Bunkertocht Groede Podium Zeeland

Bunkertocht Groede Podium Zeeland

Naast de informatieborden in het park en het voorlezen van brieven van een jonge Duitse soldaat aan zijn Mutti die te beluisteren zijn via de praatpalen, brengt een Bunkertocht verhalen over de Tweede Wereldoorlog pas echt weer tot leven.

Tijdens de rondleidingen van circa n uur vertelt een gids over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Wist je bijvoorbeeld dat het park een voormalig bunkerdorp is geweest? Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld hoe de Duitse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Groede gewerkt en geleefd hebben. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet. De tocht eindigt bij de voormalige Sanittsunterstand, waar vroeger gewonden werden verzorgd.

Deelname aan de Bunkertocht bedraagt 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Deelname is inclusief consumptie in het Hoofdkwartier (het restaurant in Groede Podium). De tocht duurt een uur en gaat door vanaf 15 personen. VOL = VOL

** Meld u met uw ticket minimaal 5 minuten voor aanvang van de Bunkertocht aan de bar bij het Hoofdkwartier, het restaurant in Groede Podium. Op vertoning van uw ticket ontvangt u de consumptiebon, waarna u wordt opgehaald door de gids. We wensen u alvast een prettige tocht.

Kalender 2021
Juli: Elke donderdag (01, 08, 15, 22 en 29)*
Augustus: Elke donderdag (05, 12, 19 en 26)*
September: Elke zaterdag (04, 11, 18 en 25)
Oktober: Woensdag 20 en 27 (onder voorbehoud)

* In juli en augustus is er een Nederlandstalige rondleiding van 10.30 tot 11.30 uur en een Duitstalige van 11.45 tot 12.45 uur.

Bunkertocht Groede Podium Zeeland

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.