Bezoek BELEEF bakkerij




Bezoek BELEEF bakkerij

BELEEF bakkerij Ard Gerards-Steeghs is in Horst een begrip vanaf 1881.
Na de tijdelijke verhuizing naar Loevestraat 22 wil Ard nu de historie van het ambacht laten zien aan iedereen.
Lekkerste Limburgse vlaai volgens Chapeau Magazine.
Kom kijken als de verse vlaaien uit de oven komen en proef zelf.
Ard vertelt enthousiast over zijn passie, het bakken van brood en banket met als specialiteit Limburgse vlaaien. Hij heeft hiervoor een klein museum ingericht waar hij het verleden van het bakkersambacht laat zien. Ook is er een bakkerscafé ingericht waarin je in het museum kunt genieten van koffie met Limburgse vlaai of een van zijn andere culinaire creaties op bakkersgebied.
Omdat bij bakker Ard de tijd ook niet stil staat, is hij onlangs een nieuwe weg ingeslagen:

NEW WAYS IN FOOD met als rode draad: TRADITIE ontmoet INNOVATIE

- Naast de traditionele workshops Limburgse vlaaien bakken, is er nu ook een workshop PEEL PIZZA bakken met Boekweit. Dit "Peel Power Food" wordt door steeds meer voedingsdeskundigen aangeraden als graanvervanger voor mensen met een gluten intolerantie. Meel wordt gemalen op de Roggelse molen. Workshops kunnen ook op locatie in de Peelregio, bijvoorbeeld de molen van Merselo.

- Het bakkerscafé dat door steeds meer klanten en passanten gewaardeerd wordt als een momentje van rust op een bijzondere nostalgische plek. Desgewenst krijg je er een mooi bakkersverhaal te horen.

- Low Carb brood is de nieuwe innovatieve traditie die vanuit Zuid-Afrika is komen aanwaaien bij bakker Ard. Hij en zijn team geven tekst en uitleg hierover en voor groepen is er een informatieve workshop. Gezonde voeding staat hoog in het vaandel bij deze ambachtelijke en innovatieve bakker.

- Het Limburgse vlaaien bakkerij museum i.o. mag je niet missen. Hier beleef je de historie van deze Limburgse lekkernij en van andere bakkerij tradities in de regio.

Kom en laat je verrassen bij bakker Ard.

Bezoek BELEEF bakkerij leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en workshop. Deze activiteit is geschikt voor .

 Bezoek www.het-uitstapje.nl

bakkersfiets foto Ard Gerards
bakkersfiets foto Ard Gerards
bakkerscafé foto: Ard Gerards
bakkerscafé foto: Ard Gerards
inschieten foto: Ard Gerards
inschieten foto: Ard Gerards
workshop vlaai bakken foto: Ard Gerards
workshop vlaai bakken foto: Ard Gerards