Vaararrangement Hollandse Waterlinie
Vaararrangement Hollandse Waterlinie

Rondvaart over de Linge met lunch

Om 11.45u ligt  n van de  luxe partyschepen van Rederij Leerdam al op u te wachten. Na het inschepen komen de dames van de bediening langs met koffie, thee of melk. De tafel staat al rijkelijk gevuld met streekproducten en brood voor een heerlijke Betuwse lunch tijdens een 120 minuten durende rondvaart over de rivier De Linge.
U passeert onder andere het stadje Asperen en de dorpjes Acquoy en Gellicum. Maar het meest indrukwekkende tijdens deze schitterende tocht is toch ongetwijfeld de passage van De Nieuwe Hollandse Waterlinie ter hoogte van Fort Asperen. Het schip past maar net tussen de muren van het sluisje door. Als iedereen muisstil is, dan lukt het de bekwame kapitein zeer waarschijnlijk om zonder de wanden te raken, deze passage te volbrengen. Om 14.00 uur meert het schip weer af aan de Veerstoep te Leerdam.

Bezoek aan GeoFort; het spannende fort-eiland

Bij terugkomst brengt u een bezoek aan het 5km verderop gelegen GeoFort in Herwijnen. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie/thee met bon bon, aansluitend brengt u een bezoek aan het spannende fort-eiland, waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. U gaat binnen n buiten het experiment aan. U raakt gedesorinteerd in de donkere ondergrondse gang. U wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door de speurtochten en het schatzoeken. Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Tieners kunnen een eigen projectie van hun hoofd maken en naar hun Facebookpagina sturen. Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de Noordpool verschuift, hoe een iPhone weet waar je bent, hoe kaarten kunnen liegen en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. Verleg je grenzen bij GeoFort!

Rondvaart langs Fort Vuren en Slot Loevestein

Na het bezoek aan het GeoFort maakt u een tour over de dijken van de Hollandse Waterlinie langs Fort Vuren. U passeert diverse pittoreske dorpjes en onderweg ziet u o.a Slot Loevestein, waar Hugo de Groot ontsnapte door zich in de boekenkist te verstoppen.

Arrangementsprijs  31,50

Correspondentie adres:         

Rederij Leerdam
Lepelstraat 5A
4157 GM  Enspijk
www.rederijleerdam.nl                   
E: info@rederijleerdam.nl
Tel.  0345 651269
                
Ligplaats rondvaartschepen:
Veerstoep 2
4142 LD Leerdam

Alle arrangementen zijn 100% rolstoelvriendelijk en voorzien van rolstoeltoiletten.
     

 Bezoek www.rederijleerdam.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.