Luxe dineren op het Vuurtoreneiland




Luxe dineren op het Vuurtoreneiland

Dit eilandje onder de rook van Amsterdam is een must voor ieder romantisch koppel: hier zegeviert de liefde! Alleen al de reis erheen is een belevenis; je vertrekt per boot vanaf het Lloyd Hotel. Het eiland-restaurant is een transparante glazen kas waar je bijzonder kan dineren en een vijfgangenmenu krijgt voorgeschoteld. Ondertussen is er tijd buiten te genieten van de fraaie luchten, het natuurschoon en het fort in het sprookjesachtige licht van de sterren en de maan. De boottocht heen en terug, inclusief diner duurt ongeveer 5 uur, een geweldig dagje uit.

Zomerrestaurant
In de lente en zomer (medio mei - sept) eet men in het Zomerrestaurant, een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen, eten in en van de natuur.

Eten in de kas is elementair, er is bijna niets tussen binnen en buiten, wolken en weer komen direct aan je voorbij. Soms zonnig en warm, andere keren spectaculaire onweersluchten, elke avond uniek en anders. Er is ruim tijd om rond te lopen en te ontdekken. De uitbundigheid vertaalt zich ook in het eten, er wordt nu van alles geoogst in de Beemster. De nadruk in het menu ligt dan ook op lokale groenten, hier en daar aangevuld met vlees of vis.

Winterrestaurant
In de koudere maanden (okt t/m medio mei) wordt er gegeten in het Winterrestaurant in het fort, en zoeken we intimiteit en warmte op, met een haardvuur en een deken.

Vuurtoreneiland in de winter is verstild en ruig. Donkerte, de vuurtoren, geluiden van vogels in de verte. In de bomvrije kazerne waar voorheen 90 manschappen gelegerd waren om de hoofdstad te beschermen tegen Pruisische invallen (kustbatterijbijdurgerdam.nl) is nu ons winterrestaurant. Met een deken, kaars en haardvuur is de sfeer intiem.

Onze keuken is net als in 1893 vooral houtgestookt, er wordt gekookt naar het koudere karakter van het seizoen. Er wordt weinig geoogst nu. Wintergroenten en in de zomer ingemaakte groenten zijn schaarser, de nadruk ligt meer op vlees en vis. Stoven, grillen, rook en vuur dicteren de smaken. Het eten is uitgebreid en geeft ruimte voor een goed gesprek, verdieping en intiem samen zijn.

Met een lantaarn en een warme jas kan je tussen de gangen door ook de ruigte in, bij het kampvuur of een rondje eiland en luisteren naar de stilte. De tocht met de veerboot is knus en meer een varende bruine kroeg.

Reserveren
Er is veel vraag naar de diners op het Vuurtoreneiland, dus je moet op tijd je avondje inplannen. Dat kan voor drie maanden vooruit. Dat betekent dat je op 1 augustus kan boeken voor 1 november, op 2 augustus voor 2 november enzovoorts. Reserveringen voor het restaurant gaan steeds stipt om 13:00 uur open.

Wat kan ik verwachten?
Een diner of lunch op Vuurtoreneiland kost 110 per persoon. Dit is inclusief boottocht 20, toegang tot het eiland 10, hapjes op de boot heen, 6 gangen menu 80 en zoet op de boot terug.  Wijnen en dranken bij het diner bestelt u apart naar keuze en rekent u af op de boot terug.

Een op het menu afgestemd wijnarrangement kost 48 (5 glazen) , een arrangement van ambachtelijke sappen, kefir & kombucha 30 , wijnen per glas vanaf 7,50  Tevens is er een zeer uitgebreide wijnkelder waar u zelf wijnen kunt uitzoeken.

Ook voor diegenen die geen wijn drinken doen wij graag ons best. Als u helemaal geen alcohol drinkt is er een bij het menu passend arrangement van verse ambachtelijk gemaakte sappen, kefir en kombucha. Voor bier liefhebbers zijn er allerlei bijzondere bieren te vinden.

 Bezoek vuurtoreneiland.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.