1

Opera op Fort Rijnauwen




Opera op Fort Rijnauwen

Met landgoed Rijnauwen als decor maakt Holland Opera voor het eerst in Nederland een grootschalige opera van Tsjechovs Kersentuin.

Varya vraagt zijn moeder Ljoebov (Ekaterina Levental) uit Parijs terug te keren naar Rijnauwen. Hun landhuis is omgeven door een prachtige oude boomgaard, maar de familie zit diep in de schulden en zal iets moeten doen om een veiling van het landgoed te voorkomen.
In Kersentuin, met het betoverende landgoed Rijnauwen als decor, wanen we ons in een ongerept stukje natuur en voelen we mee met de familie en hun verlangen om het verleden te behouden. Dit verleden is bepaald niet smetteloos. Geteisterd door schulden, onuitgesproken familieperikelen en achtervolgd door het verdriet om een verloren kind doet het stuk denken aan de beroemde Deense film: Festen.

Heden, verleden, melancholie, hebzucht en daadkracht vormen de uitgangspunten voor deze Kersentuin waarmee Holland Opera een opera van Tsjechovs geliefde toneelstuk maakt.

Vroeg-boek-korting

Help ons door je kaartje vroeg te boeken. Bestel voor 1 april je kaartjes met 30% korting.
Volwassenen: 45,- euro (t/m 1 april, daarna kosten ze 65,-)
CJP: 30,- euro (t/m 1 april, daarna kosten ze 40,-)

Slecht weer scenario

Let op! Wanneer het regent wordt de voorstelling verplaatst naar de zondag in dezelfde week. Restitutie is niet mogelijk, dus reserveer ook de zondag in je agenda.

Tijdschema

19.00 uur kassa open
21.15 uur start voorstelling
23:00 uur einde voorstelling

Diner tip?
Wil je van te voren uit eten? Na aankoop van je tickets ontvang je een link voor een speciaal theatermenu bij Restaurant Vroeg.

Muziek
Met Tsjaikovskis Seizoenen als vertrekpunt componeert Niek Idelenburg een nieuwe opera voor 14 zangers, strijkorkest, slagwerk en het Jong Nederlands Blazers Ensemble. De twee verschillende muziekstijlen beogen, net als Tsjechov, de spanning tussen verleden en heden te laten weerklinken.

Arrangementen
Parkeerkaart: parkeren op Fort Rijnauwen is niet mogelijk. Je kunt parkeren bij de Uithof. Er rijden gratis pendelbussen van dit parkeerterrein naar het Fort en terug. De laatste pendelbus vertrekt om 00.00 uur. Een parkeerkaart kost 5,-.

Rondleiding: van 19.45 - 20.45 uur kun je aan een rondleiding deelnemen op Fort Rijnauwen door Staatsbosbeheer. Verzamelen vanaf 19.30 uur op het Fort.

Inleiding: van 20.30 tot 21.00 uur kun je naar een inleiding luisteren door de regisseur of de dirigent. De kaartjes zijn 5,-. Er is plek voor maximaal 50 personen per inleiding. We verzamelen om 20.15 uur op het Fort.

Muzikaal voorprogramma: van 20.30 tot 21.00 uur is er een muzikaal voorprogramma van Jong Nederlands Blazers Ensemble. Verzamelen vanaf 20.15 uur op het Fort. Het voorprogramma kost 5,-.

Programmaboekje: bestel alvast je programmaboekje met informatie over het regieconcept, achtergrondinformatie over de muziek, het gehele libretto en de biografie van de makers en de cast. Af te halen bij de merchandise op het Fort! Een programmaboekje kost 5,-.

Locatie
Fort Rijnauwen Vossegatsedijk 5, Bunnik.
  • met de fiets is het 5 kilometer vanaf Utrecht Centraal (20 minuten fietsen)
  • met de auto Parkeren op Fort Rijnauwen is niet mogelijk. Je kunt parkeren bij de Uithof (Sorbonnelaan 16, Utrecht). Er rijden gratis pendelbussen van dit parkeerterrein naar het Fort en terug. De pendelbus start om 19.00 uur met rijden, de laatste pendelbus vanaf het Fort vertrekt om 00.00 uur.
  • met het ov - Je kan vanaf Utrecht Centraal tram 12 pakken naar de Uithof halte padualaan. Vanaf de Uithof (Sorbonnelaan 16) gaan er gratis pendelbussen. Na afloop neem je de gratis pendelbus terug naar de Uithof, vanuit daar kun je bus 28 naar station Utrecht Centraal.
  • Vanuit Amersfoort: neem de bus 202 naar de Uithof. Vanaf daar gaan er gratis pendelbussen naar het Fort.

 Bezoek www.hollandopera.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.