Herfstvakantie: haaien en roggen voeren




Herfstvakantie: haaien en roggen voeren

Bovenop het hoogste punt van het oude walvisvaardersdorpje Huisduinen staat het spannende Fort Kijkduin. In het fort zit een historisch museum, een Noordzeeaquarium, een prachtig terras aan zee en een fortwachtershuisje waarin overnacht kan worden.

In de herfstvakantie zijn er weer leuke activiteiten te beleven op Fort Kijkduin!

Haaien en roggen voeren

De vernieuwde expositie in het Noordzee-aquarium heet Aanvallen & Verdedigen. Hier leer je hoe (zee)dieren aanvallen en hoe ze zich verdedigen. In het haaienbassin zwemmen jonge kathaaitjes. Dit zijn mooie lichte haaien met een heleboel zwarte stipjes en uiteindelijk kunnen ze wel anderhalve meter groot worden! De wat kleinere hondshaai met wat meer bruinere vlekjes zwemt er ook. Hoewel beide haaitjes meerdere rijen met tandjes hebben zijn de haaien ongevaarlijk. Je kunt ze, als je durft, uit de hand voeren! Bij de doorlooptunnel staat een visvoerautomaat waar je voor 1,- per zakje wat garnalen of mosselen kunt kopen. Met dit visvoerzakje kun je de roggen of haaien voeren. Omdat de haaien elke dag een afgewogen hoeveelheid voer krijgen is de voorraad beperkt. Op is op! Er is ook voer beschikbaar voor de vissen in de tunnel, de brasems en baarzen zijn supersnel en voor je het weet zijn de voederstukjes weg!

Visvoerrondleidingen
Wat eten Noordzeedieren? Een dierverzorger neemt je mee en vertelt je alles over hun dieet. De voer-rondleidingen zijn dagelijks te volgen (met uitzondering van de vrijdag).
Aanvang:
12:30 Doorloopbak of Wrakkenbak
14:30 Haaien en Roggen
15:30 Kleine dieren

Rondleidingen
Tijdens de schoolvakanties kun je mee met een gids door het verleden van het fort. Elke donderdag en zaterdag start de rondleiding om 11:30 uur.
Om 13:30 uur op de donderdag en zaterdag is er een Duitstalige rondleiding.

Of ontdek het fort zelf met de audiotour! Dwaal door eeuwenoude tunnels en treed in de voetsporen van Napoleon. Met de speurtocht voor kinderen ontdek je ng meer geheimen van het fort.

Informatie
De activiteiten vinden plaats tijdens de herfstvakantie (regio noord: 21 tot 29 oktober), het fort is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Kinderen van 0-3 jaar gratis

Locatie
Admiraal Verhuellplein 1
Huisduinen

 Bezoek fortkijkduin.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.