Geschiedenis over Den Bosch in het Bastionder 2 maart 2021 - 31 december 2021 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant

Arrangementen Groot Tuighuis Den Bosch

Bekijk de activiteiten van Groot Tuighuis Den Bosch. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Geschiedenis over Den Bosch in het Bastionder 's-Hertogenbosch »

02-03-21 - 31-12-21

Ontdek de geschiedenis van vestingstad s-Hertogenbosch in 1629 door Frederik Hendrik en uitleg over het imposante kanon de Boze Griet. Een bijzondere plek voor jong en oud.

Het bouwwerk kijkt uit over het prachtige natuurgebied het Bossche Broek. In het voorjaar is het hier genieten van de duizenden krokussen en in de zomer kan lekker worden gepicknickt onder de monumentale bomen.

Adres
Bastion Oranje 1
5211 JE s-Hertogenbosch

Openingstijden
woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag
van 12.00 tot 16.00 uur

Trouwen onder de grond in s-Hertogenbosch 's-Hertogenbosch »

01-12-19 - 31-12-21 Trouwen onder de grond in s-Hertogenbosch
 
Onder de grond trouwen op een historische locatie met een fenomenaal uitzicht over het Bossche Broek. Dat kan in het Bastionder in s-Hertogenbosch.

Het Bastionder is het ondergronds informatiecentrum waar tussen de oude stadsmuren het verhaal over de krijgsgeschiedenis van s-Hertogenbosch wordt verteld en informatie wordt gegeven over natuurgebied het Groene Woud. Verder is het ruim 6 meter lange, beroemde, stoere maar onbruikbare kanon het Stuer Ghewalt (uit 1511) te bewonderen, ook wel de Boze Griet genoemd.
 
Dit bijzondere ondergrondse gebouw is een prachtig decor voor een intieme ceremonie of receptie voor gezelschappen tot 50 personen. De kosten van de locatie exclusief gemeentelijke- en andere kosten bedragen op alle dagen 250.

Neem voor meer informatie en voor het bespreken van de mogelijkheden contact met ons op via erfgoed@s-hertogenbosch.nl of kijk op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/bastionder

Vestingvaart 's-Hertogenbosch »

01-04-19 - 31-12-21 Vestingvaart, inclusief bezoek aan het Bastionder Tijdens deze vaarroute over de Binnendieze staat de vestingstad centraal. Varend over de Singelgracht langs de vestingmuur vertelt de schipper over de omvangrijke restauratiewerken van de Bossche vesting. Bij het Bastionder is er een korte tussenstop om dit informatiecentrum te bezoeken. Hier wordt een filmpje vertoond over het ontstaan van de vesting en is het grote kanon Boze Griet te bewonderen, evenals een uitgegraven rondeel. De vaarroute gaat verder via onder meer het Hellegat waar een prachtige lichtshow wordt vertoond met de figuren uit de schilderijen van Jeroen Bosch. Deze vaartocht is vanaf 1 april tot en met 31 oktober te boeken op maandagmiddag (14.15 en 16.00 uur) en van dinsdag tot en met zondag, om 10.45, 12.30, 14.15 en 16.00 uur. Deze tocht duurt 1,5 uur, inclusief bezoek aan het Bastionder. Volwassenen betalen 8,50, kinderen van 4 tot en met 12 jaar 4,25 euro + 0,50 reserveringskosten tot een maximum van 10,- per boeking. De start is aan de Molenstraat 15A. 

Route app 's-Hertogenbosch »

04-03-19 - 31-12-21
Vestingwandeling via de Erfgoed s-Hertogenbosch Route App. 

450 Jaar geleden barstte de uiteindelijk 80 jaar durende oorlog los. Wat begon als een strijd om geloof en tegen de macht van de Spanjaarden, mondde uit in onafhankelijkheid: de geboorte van Nederland.
De stad Den Bosch wil graag haar bewoners en bezoekers kennis laten maken met dit verhaal over vriend en vijand. Ooggetuigen verslagen van het beleg van de stad in 1629 worden in Augmented
Reality gepresenteerd en aangeboden in een route app. Het roemrijke verleden van s-Hertogenbosch laat zich nog altijd vertellen door bewaard gebleven en fraai opgeknapte vestingwerken. Maak een rondje om de oude binnenstad langs de tweede ommuring via de Erfgoed s-Hertogenbosch Route App.

Bezoek het Groot Tuighuis 's-Hertogenbosch »

19-01-21 - 31-12-21
s-Hertogenbosch.

Zien en beleven
In het Groot Tuighuis is een publiekspresentatie ingericht, die het archeologisch en bouwhistorisch werk van begin tot eind laat zien. Het is een wisselende presentatie van interessante objecten. U kunt deze niet alleen zien achter glas, maar u kunt ze ook van dichtbij bekijken en soms zelfs aanraken. In het laboratorium kunt u zelf het werk van archeologen en bouwhistorici ervaren. Een film laat zien hoe archeologisch en bouwhistorisch onderzoek in het veld plaatsvindt. Kijk ook bij de rondleidingen.

Kijkje in de keuken van archeologie en bouwhistorie
Het Groot Tuighuis heeft een ArcheoHotspot en biedt een van archeologie en bouwhistorie in 's-Hertogenbosch. Maar dat niet alleen. Bezoekers kunnen zlf zien en beleven hoe het onderzoek wordt uitgevoerd en wat het oplevert. 

Het Groot Tuighuis is van maandag tot en met donderdag open, van 10.00 tot 16.00 uur. 

arrangement toevoegen