Werk aan het Spoel is een officile trouwlocatie van de gemeente Culemborg. De trouwceremonie  kan op diverse plekken op het Spoel plaatsvinden. Binnen en buiten In de Genieloods, of buiten bij de coupure met uitzicht op de Lek, bij de kop van Zuid met uitzicht op de gracht, kogelvanger en de weilanden, in het Amfitheater of in overleg op een andere plek. De locatie biedt ook binnen- en buitenmogelijkheden voor het aansluitende trouwfeest. Catering Van champagne tot aan de bruidstaart, het op het Spoel aanwezige restaurant de Veldkeuken kan voor alle (catering-) wensen een offerte op maat maken.Bel of mail naar de Veldkeuken voor meer informatie.spoel@veldkeuken.nl / 0345-779900.www.werkaanhetspoel.nl  " />
Werk aan het Spoel is een officile trouwlocatie van de gemeente Culemborg. De trouwceremonie  kan op diverse plekken op het Spoel plaatsvinden. Binnen en buiten In de Genieloods, of buiten bij de coupure met uitzicht op de Lek, bij de kop van Zuid met uitzicht op de gracht, kogelvanger en de weilanden, in het Amfitheater of in overleg op een andere plek. De locatie biedt ook binnen- en buitenmogelijkheden voor het aansluitende trouwfeest. Catering Van champagne tot aan de bruidstaart, het op het Spoel aanwezige restaurant de Veldkeuken kan voor alle (catering-) wensen een offerte op maat maken.Bel of mail naar de Veldkeuken voor meer informatie.spoel@veldkeuken.nl / 0345-779900.www.werkaanhetspoel.nl  " />

Trouwen op Werk aan het Spoel 20 december 2018 - 31 december 2022 Culemborg, Gelderland

Arrangementen Werk aan het Spoel

Bekijk de activiteiten van Werk aan het Spoel. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Accommodatie te huur op Werk aan het Spoel Culemborg »

16-12-21 - 31-12-22
Werk aan het Spoel is een unieke plek voor een vergadering, netwerkborrel, workshop, kunstexpositie, theater- of muziekvoorstelling, familierenie of huwelijksfeest. Er is volop binnen- en buitenruimte voor een (zakelijk) event of activiteit. Arrangementen en rondleidingen zijn ook mogelijk.
Caatje aan de Lek verzorgt de horeca op Werk aan het Spoel. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor het huren  van accommodatie:

info@caatjeaandelek.nl
www.caatjeaandelek.nl

Dagworkshop Beeldhouwen in steen Culemborg »

19-05-19 - 31-12-22

Dagworkshop Beeldhouwen in steen 19-5:
Een dagje op ontdekkingsreis in de wereld van steen.

1-daagse deelname:
Op een prachtige locatie middenin de uiterwaarden van de Lek maak je in 1 dag van een klein stukje ruwe speksteen een mooi gepolijst beeldje, je gaat naar huis met een leuk n uniek resultaat. Speksteen is een zeer zachte steensoort, waarin met raspen, mesjes en schuurpapier wordt vormgegeven.

De 1-daagse workshop is met name bedoeld voor diegenen die eens een dagje willen proeven aan het beeldhouwen in steen, ervaring is dus niet vereist.
Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn in het atelier aanwezig.

1-daagse deelname: 78,- p.p.p.d.
Het stukje speksteen is inbegrepen in de prijs.

Meerdaagse deelname:
Het is ook mogelijk je voor meerdere dagworkshops aan te melden.
Je kan dan werken in een groter stuk steen en kiezen uit diverse steensoorten om in te werken: serpentijn, Franse kalksteen, albast, speksteen of Belgisch hardsteen.

De diverse beeldhouwtechnieken, het juiste gebruik van het gereedschap, ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en vormgevoel komen aan de orde.
Iedere volgende dagworkshop werk je verder aan je beeld..

Op het aanmeldformulier kan je aangeven voor welk programma je kiest. De meerdaagse workshops zijn zowel voor beginnende als gevorderde beeldhouwers geschikt.

Ben je thuis zelf aan het beeldhouwen en wil je graag verder geholpen worden bij een beeld in wording? Neem je beeld dan mee naar de workshop, Anneke helpt je graag verder.
Meerdaagse deelname: 74,- p.p.p.d.
De steen is niet bij de prijs inbegrepen, de kosten hiervan zijn afhankelijk van de steensoort en het gewicht.

Docent:
De workshops worden gegeven door beeldhouwer Anneke Wessels. Met haar 28 jaar beeldhouwervaring begeleidt zij iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau naar een mooi eindresultaat.

Lunch:
De workshop is naar eigen keuze uit te breiden met een heerlijke lunch van het fortrestaurant Caatje aan de Lek, op het inschrijfformulier kan je je keuze aangeven.

Locatie:
Het atelier in gevestigd op Fort Werk aan het Spoel in het monumentale Bomvrij Gebouw Noord, het oude munitiemagazijn.
Bij mooi weer kan er heerlijk op het voorplein van het atelier gewerkt worden, met uitzicht op rivier de Lek en de voorbijvarende boten.

Informatie: 
Kijk voor alle informatie en/of aanmelden op: www.annekewessels.nl op de Dagworkshoppagina bij Cursussen/Workshops, daar is ook een inschrijfformulier te downloaden.

Informatie is ook te verkrijgen via: info@annekewessels.nl of 06 49860575.

Prijs:
1-daagse deelname: 78,- p.p.p.d.
Meerdaagse deelname: 74,- p.p.p.d.
Inbegrepen: de gehele dag koffie, thee of frisdrank voor de deelnemers

Open huis Hervormde Kerk Nieuwpoort »

01-05-19 - 31-12-22 Tijdens de zomermaanden is de Nederlands Hervormde Kerk in Nieuwpoort op zaterdag open voor bezichtiging. Regelmatig wordt het orgel bespeeld. 

Frontenpark wandeling Maastricht »

23-12-19 - 31-12-22

Het ongepolijste Frontenpark is een tegenhanger van het stadspark aan de zuidzijde van de Maastrichtse binnenstad en kent een ruwere en ruigere uitstraling. Met volop ruimte voor flora en fauna n cultureel erfgoed. 

Bezoekers van het Frontenpark kunnen genieten van ruim 20 hectare unieke natuur, omzoomd door de eind achttiende eeuw voltooide vestingwerken van de Linie du Dumoulin en de negentiende-eeuwse Nieuwe Bossche Fronten. Om bezoekers de weg te wijzen door het Frontenpark en de naastgelegen nieuwe, bruisende stadswijk Sphinxkwartier is de wandelroute Sphinxkwartier en Frontenpark, industrieel & eigenwijs ontwikkeld. 

De wandelroute is verkrijgbaar bij het Maastricht Visitor Center (Kleine Staat 1, Dinghuis).

Bezoek het Crash Museum Aalsmeerderbrug »

06-06-20 - 31-12-22
Op Fort bij Aalsmeer vind je het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH 1940-1945.

Het CRASH luchtoorlog en Verzetsmuseum 45 opent op 6 juni op dezelfde datum als D-Day in 1944 de deuren weer voor bezoekers.

Bezoek aan het museum
De ingang tot het museum is verplaatst naar een andere ruimte die de mogelijkheid geeft de route zodanig te maken dat bezoekers in een richting door het museum gaan en eenvoudig afstand kunnen houden van anderen. 

Helaas zijn rondleidingen niet mogelijk. Daarom krijgen de bezoekers bij de receptie het routeboekje Op Ontdekking door het Museum uitgereikt. Bij de verschillende objecten is het verhaal van dat object te lezen. Ook is bij verschillende objecten een kaart geplaatst met een QR-code. Als die QR-code wordt gescand zal een PDF document op de telefoon worden gedownload met informatie over het betreffende object. 

Omdat het aantal bezoekers dat wij maximaal tegelijkertijd mogen toelaten aan een maximum is gebonden moeten toegangskaartjes vooraf worden besteld. 

Er zijn drie tijd slots geregeld: van 11:00 tot 12:30 uur, van 13:00 tot 14:30 uur en van 14:30 tot 16:00.

Het museumis  voorlopig alleen op zaterdag en de 2e zondag van de maand open. Op woensdags dus tot nader order gesloten.
 
Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd door:
  • op de website aan te melden op: https://www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/
  • te bellen naar 0297321408

Afrekenen kan uitsluitend per PIN betaling bij de kassa van het museum.Trouwen op Werk aan het Spoel Culemborg »

20-12-18 - 31-12-22

Werk aan het Spoel is een officile trouwlocatie van de gemeente Culemborg. De trouwceremonie  kan op diverse plekken op het Spoel plaatsvinden.

Binnen en buiten
In de Genieloods, of buiten bij de coupure met uitzicht op de Lek, bij de kop van Zuid met uitzicht op de gracht, kogelvanger en de weilanden, in het Amfitheater of in overleg op een andere plek. De locatie biedt ook binnen- en buitenmogelijkheden voor het aansluitende trouwfeest.

Catering
Van champagne tot aan de bruidstaart, het op het Spoel aanwezige restaurant de Veldkeuken kan voor alle (catering-) wensen een offerte op maat maken.Bel of mail naar de Veldkeuken voor meer informatie.spoel@veldkeuken.nl / 0345-779900.www.werkaanhetspoel.nl 


Caatje aan de Lek Culemborg »

01-04-17 - 31-12-22
Caatje aan de Lek is het restaurant in het Forthuis op Werk aan het Spoel.
Het restaurant heeft eerlijke (streek)producten op de kaart, een prachtig uitzicht en een zonnig terras.

In het markante houten Forthuis aan de dijk opent in april 2017 het restaurant Caatje aan de Lek. In de wintermaanden werkt Caatje achter de schermen aan de verbouwing en een aantrekkelijke menukaart met smakelijke gerechten.
Door de grote glazen wanden van het Forthuis heb je een prachtig uitzicht richting Culemborg. Aan de andere kant ligt het groen gewelfde Amfitheater.
Als de temperatuur omhoog gaat is het heerlijk buiten op het terras met een drankje en lekkers van de kaart.
 
Ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Er is volop ruimte om te bewegen en spelen in het gras. En er is een leuke speurtocht over Mie de Waschvrouw, die in vroegere tijden de was deed van militairen op het Spoel. Ook leerzaam voor volwassenen!
 
Vergaderen of iets vieren kan ook in het Forthuis. Op de bovenverdieping is een lichte verblijfsruimte met rondom uitzicht: het Werklokaal.
 

Vergaderen Paviljoen Puur Diemen »

01-01-21 - 31-12-22
Kantoor. Meeting. We zouden die presentatie op een inspirerende locatie moeten geven. Met zn allen naar buiten. Dan zetten we het hele team op scherp! Tussendoor goed lunchen. 
En een gezellige borrel of zelfs diner als afsluiting. Doen we. Waar?
Binnen en toch buiten, dat is de inspirerende kracht van Paviljoen Puur. De multifunctionele vergaderruimte en het aangrenzende dakterras bieden inspirerend uitzicht op het omliggende groen. Paviljoen Puur beschikt over 2 ruimtes. De begane grond en de 1e etage. 
De Fortwachterswoning is geschikt voor een kleine vergadering of te gebruiken als subruimte. Vergaderen is van mogelijk van 8 personen tot 80 personen.

RONDLEIDING HISTORIE EN NATUUR Culemborg »

01-04-22 - 30-09-22
Elke 1e zondag van de maand (april t/m september) verzorgen onze gidsen een boeiende rondleiding over de natuur en historie van Werk aan het Spoel. Zij vertellen het verhaal vanuit hun eigen kennis en passie voor de geschiedenis en natuur. Dit maakt elke rondleiding bijzonder en zeer de moeite waard!
 
Het Spoel kent een rijke historie en er is dan ook genoeg te vertellen. Nog voor het ontstaan van het fort was er een sluis om de polders te ontwateren, stonden er molens en herbergen. Het Spoel is de enige plaats aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar echt is gevochten. Opvallend is de Kogelvanger, een hoge muur in het weiland en een overblijfsel van de schietbaan die de Duiters hier aanlegden in de Tweede Wereldoorlog.
 
Ook de natuur is prachtig. Als je geluk hebt kun je bij de gracht zelfs ijsvogels spotten!
 
GA MEE!

1e zondag van april t/m september
vertrek om 14.00 uur, verzamelen voor het Forthuis
3,- voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Kom je met 6 personen of meer? Meld je dan even aan.

Dagworkshop Beeldhouwen in Steen Culemborg »

26-01-20 - 31-12-22
Dagworkshops Beeldhouwen in steen in Atelier Anneke Wessels

Op fort Werk aan het Spoel in Culemborg geeft beeldhouwer Anneke Wessels in haar beeldhouwatelier in Bomvrij Gebouw Noord van januari t/m mei maandelijkse dagworkshops.

Data workshops:
26-1, 9-2, 22-3, 19-4 en 10-5, alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur.
Deelname is zowel 1-daags als meerdaags mogelijk.

1-daagse deelname:
Bij geen ervaring en deelname aan 1 dag maken deelnemers van een klein stukje speksteen een beeldje dat aan het eind van de dag gepolijst en al mee naar huis kan worden genomen.
Gevorderden kunnen bij 1-daagse deelname ook een beeld opzetten of een beeld in wording waar ze bv thuis aan werken meebrengen om onder begeleiding aan verder te werken.
Meerdaagse deelname:
Bij meerdaagse deelname kiezen de deelnemers de eerste dag een stuk steen uit, zij kunnen dan kiezen uit diverse soorten albast, serpentijn of Franse Kalksteen. Ieder volgende deelnamedag kan er onder persoonlijke begeleiding door Anneke aan verder gewerkt worden. Gevorderden kunnen ook zelf steen of een beeld in wording meebrengen waaraan ze onder begeleiding van Anneke kunnen verder werken.

Met haar 28 jaar ervaring als professioneel beeldhouwer heeft Anneke Wessels met veel plezier al vele beeldhouwliefhebbers begeleid bij het maken van hun beelden.

Lunch
De workshop kan worden uitgebreid met een heerlijke lunch van het fortrestaurant Caatje aan de Lek.
Informatie/aanmelden
Kijk voor uitvoerige informatie en aanmelden op www.annekewessels.nl of stuur een email naar: info@annekewessels.nl of bel naar
06 49 860 575.

Bezoek de oudheidkamer van Brielle! Brielle »

01-04-20 - 31-12-22 In het eeuwenoude Kruithuis op de wallen van Brielle is enkele jaren geleden door de 1 aprilvereniging een oudheidkamer ingericht met een permanente expositie over de 1 aprilvieringen door de jaren heen.

Brielle (Den Briel) werd tijdens de 80-jarige Oorlog als eerste stad van de Nederlanden bevrijd op de Spanjaarden. Admiraal Lumey van de Watergeuzen nam in 1572 op 1 April Brielle in, in naam van Oranje. Elk jaar op die datum is het druk in Brielle, want dan wordt dit heuglijke feit uitgebreid gevierd. In De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel kunt u hier alles over vinden. Op de Brielse wallen echter, ligt een andere parel van de Brielse historie: het kruithuis.

Hier worden gebruikte wapens en kurassen getoond, kleding, krantenknipsels, heel veel fotos (van 1872 tot nu), een model van het geuzenschip de Prince Admirael, schilderijen, kanonskogels, en noem maar op. Alles gaat over de 1 aprilvieringen door de jaren heen.

Op de verdieping staat een maquette van een stukje Den Briel uit 1572, in bruikleen van Miniworld in Rotterdam. Hier is ook een unieke film te zien met beelden van het koninklijk bezoek aan de stad op 1 april 1922. Pronkstuk van de oudheidkamer is een prachtige muurschildering van Nico Smit en Jan van Onselen, waarbij ze taferelen uit de geschiedenis van april 1572 hebben verbeeld.

Het Kruithuis op Bastion II, vlakbij molen t Vliegend Hert, dateert van 1653. Hier lag, in waterdichte vaatjes, het buskruit opgeslagen voor de kanonnen. In vroeger tijden lag het kruit opgeslagen in de kruittoren bij de stadsmuur, aan de noordkant van de stad. Toen de stadsmuur werd vervangen door wallen werd dit kruithuis gebouwd. Uit veiligheidsoverwegingen zover mogelijk van de toenmalige bebouwing af, omringd door een gracht. Het Kruithuis heeft dikke muren en had ondertijd een zwak plafond, zodat de kracht van een ontploffing mocht het misgaan naar boven gericht zou zijn.

Voor de ingebruikneming als tentoonstelling is de expositieruimte dankzij de bouw van een zolder vergroot van 60 naar 100 vierkante meter. Zowel gemeente als bedrijven en particulieren hebben aan het Kruithuis-initiatief bijgedragen. Per seizoen trekt de tentoonstelling een leuke onderbreking van een wandeling over de prachtige wallen meer dan 2000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Openingstijden:
Van 1 april tot 1 november, op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot  16 uur. De toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Atelier Anneke Wessels op Werk aan het Spoel Culemborg »

01-12-16 - 31-12-22
Steen! Hard en onverbiddelijk en tegelijker tijd zo gracieus, een materie die mij al vele jaren fascineert!

Graag nodig ik u uit een kijkje te nemen op mijn website!
U bent ook van harte welkom in mijn atelier op fort Werk aan het Spoel, in Bomvrij Gebouw Noord, Goilberdingerdijk 40a in Culemborg.

Dagworkshops beeldhouwen in steen 15 januari 2017
5 februari 201719 maart 20172 april 20177 mei 2017
Beeldhouwen o.a. in speksteen, albast, serpentijn, franse kalksteen.
1-daagse n meerdaagse deelname mogelijk.
Kijk voor alle data en mogelijkheden op de dagworkshoppagina.

1-Daagse deelname:
U proeft deze dag aan het beeldhouwen.
In een dagworkshop beeldhouwen in steen maakt u in 1 dag van een ruw stukje speksteen uw eigen unieke gepolijste beeldje. Ervaring is niet vereist, speksteen is een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is. Door te raspen, snijden en schuren geeft u vorm aan uw stukje steen. Hierna gaat u uw beeldje mooi glanzend polijsten. Iedereen gaat naar huis met een leuk resultaat.

Meerdaagse deelname:
Aanmelden voor meerdere dagworkshops is ook mogelijk, u werkt dan iedere volgende dagworkshop steeds verder aan uw beeld. Er kan in een groter stuk steen gewerkt worden en ook in andere steensoorten zoals albast, serpentijn en franse kalksteen.
Ook kunt u een eigen steen of beeld in wording, waarmee u verder geholpen wilt worden, meebrengen.
Als u bijvoorbeeld alle dagworkshops boekt maakt u er een maandelijkse cursus van met 1 dag les per maand (van 10.00 tot 17.00 uur).
Per dagworkshop is er in totaal plek voor 8 deelnemers, 3 plekken daarvan reserveer ik voor diegenen die er meerdere boeken.
Neem bij vragen even contact met mij op, ik geef u graag meer uitleg.


Dagworkshop Beeldhouwen in steen 14-4 Culemborg »

14-04-19 - 31-12-22

Dagworkshop Beeldhouwen in steen 14-4:
Een dagje op ontdekkingsreis in de wereld van steen.

 

1-daagse deelname:


Op een prachtige locatie middenin de uiterwaarden van de Lek maak je in 1 dag van een klein stukje ruwe speksteen een mooi gepolijst beeldje, je gaat naar huis met een leuk n uniek resultaat. Speksteen is een zeer zachte steensoort, waarin met raspen, mesjes en schuurpapier wordt vormgegeven.
De 1-daagse workshop is met name bedoeld voor diegenen die eens een dagje willen proeven aan het beeldhouwen in steen, ervaring is dus niet vereist.
Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn in het atelier aanwezig.

1-daagse deelname: 78,- p.p.p.d.
Het stukje speksteen is inbegrepen in de prijs.


Meerdaagse deelname:


Het  is ook mogelijk je voor meerdere dagworkshops aan te melden.
Je kan dan werken in een groter stuk steen en kiezen uit diverse steensoorten om in te werken: serpentijn, Franse kalksteen, albast, speksteen of Belgisch hardsteen.

De  diverse beeldhouwtechnieken, het juiste gebruik van het gereedschap, ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en vormgevoel komen aan de orde.
Iedere volgende dagworkshop werk je verder aan je beeld..

Op  het aanmeldformulier kan je aangeven voor welk programma je kiest. De meerdaagse workshops zijn zowel voor beginnende als gevorderde beeldhouwers geschikt.

Ben je thuis zelf aan het beeldhouwen en wil je graag verder geholpen worden bij een beeld in wording? Neem je beeld dan mee naar de workshop, Anneke helpt je graag verder.
Meerdaagse deelname: 74,- p.p.p.d.
De steen is niet bij de prijs inbegrepen, de kosten hiervan zijn afhankelijk van de steensoort en het gewicht.

 
Docent:

De  workshops worden gegeven door beeldhouwer Anneke Wessels. Met haar 28 jaar beeldhouwervaring begeleidt zij iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau naar een mooi eindresultaat.

 
Lunch:

De  workshop is naar eigen keuze uit te breiden met een heerlijke lunch van het fortrestaurant Caatje aan de Lek, op het inschrijfformulier kan je je keuze aangeven.

 
Prijs:

1-daagse deelname: 78,- p.p.p.d.
Meerdaagse deelname: 74,- p.p.p.d.
Inbegrepen: de gehele dag koffie, thee of frisdrank voor de deelnemers

 
Locatie:

Het  atelier in gevestigd op Fort Werk aan het Spoel in het monumentale Bomvrij Gebouw Noord, het oude munitiemagazijn.
Bij mooi weer kan er heerlijk op het voorplein van het atelier gewerkt worden, met uitzicht op rivier de Lek en de voorbijvarende boten.

Adres:  Werk aan het Spoel, Bomvrij Gebouw Noord, Goilberdingerdijk 40a, Culemborg

 
Informatie: 

Kijk   voor alle informatie en/of aanmelden op: www.annekewessels.nl op de Dagworkshoppagina bij Cursussen/Workshops, daar is ook een inschrijfformulier te downloaden.

Informatie is ook te verkrijgen via: info@annekewessels.nl of 06 49860575.

Historische Stadwandeling Woerden »

26-06-18 - 31-12-22
Woerden is een prachtige vestingstad van de Oude Hollandse Waterlinie met stadsmuren, singels en bastions. In een 3,5 km durende stadswandeling kan je zelfstandig de vesting rondlopen langs de mooiste plekjes. De wandeling duurt circa 45 minuten en startpunt is Stationplein noord 10, 3445 AD Woerden.

Routebeschrijving:
- Loop vanaf het station rechtdoor richting centrum, over de Stationsweg naar de Snellerbrug. Van deze brug prachtig uitzicht op het links gelegen Defensieeiland.
- Sla linksaf en loop over de Oostdam waar een rij oude herenhuizen staat, gebouwd tussen 1867 en 1870. Vanaf het centrum gezien heet het eerste huis in de rij Alpha en het laatste Omega, naar de eerste en laatste letters van het Griekse alfabet. Loop, ook nog aan de Oostdam, langs de voormalige notariswoning Welgelegen met achter in de tuin een tuinhuisje van zandsteen naar het model van een Chinese pagode.
- Ga rechtdoor met het Kasteel aan de linkerhand, de Rijnstraat in. Tot 1961 stroomde hier nog de Oude Rijn, die via aflopende steegjes links en rechts bereikbaar was.
- Volg de Rijnstraat naar de Haven. Deze ontstond in 1904 door het afgraven van de vestingwallen. Rechts ligt de Westdam met het oude stadhuis, in 1888 gebouwd naar tekeningen van Nicolaas Molenaar.
- Sla linksaf de Meulmansweg in; rechts staat een rij prachtige herenhuizen langs de Haven, gebouwd na het slechten van de oude stadswallen en het graven van de Haven. Verderop op de Meulmansweg staat rechts een aantal oude kaaspakhuizen en net in de Eendrachtstraat een prachtig kaaspakhuis uit 1900. (Kenmerkend voor de Woerdense kaaspakhuizen zijn de diefijzers [tralies] voor de ramen.) Vervolg de route over de Meulmansweg met links het markante Arsenaal en de kaasbel uit 1925 met interessante opschriften. Ga vervolgens de rechts gelegen parkeergarage Castellum in, waar grote panelen op beide verdiepingen het verhaal van het Romeinse verleden van Woerden illustreren.
- Als je in de garage uitgekeken bent, neem je de lift omhoog naar het vernieuwde Kerkplein en de Petruskerk, waarvan de bouw rond 1372 is begonnen. Je loopt dan bovenop het Romeinse Castellum waarvan de contouren met behulp van de stenen strip met afbeeldingen van de Romeinse historie zijn gemarkeerd.  Steek het Kerkplein over en loop langs de Petruskerk, dan verschijnen aan het einde rechts Concordia.
- Blij dat je niet in vroeger tijd tot spot van de bevolking op het stenen schavotje hebt gestaan, sla je rechtsaf de Havenstraat in, langs het Stedelijke (later Gereformeerde) Weeshuis op nr. 6, met het oudste deel uit 1604. Op nr. 39 staat vermoedelijk het oudste huis van de Havenstraat in zijn oorspronkelijke vorm en op nr. 30 het oude waterschapskantoor met prachtige tegeltableaus in de pui. Loop de Havenstraat uit en sla rechtsaf op de Wilhelminaweg; hier is de stellingmolen de Windhond te zien, in 1755 gebouwd op het andere nog resterende deel van de oude stadswal. Keer om en loop de andere kant op over de Wilhelminaweg. Links ligt het Franciscaner klooster uit 1899, gebouwd in de tuin van de Bonaventurakerk. Als je de achterkant van de kerk gepasseerd bent, liggen rechts het Wasserijgebouw op het Defensie-eiland en het Kasteel in het water. Loop langs het Kasteel via de Oostdam naar het NSstation.

Vaar door de waterlinie met de Liniepont Schalkwijk »

Schalkwijk Culemborg
Gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen, zijn de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Renkumse Veer, Rhenen-Lienden en Liniepont in de vaart. 

De vaartijden zijn zoals gebruikelijk van 10.00 18.00 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. Vanaf 15 juni wordt er tot en met zondag 15 september dagelijks gevaren. 

Kijk op uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema. Nieuw bij stremmingen is het informatienummer over de pontjes 0344 22 88 00.
Blijft u ons volgen via onze sociale media kanalen zodat u altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Zie ook www.uiterwaarde.nl

Waterfeesten Vianen »

01-12-19 - 31-12-22
Rondvaarten, dagtochten en allerlei soorten feestgelegenheden. 

Waterfeesten vaart o.a. vanuit Vianen naar Schoonhoven, Gorinchem, Culemborg, Utrecht, Vreeswijk, Woudrichem en Slot Loevestein.
Voor individuelen volgens schema en voor groepen op afspraak met twee partyschepen voor 120 of 250 personen.

Uw feest al vanaf 25,00 pp.!!


Beeldhouwen in steen - workshops Culemborg »

24-07-19 - 31-12-22
Beeldhouwen in steen - workshop

Juli: 24/25/26/27/28/31
Augustus: 1/2/3/4/14/15/16/17/18

Bij Atelier Anneke Wessels op Werk aan het Spoel in Culemborg kan er deze zomer 15 dagen lang naar hartenlust gebeeldhouwd worden in steen.
Voor alle beeldhouwliefhebbers, ervaren en onervaren, jong en wat ouder.
Anneke biedt een programma aan waarbij iedereen zelf kan bepalen hoe vaak n wanneer er wordt meegedaan.
Keuze uit 15 dagen en meedoen kan al vanaf 1 dag tot alle 15, de keuze is geheel aan de deelnemer.
Bij deelname aan meerdere dagen kunnen deze zowel aangesloten als verspreid over alle 15 dagen gevolgd worden.
Alle dagen gaan door, er is geen minimum aantal deelnemers, wel een maximum van 8.

Heb je geen ervaring en wil je 1 dag meedoen dan maak je die dag met raspen, mesjes en schuurpapier een klein beeldje van speksteen dat je aan het eind van de dag gepolijst en al mee naar huis neemt.

Kom je meerdere dagen dan kan je groter werk maken en met beitels leren werken in de volgende steensoorten:
diverse soorten speksteen, albast, serpentijn en kalksteen. Voor de gevorderde beeldhouwers is er ook springstone en Belgisch hardsteen. Deze steensoorten zijn allemaal voorradig in het atelier.
Zelf een steen meebrengen kan natuurlijk ook.

Anneke Wessels is professioneel beeldhouwer met ruim 28 jaar ervaring en heeft al menig beeldhouwliefhebber begeleid naar een mooi eindresultaat.

Het atelier ligt op 1 van de mooiste plekjes van Gelderland, middenin de uiterwaarden van de Lek op fort Werk aan het Spoel en is gevestigd in het monumentale Bomvrij Gebouw Noord, het oude munitiemagazijn van het fort.
Een impressie van het atelier en de omgeving is te vinden op www.instagram.com/atelierannekewessels en www.facebook.com/AtelierAnnekeWessels

Adres: Atelier Anneke Wessels, Bomvrij Gebouw Noord, Goilberdingerdijk 40 a, Culemborg

Kijk voor alle informatie en de kosten op:
www.annekewessels.nl

Aanmelden kan via info@annekewessels.nl of 06 49 860 575.
Een aanmeldformulier kan gedownload worden op de website of afgehaald in het atelier.

Ga op ontdekkingsreis deze zomer en dompel je onder in de wereld van steen!

Vaar door de waterlinie met de Liniepont Vianen »

01-05-21 - 31-12-22
Gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen, zijn de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Renkumse Veer, Rhenen-Lienden en Liniepont in de vaart. 

De vaartijden zijn zoals gebruikelijk van 10.00 18.00 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. Vanaf 15 juni wordt er tot en met zondag 15 september dagelijks gevaren. 

Kijk op uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema. Nieuw bij stremmingen is het informatienummer over de pontjes 0344 22 88 00.
Blijft u ons volgen via onze sociale media kanalen zodat u altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Zie ook www.uiterwaarde.nl

RC Defenders op een ruig 4x4 parcours Weesp »

01-01-21 - 31-12-22 Lukt het jou om ons behendigheids parcours zonder fouten te rijden met op afstandbedienbare mini Landrover Defenders? Super leuk als vergaderbreak, onderdeel van een bedrijfsfestival of als korte activiteit bij je bedrijfsuitje!

We hebben een mobiel parcours waardoor we deze activiteit op meerdere forten kunnen aanbieden. Natuurijk maken we in de mooie groene omgeving van het fort ook gebruik van de aanwezige natuur voor speciale effecten.

En mocht het toch niet zo'n mooi weer zijn, dan nemen we het parcours gewoon mee naar binnen. Zo kan de groepsactiviteit altijd doorgaan!

Onze thuisbasis is Fort Uitermeer, maar we kunnen dit uitje op meer forten aanbieden. Check snel onze website.

Coffee to go bij Caatje Culemborg »

30-01-21 - 31-12-22
Fietsers en wandelaars opgelet! Bij droog weer is Caatje open voor Coffee to go, een kop soep en ander lekkers op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Ook is er Caatje's Plukplank is beschikbaar, deze bestel je eenvoudig online via hun website. 

Over Werk aan het Spoel
In 2007 onderging Werk aan het Spoel een metamorfose. Landschaps-architect Ronald Rietveld en kunstenaar Erick de Lyon maakten de oorspronkelijke vorm van het fort op een andere manier zichtbaar. Het ontwerp bestaat uit een grassculptuur waarvan zowel historische als nieuwe elementen deel uitmaken. Je kunt er dus door een dakloos museum lopen

De stadskabouters in Woerden Woerden »

18-03-21 - 31-12-22
Stadskabouter Plattegrond
De stadskabouters in Woerden komen als paddenstoelen uit de grond en Woerden is onderhand de kabouterhoofdstad van Nederland. Inmiddels zijn er al 9 stadskabouters te vinden in de binnenstad! Zo staat stadskabouter Emma naast het VVV Kaaspakhuis op de Emmakade en is Frans de eerste stadskabouter in Woerden.

Wil jij alle stadkabouters komen ontdekken? Download dan hier de plattegrond! Lukt het jouw om ze allemaal te vinden..? 

Laat een leuk berichtje achter in de brievenbussen of maak een leuke foto en post deze op Instagram met de #stadskabouterwoerden! Vinden de stadskabouters superleuk! 

Liniepont tussen verdedigingswerken Vianen »

Vianen Schalkwijk Culemborg Zin in een vaartochtje op de rivier? De Liniepont pendelt in de zomermaanden over de Lek tussen drie verdedigingswerken in de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Werk aan het Spoel, Fort Everdingen en Werk aan de Groeneweg (Schalkwijk). Dit pontje is er speciaal voor wandelaars en fietsers die dit gebied beter willen leren kennen.

Deze veerverbinding over de Lek tussen Werk aan het Spoel Fort Everdingen Werk aan de Groeneweg wordt verzorgd door Uitwaarde in opdracht van de
gemeenten Culemborg, Vijfheerenlanden en Houten en in samenwerking met
onze vrijwilligers.


LINIEPONT

VAARSCHEMA:

Mei:    za. 1/8/15/22/29 en zo. 2/9/16/23 (Pinksteren)/30
    do. 13 en vr. 14 (Hemelvaartweekend)
    ma. 24 (Pinksteren)
    
Juni:    za. 5 en zo. 6
    dagelijks: 12 t/m 30
    
Juli:    dagelijks: 1 t/m 31
    
Augustus:    dagelijks: 1 t/m 31
    
September:    dagelijks: 1 t/m 12
    za. 18/25 en zo. 19/26
    

U wilt over maar de pont ligt er niet; belt u dan even de schipper op onderstaand nummer en geef de locatie aan waar u bent.

Telefoonnummer van het voetveer    06 57 95 29 25

Vaartijden:
Laatste afvaart:    10.00 - 17.15 uur
vanaf Werk aan het Spoel  17.15 uur

Alleen contactloos betalen    
Tarieven:    Per overtocht    10 rittenkaart
Voetgangers            1,00        8,00    
Fietsers                   1,50        12,00    
Kinderen t/m 12 jaar en onder begeleiding gratis (max. 2 per betalende begeleider)

Fortterras met theehuis Tull en 't Waal »

01-06-21 - 31-12-22
Fort WKU is een inspirerende omgeving waar je helemaal weg bent uit de hectiek van alledag. 

Het terras is alle dagen van de week tussen 10.00 en 16.30 uur. Keuken open tot 15:00

Tussen de rivier de Lek en het dorp Houten, op het eiland van Schalkwijk, ligt Fort WKU. De ijsvogel scheert er over het water, je hoort er het gras ruisen ...

Er is van alles te doen in en om het Fort. Van een kopje koffie in ons theehuis na een fietstocht of wandeling tot een groene vakantie op het natuurkampeerterrein. Van een zakelijke vergadering tot een culinaire workshop.


Kamperen
In de luwte van de wallen, omgeven door de fortgracht, ligt ons kampeerterrein. Rust, ruimte, stilte en prachtige natuur. Dat maakt Fort WKU een bijzondere plek om te kamperen. Ideaal voor trekkers, maar ook heerlijk voor jezelf en kinderen. Het fort biedt biedt ruimte aan grote en kleine tenten. Ook staan er twee forthutten en een enorme Tipitent.

Archeologie, cultuur- en natuurhistorie Venlo »

07-06-21 - 31-12-22
Het Fort Museum is een centrum voor Archeologie, cultuur- en natuurhistorie. Het vertelt het verhaal van het van origine Spaanse Fort Sint Michiel, de Frederik Hendrik Kazerne in relatie tot het landschap, rivier de Maas en natuurlijk de stad Venlo en het dorp Blerick.

Fort Museum Venlo is een museum in Venlo dat de (krijgs)geschiedenis van Venlo vertelt in relatie tot de vestingwerken, Fortificaties (Fort St. Michiel, Fort Leopold) en de Kazerne.

Pop - Up Pannenkoekentuin Nieuwpoort »

21-06-21 - 31-12-22 De binnentuin van Het Arsenaal wederom omgetoverd tot een heuse Pop - Up Pannenkoekentuin.

Van maandag t/m zaterdag kun je aanschuiven voor een kop koffie met gebak of een overheerlijke pannenkoek. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor heerlijke lunchgerechten, soep, ijs of een heerlijk speciaal biertje.

De Pop - Up Pannenkoekentuin is geopend van 11:00 - 19:00 uur.

Expositie Waterdicht Maarssen »

03-06-21 - 31-12-22 Van 3 juli tot en met 26 september exposeren negen verschillende kunstenaars op Fort Maarsseveen tijdens de expositie Waterdicht. Op Fort Maarsseveen, gelegen aan de Herenweg 3 in Maarssen zullen verschillende kunstwerken te bewonderen zijn. Ook zullen er regelmatig rondleidingen worden gegeven.  

De expositie is onderdeel van Ode aan het Landschap, het landelijke jaarthema van de NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). De expositie laat ons nadenken over de landschappen om ons heen, de landschappen in het hier en nu, maar ook de geschiedenis van de grond waar we ons op dit moment bevinden. Welke keuzes maken we bij het inrichten van een landschap, hoe kijken we naar de natuur en wat doen we om zelf het landschap onder controle te houden? Negen verschillende kunstenaars gingen met deze thematiek aan de slag. We zien kunstwerken die de interactie aangaan met het landschap en de natuur, over eeuwenoude interpretaties van natuurverschijnselen en over de mogelijke landschappen van de toekomst. Kom kijken, en laat je verwonderen tijdens de ode aan het landschap van de expositie Waterdicht.

Deelnemende kunstenaars: Marcel Bleekendaal, Esther Hoogendijk, Casper de Jong, Janneke Kornet, Frans van Lent, Joyce Overheul, Nathalia Ossef, Marjolein Witte en Janna de Smet.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Stichtse Vecht, Cultuurfonds Stichtse Vecht, Gemeente Stichtse Vecht, K.F. Hein Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, en Stichting Elise Mathilde Fonds.

Fort Maarsseveen en de expositie zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur en in het weekend van 10:30 tot 17:30 uur. 

Voor meer informatie over de expositie, zie www.waterdicht-expo.nl

D locatie voor elk zakelijk evenement Bussum »

01-12-21 - 31-12-22
Ben je op zoek naar een echt unieke locatie voor een vergadering, personeelsfeest of andere zakelijke bijeenkomst?

Van de lancering van een nieuw product tot brein brekende heisessie. Van teambuilding tot inspirerende vergadering. Groots in onze industrile Loods of intiem met een kleiner gezelschap in Kazematten.

De mogelijkheden zijn eindeloos en wij staan klaar om jou te ondersteunen in de organisatie van iedere zakelijke bijeenkomst.

Fort Werk IV werd gebouwd in 1868, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een muur met schietgaten, Kazematten, een oude Artillerieloods en een Poterne, een lange ondergrondse gang. Wie het terrein van dit culturele erfgoed betreedt, stapt een andere wereld binnen.

Wij bieden een prachtige locatie met alle voorzieningen om jouw bijeenkomst tot een succes te maken.

arrangement toevoegen