The Great Escape op forteiland IJmuiden 1 januari 2021 - 31 december 2022 IJmuiden, Noord-Holland

Arrangementen Forteiland IJmuiden

Bekijk de activiteiten van Forteiland IJmuiden. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Champagne & wijn proeven Hoek van Holland »

Hoek van Holland
Fort 1881 organiseert met veel plezier champagne- en wijnproeverijen. De wijnen verschillen per keer. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om bijzondere wijnen uit Duitsland te proeven. Daarnaast is Fort 1881 importeur van de semibiologische champagnes van Roger-Constant Lemaire. De druiven voor deze heerlijke champagnes groeien op de zonnige hellingen van de Marne vallei. Er bestaan 5 soorten champagnes; Cuve Roger Constant, Cuve Trianon, Millsime des Hautes-Prires, Ros de Saigne en Select Rserve.

Tijdens de proeverij zijn deze champagnes te proeven en wordt er bij elke wijnsoort wat verteld. Een leuke en leerzame ervaring!

Kinderescaperoom experience Het Kanon Weesp »

01-01-21 - 31-12-22

Fort Uitermeer is eind 19e eeuw gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam, ter bescherming van Amsterdam in tijden van oorlog. In die tijd bestonden er nog geen bommenwerpers of straaljagers en werd er nog met kanonnen geschoten. En van deze kanonnen is nu te vinden in het Plofhuis. Dit plofhuis is weer gebouwd na de Tweede Wereldoorlog vanwege de dreiging van de Koude Oorlog. De functie was een munitiemagazijn. Deze huisjes werden zo gebouwd, dat als de munitie explodeerde, alleen het dak de lucht in ging en er dus verder geen schade was aan de omgeving. 

Plofhuis 3, waar het kanon nu staat, werd gebruikt als munitiewerkplaats. Hier werd de munitie o.a. getest. En dit gaan jullie ook doen. In de testruimte vind je diverse materialen die nodig zijn om het kanon af te schieten. Jullie hebben n uur om al dit materiaal te vinden, het kanon te laden en tenslotte een testschot te maken. Oren dicht!!!

In het Plofhuis 3 word je niet opgesloten. Het is geschikt voor 5 - 10 kinderen in de leeftijd van 10 - 14 jaar.
Ook als familie uitje hebben we een speciale versie!

De prijs is inclusief limonade, lekkers en koffie of thee voor de begeleiders.
We zijn in de vakanties alle dagen geopend (bij boeking) en buiten de vakanties op woensdag, zaterdag en zondag (bij boeking).

Tentoonstelling Millennial Gravestone Qoutes Vijfhuizen »

18-06-17 - 31-12-22

Joeri Woudstra Millennial Gravestone Qoutes

Kunstfort bij Vijfhuizen presenteert de tentoonstelling Joeri Woudstra Millennial Gravestone Quotes. In zijn eerste solo kijkt Joeri Woudstra (NL, 1993) naar de invloed van technologische ontwikkelingen en hedendaagse reclamecultuur op ons gevoel van nostalgie. De tentoonstelling speelt met onze beleving van tijd en hoe deze drastisch verandert.

Luxe overnachten in voormalig stationsgebouw Abcoude »

Abcoude Onder de rook van Amsterdam, aan de rand van het pittoreske Abcoude ligt Boutique Hotel de Witte Dame. Ze is het oude treinstation van dit dorpje dat grondig werd gerenoveerd en werd omgetoverd tot een bijzonder charmante, stijlvolle en bijzonder sympathieke verschijning. Ze staat statig aan de rand van het dorp met de polder het Gein als achtertuin.

Een verblijf bij de Witte Dame biedt alles wat u zich maar kunt wensen. Het prachtig gerenoveerde stationsgebouw kenmerkt zich door rust, ruimte, luxe en comfort. In de omgeving kan veel worden ondernomen en bekeken. Fiets bijvoorbeeld langs 7 forten in De Ronde Venen of wandel het Liniepad van Fort bij Abcoude naar Fort Nigtevecht. De Witte Dame heeft tien, uniek ingerichte ruime kamers met kitchenette, badkamer en toilet.

Naast de 10 prachtige kamers is er ook een ruime vergaderzaal voor groepen tot 20 personen en een smaakvol ingericht restaurant dat van di/zo is geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Er kunnen fietsen worden gehuurd om de prachtige omgeving van Abcoude en Amsterdam te gaan verkennen. Doet u dat liever met de boot, dan kunt u die ook bij ons huren. In een mum van tijd vaart u door de Amsterdamse grachten.

Escaperoom op een Forteiland IJmuiden »

IJmuiden
In een van de Duitse bunkers op het Forteiland vindt het Von Braun Mysterie plaats.

Het fort op Forteiland IJmuiden is de grootste van de hele Stelling. Reusachtig bijna. Compleet met koepelzaal, muurschilderingen, labyrint en bunkers! 

Een escaperoom in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog.

Even voorstellen: Wernher von Braun. Noem hem een voorvechter van de ruimtevaart. Een leidend figuur bij het ontwikkelen van raketten in Duitsland en Amerika. Maar ook: een controversile man, omdat hij deelnam aan het raketprogramma van Nazi-Duitsland. Genoeg raadsels rondom deze Wernher. Aan jou de taak om het mysterie te ontrafelen waaraan Von Braun werkte op Forteiland IJmuiden. Sinds hij naar Amerika vertrok, is de bunker waarin Wernher experimenteerde niet meer bezocht. Tot nu. Ontrafelt jouw team in 1,5 uur het Von Braun Mysterie? 

Een leerzame team uitdaging
Het Von Braun Mysterie in alleen oplosbaar wanneer het team, goed de taken verdeelt, duidelijk communiceert, creatief problemen kan oplossen, gebruik maakt van elkaars talenten, elkaar wilt helpen, kan werken onder tijddruk, goede afspraken maakt, kan aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Kortom 
- De ultieme Team uitdaging op Unesco Werelderfgoed
- Ontworpen om teams uit de dagen en samenwerking te verbeteren
- Leuk en leerzaam
- Geschikt voor teams van 6 tot 16 deelnemers
- 1,5 uur Escape tijd
- Inclusief bootovertocht en entree eiland
- Uit te breiden met vergaderen, dineren of andere activiteiten op het Forteiland

The Great Escape op forteiland IJmuiden IJmuiden »

IJmuiden
Samenwerken, werken onder tijdsdruk, met stevige competitie, het beste uit je team halen en intussen de tijd van je leven hebben.

Daar zit je dan. Opgesloten. Niet in een kamer. Maar op een eiland van vier hectare groot. Forteiland IJmuiden. Onbewoond en onbekend. Samen met je team dwaal je door het ondergrondse gangenstelsel van het fort. Om te ontsnappen, moet je Het Mysterie oplossen. Met puzzels en raadsels. Fysieke en mentale uitdagingen. En individuele en samenwerkingsopdrachten. Elk teamlid is nodig om Het Mysterie te ontrafelen. Op plekken waar vroeger soldaten vochten voor Koningin en Vaderland, strijd je nu met je eigen team. Wie vormt er een eenheid? En wie vindt The Great Escape

Heb je een groep van 40 tot 250 deelnemers? Wil je ontsnappen vanaf UNESCO Werelderfgoed? En ben je bereid om je ego aan de kant te zetten om als team te opereren? Meld je dan aan voor The Great Escape. Bel of mail voor een programma en pakketprijs op maat.
tel:0206263600
mail@pbn.nl

Ja, ik wil... in vestingstadje Brielle! Brielle »

01-01-21 - 31-12-22 Brielle is een historische vestingstad met n van de belangrijkste vestingwerken van Nederland. De 80-jarige oorlog komt hier tot leven door de ruim 400 monumenten.

Steeds meer bruidsparen kiezen voor Brielle om elkaar het ja-woord te geven. En dat is niet zo vreemd.

Of u nu kiest voor het oude stadhuis, midden in de binnenstad, de Sint-Catharijnekerk of de oude gerestaureerde synagoge, Brielle biedt een prachtige achtergrond voor deze belangrijke dag, met haar mooie co
mbinatie van de stad van nu met de sfeer van toen.

Wilt u zelf uw trouwambtenaar uitkiezen? Wilt u zelf bepalen wat in de toespraak staat? Wilt u mooie muziek op de achtergrond? Regelt u een strijkorkestje? Neemt de fotograaf een leuke groepsfoto in de hal? De plechtigheid wordt zoveel mogelijk op uw wensen afgestemd. Immers, het is w dag!

"Aan de Liberation route" Grave »

23-12-19 - 31-12-22
Tweedaags arrangement "aan de Liberation route"
Prijs 41,25 per persoon

De liberation route is een nieuwe toeristische attractie met informatie over de bevrijding tijdens de 2e wereldoorlog in de omgeving van operatie Market Garden.Diverse luisterkeien geven in u een indruk wat er op verschillende plaatsen langs de route in september 1944 gebeurd is.

Overnachten in ons hotel aan de liberation route en een bezoek aan het graafs Kazematten museum. Met tentoonstelling en informatie over de slag om de brug bij Grave. Het bij het hotel behorende woonhuis deed tijdens de bevrijding dienst als postkantoor voor de Engelsen. In het tegenover het hotel gelegen Jezueten klooster waren veel geallieerden ondergebracht. In de omgeving vindt u Oorlogsmuseum Overloon het Airborne museum en het Bevrijdingsmuseum Groesbeek die allen een bezoek meer dan waard zijn. 

De Vier Vrouwen van Willem van Oranje Brielle »

13-06-18 - 31-12-22
Vanaf woensdag 13 juni 2018 presenteert Historisch Museum Den Briel de tentoonstelling De Vrouwen van Willem van Oranje. Vier echtgenotes, een dochter en een zus.

De belangrijkste vrouwen in het leven van Willem van Oranje waren zijn echtgenotes Anna van Egmond, Anna van Saksen, Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny, zijn dochter Maria van Nassau en zijn zus Catharina van Nassau. Met Charlotte de Bourbon trouwde Willem op 12 juni 1575 in de Brielse Sint-Catharijnekerk.

Geschilderde portretten niet eerder samen      
Voor de tentoonstelling ontvangt het museum vier geschilderde portretten in tijdelijk bruikleen van Stichting het Weeshuis te Buren/Marechausseemuseum Buren, het Haags Historisch Museum te Den Haag en Koninklijke Verzamelingen, Den Haag. Deze geschilderde portretten van Willem, Charlotte en Maria waren niet eerder gezamenlijk voor het publiek te zien. Het Streekarchief Voorne-Putten is een belangrijke bruikleengever van gedrukte portretten uit de collectie Verhuell.

Geurstation
Een heel bijzonder onderdeel van de tentoonstelling wordt gevormd door drie geuren die kunst- en geurhistoricus Caro Verbeek ontwikkelde en die geassocieerd kunnen worden met een bevalling van Charlotte de Bourbon, de doop van een van de dochters van Willem en Charlotte en de balseming van Willem.

Publicatie                                                                            
Bij de tentoonstelling verschijnt van de hand van dr. Erik Swart een rijk en in kleur gellustreerde publicatie. Prijs 3,-

Toneelvoorstelling 12 juni in de Sint-Catharijnekerk
In de Sint-Catharijnekerk wordt op dinsdagavond 12 juni 2018 de voorstelling De Vier Vrouwen van Willem van Oranje uitgevoerd door theatergroep Plankgas. Toegangskaarten zijn tot en met 10 juni 2018 te koop bij het museum ( 5,- per persoon of een gezelschapskaart voor 12,50 voor max 4 personen).

Historisch Museum Den Briel,
Markt 1, 3231 AH Brielle; 
0181-475475

Dinsdag t/m zaterdag      10.00-17.00 uur 
Zondag                          13.00-17.00 uur  

Eten & Drinken op het Forteneiland IJmuiden IJmuiden »

16-12-21 - 31-12-22
U wenst, wij serveren ...
De cateringmogelijkheden op het Forteiland zijn zeer divers: van koffie met gebak tot een Barbecue Royale, afgesloten met een keur aan toetjes. Vrijwel alles wat u bedenkt kan worden gerealiseerd: lunch met broodjes en soep, bittergarnituur, stampot, Sat- of Chinees buffet, bittergarnituur, geserveerd met een ruime keuze aan dranken. 

Dus wilt u een familiefeest, vergadering met diner, vrijgezellen- of bedrijfsuitje? Kijk voor al onze cateringmogelijkheden op de website. 
 

Vergaderen in Werk aan de Korte Uitweg Tull en 't Waal »

01-12-19 - 31-12-22

Werk aan de Korte Uitweg is een inspirerende omgeving waar u helemaal weg bent uit de hectiek van alle dag. De kracht van WKU is de bijzondere combinatie van moderne zakelijke faciliteiten op het gebied van vergaderen en kleine horeca in een fort, met buiten die mooie natuurlijke omgeving. Het geheel wordt gerund door mensen van Reinaerde. Deze mensen met een handicap zitten in een ontwikkeltraject. Zij hebben dagbesteding, of zijn bezig om hun weg (terug) te vinden in de maatschappij. 

U kunt zich aanmelden voor een groepsbezoek, een renie, familiedag, verjaardag, vergadering, bedrijfsuitje, lezing e.d.;

Rein Boverhuis: Rboverhuis@reinaerde.nl
tel.: 030-6342199 
zie ook de website www.fortwku.nl

Bezoek het Atlantikwall Museum Scheveningen Den Haag »

01-03-21 - 31-12-22 Nu er steeds minder mensen zijn die zich de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog herinneren, worden de bunkers in Den Haag en de duinen van Scheveningen steeds belangrijker als historisch monument. Maar zeker zo belangrijk is, dat zij een fysieke schakel vormen tussen oorlog en vrede in het algemeen, en voor Den Haag als de stad van vrede en recht. Opgericht in 2005, biedt het museum een plek waar geleerd, ontdekt en gepeinst kan worden.

De primaire museumlocatie van de stichting is een authentiek ingerichte commandobunker van het type 608 (Bataillons,- Abteilungs-oder Regiments-Gefechtsstand). Vanuit deze bunker en de nabijgelegen villas werd door de bezetter het militaire commando over Sttzpunkgruppe Scheveningen gevoerd. De bunker is grotendeels origineel ingericht en geeft de bezoeker de unieke belevenis van een tastbaar verleden. Ook zijn er originele historische voorwerpen van Duitse, Britse, Canadese en Amerikaanse strijdkrachten tentoongesteld.
 
Entreekosten:
6 euro voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar 4 euro.
Veteranen: Gratis op vertoon van veteranenpas.

Bezoekadres
Widerstandsnest 318, Scheveningen
Badhuisweg, ter hoogte van nummers 119-133, 2597JM, Scheveningen
Naast koffiehuis De Boshut
Bereikbaar met tramlijn 9: uitstappen bij tramhalte Wagenaarweg, vanaf daar is het circa 6 minuten lopen naar de bunker. Auto is gratis te parkeren op loopafstand.

CSI rekrutering Willemstad »

16-12-21 - 31-12-22
Het CSI spel is een origineel bedrijfsuitje waarbij teams in de huid kruipen van echte rechercheurs om een moord op te lossen.
Ik ben hier geweest samen met de meiden van het werk voor een CSI-dagje. Wat een ontzettende leuke dag is dit geweest. We begonnen met een kleine wedstrijd en vervolgens kregen we allerlei opdrachten waarbij we over het hele terrein op zoek moesten naar aanwijzingen over een moord. De dag afgesloten met een heerlijke bbq. Ik kan de lokatie echt aanbevelen. Prachtig gelegen met een hoop geschiedenis erin. Een must om te zien eigenlijk. 

Fort Royale op forteiland IJmuiden IJmuiden »

19-01-21 - 31-12-22
Een Fort Royale avond begint op de Kop van de Haven in IJmuiden. Hier worden de gasten ontvangen aan boord van het motorschip de "Koningin Emma", waarmee in tien minuten de overtocht naar het Forteiland gemaakt wordt. Daar wacht u een warm welkom met Glhwein, een flute prosecco, koffie of chocolademelk met allerlei lekkers bij de open haard. Dwaal vervolgens door het gangenstelsel, snuffel aan de rijke historie van het fort. In de verschillende ruimtes van het gangenstelsel is er voor iedereen wat wils. Herken de juiste wijn in een Proefexpeditie of versla de kok in het bereiden van gastronomische hapjes. En nog veel meer. Ontdek het zelf, doe waar je zin in hebt! Na afloop wacht in de koepelzaal een meterslange tafel met honderden kaarsen en minstens zoveel lekkernijen.

Belonen, verbinden, motiveren
Een Fort Royale stelt u zelf samen en is het ideale instrument voor belonen, verbinden, motiveren. Speel samen games zoals Wijnexpeditie, Historische rondleiding icm kopspijkers, pub-quiz, Labyrinth, Monopoly xl, of de Marshmallow challenge.

Kom eens langs op deze unieke locatie, we geven graag een rondleiding die zeker zal inspireren en leiden tot een fantastisch programma op het Forteiland.

De locatie
Het Forteiland van IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Ver van de stad verlaten en toch zo dichtbij. In vijfentwintig minuten rijden van Amsterdam ben je er: het Forteiland. En dat is niet voor niets onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Met plaats voor zon 20 tot 600 deelnemers om te verdwalen in de kilometerslange gangen van het uit 1880 afstammende Fort. Historische locatie maar van alle moderne gemakken voorzien.

Zo kom je er
Met Koningin Emma dus. Of de Fortwachter. Deze twee schepen varen binnen tien minuten naar het eiland. De trouwe Fortwacht houdt bovendien 24 uur per dag de wacht en is altijd stand-by voor calamiteiten en de algemene bereikbaarheid gedurende de avond.

Diner of Buffet
Het diner of het buffet is ongetwijfeld het hoogtepunt van een Fort Royale. Alle collega's samen aan tafel in een ontspannen sfeer. Een uitstekende plek om elkaar beter te leren kennen en een ideaal moment voor een vooruit- of terugblik op de organisatie. U kunt kiezen uit aantrekkelijke, gevarieerde arrangementen: van Oud Hollands Stampottenbuffet, Feest Buffet, shared dining tot Fort Royale Drie- vier of vijf gangen Diner.

TIJDSSCHEMA
Uit ervaring is onderstaand tijdsschema gerold. Natuurlijk is dit helemaal naar eigen wens en in overleg aan te passen.

18:00  Ontvangst bij Koningin Emma voor de bootovertocht
18:15  Warm welkom in het Fort, ontmoeting met de instructeurs en informatie over het programma met glhwein, chocolademelk en gevulde speculaas bij de haard
18:30  Activiteiten: van wijnexpeditie tot kennisquiz
20:00 Borrelen in n van de historische zalen van het Forteiland
20:30  Feestbuffet
21:30 IJsdessert
22:15  Koningin Emma vaart je terug
22:30  Aankomst vaste wal 

Uitbreidingen
Feest:  De avond verlengen tot de kleine uurtjes? Vul het arrangement aan met een live-band of DJ.

Overnachting: Het 4-sterren hotel, Apollo IJmuiden Seaport Beach ligt op 15 minuten varen en biedt een ideale overnachting mogelijkheid i.c.m. het Forteiland.

Vervoer: In samenwerking met Besseling travel verzorgen we met de Forteiland Express ook het vervoer van deur tot deur, zodat iedereen onbezorgd kan genieten van een borreltje.  

Meeting: Het Forteiland is een officile vergaderlocatie en heeft diverse zalen en beschikt over alle vereiste vergaderfaciliteiten.

Kosten overzicht
Bootovertocht en Bootsupport 9,50 p.p.
Entree Forteiland 17,50 p.p.
Fort Royale ontvangst (Glwein, warme chocomel, prosecco, koeken van Boulangerie Oscar) 6,50 p.p.
Fort Royale programma (Pub-quiz, Stelling monopoly, Wijnexpeditie, Curling, Historische rondleiding en kopspijkers) 29,50,- p.p.
Fort 3-gangen diner 39,50 p.p.
Fortroyale Feest buffet incl. ijsbuffet 44,50 p.p.
Fort Royale 5 gangen Shared dining 64,50 p.p.
Fort Royale dranken arrangement (bier, fris, wijn, koffie, thee) 15,- p.p.
Bijdrage herstel Unesco wereld erfgoed 3,50 p.p.
Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan, prijzen excl. BTW

Curling Competitie IJmuiden »

29-10-19 - 31-12-22
Curling competitie op Forteiland IJmuiden. Curling, ook wel Eistockschiessen genoemd is een winter activiteit die uit de Alpen overgewaaid is naar Nederland. Je schuift de Eisstocken (stokken met een glijplaat) over een 16 meter lange gladde ijsplaat van kunststof. Probeer de Eisstock zo dicht mogelijk bij de duif te schuiven. Je mag elkaar ook weg ketsen wat het spel spannend en leuk maakt. Een gezellige competitie voor teams onder het genot van een drankje en een hapje naast het kampvuur.

Escaperoom op Forteiland IJmuiden IJmuiden »

01-12-19 - 31-12-22
Een escape room in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog
Even voorstellen: Wernher von Braun. Noem hem een voorvechter van de ruimtevaart. Een leidend figuur bij het ontwikkelen van raketten in Duitsland en Amerika. Maar ook: een controversile man, omdat hij deelnam aan het raketprogramma van Nazi-Duitsland. Genoeg raadsels rondom deze Wernher. Aan jou de taak om het mysterie te ontrafelen waaraan Von Braun werkte op Forteiland IJmuiden. Sinds hij naar Amerika vertrok, is de bunker waarin Wernher experimenteerde niet meer bezocht. Tot nu. Ontrafelt jouw team in 1,5 uur het Von Braun Mysterie?

Private Dining op een forteiland IJmuiden »

01-01-21 - 31-12-22

"Een culinaire en historische belevenis"

  • Samenkomen met vrienden, familie of relaties
  • Op een eiland 25 min. vanaf Amsterdam
  • Met de boot over naar het Forteiland
  • Shared dining, complete belevenis
  • Geschikt voor maximaal 36 personen
  • Geheel priv zelfs met eigen chef-kok
  • Historisch erfgoed, voorzien van alle comfort 
DINEREN MET HEMELS UITZICHT
Hallelujah. Dat is misschien wel het meest gebruikte woord op deze locatie. Gods Window is namelijk precies wat je mag verwachten van een plek met zon naam. In deze ruimte op Forteiland IJmuiden vergader en dineer je namelijk met een uitzicht om de handen van in de lucht te werpen. Zelfs als je met je rug naar het raam zit, want dankzij het de spiegelsculptuur aan de muur zie je altijd de Noordzee. Een lust voor het oog. Ook aan de andere zintuigen is gedacht, want met chef-kok Dick Bos achter de pannen, beleef je een waar hoogtepunt. Of je nu met de boot of met de helikopter naar het Forteiland komt.

Programma voorbeeld
Hoe het diner verloopt, is aan jou. De indeling van het programma is flexibel en wordt in overleg samengesteld. Meestal ziet de avond er ongeveer zo uit:

17:00 Overtocht naar het Forteiland met onze boot de Fortwachter

17:30 Welkom, borrel in Gods Window

21:30 Een culinaire en historische belevenis rijker en retour naar de vaste wal.

Kosten private dining God's Window
Bootovertocht en bootsupport 9,50 p.p.
Entree Forteiland, incl. korte historische rondleiding 17,50 p.p.
Diner: 5 gangen shared dining 64,50 p.p.
Drankenarrangement 3 uur: Welkomstdrankje, bier, fris, wijn, koffie, thee 21,00 p.p.
Bijdrage herstel Unesco Werelderfgoed 3,50 p.p.
Optioneel: Escape Room of activiteitenprogramma van max. 2 uur 29,50 p.p.

Rondleiding door de Kristalfabriek Leerdam »

01-12-19 - 31-12-22
Tijdens deze rondleiding wandel je onder begeleiding van een gids door de eeuwenoude Kristalfabriek anno 1878. Omdat de glasblazers tijdens de Kerstvakantie niet aan het werk zijn, betreed je plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Je krijgt daarmee een exclusief kijkje achter de schermen van de originele Kristalfabriek. Altijd al het servies van Willem-Alexander en Maxima willen bewonderen, een blaaspijp willen vasthouden of de grondstoffen van kristal willen zien? Reserveer dan snel een plekje!
Locatie: Royal Leerdam Crystal, Lingedijk 8 (terrein glasfabriek) te Leerdam
Datum & tijd: 24, 27, 28, 31 december van 14.00 tot 15.30 uur (gedurende kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten)
Prijs:   10,- p.p. incl. koffie/thee en set glazen.
Reserveren: Via 0345-636 545 of info@royalleerdamcrystal.nl
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.


Groepsuitjes op Fort Sabina Numansdorp »

Numansdorp Willemstad
Groeps- en bedrijfsactiviteiten met funfactor op Fort Sabina
Clubs, bedrijven en andere groepen komen graag op fort Sabina. Om te ontdekken wat de Fransen (1811) en nadien de Hollanders (1881) hebben bedacht ter verdediging van huis en haard. Het fort is twaalf hectare groot en biedt dus meer dan voldoende ruimte voor uw groepsactiviteit.

Tot in de puntjes
Maak een afspraak met de Kletsmajoor en bespreek uw wensen en ideen voor uw groepsevenement. U kunt voor een hele dag of een dagdeel kiezen. Koffie met gebak, lunch of een high beer, het kan allemaal. Met of zonder diner of feestelijke afsluiting voor wat grotere groepen. U kunt sportief aan de slag, of met het arrangement Victorie of doe samen een workshop en verbaas je over de fantasie en creativiteit in he familie. Voor oldtimers en motorclubs is er een speciaal arrangement om een groepsfoto met materieel en kazerne te nemen . Voor elk groep dus wat wils. Voor hele grote groepen kunnen we ook onze schaapherder vragen of roofvogelman Sjobbe Voet. Een heerlijke dag toeven.

Een unieke vaartocht met nazorg..... Den Helder »

20-12-18 - 31-12-22
Een unieke vaartocht met nazorg door het Helderse binnenwater
 
Voorwaarden:
We vertrekken vanaf Fort Westoever
We varen als we minimaal 4 gasten hebben.
Varen doen we met een schipper/gids in een originele Helderse vlet met electrische aandrijving
Vaartocht ter keuze langs de Linie of door het Helders Kanaal
Vaartijd ca 1 uur en 15 minuten
Barbeque is op Fort Westoever.
In overleg zelf BBQen, vegetarisch graag aangeven bij de reservering
Barbeque is inclusief vlees, salades, brood, sauzen
Barbeque is inclusief 4 consumpties ( fris, wijn , bier, koffie/thee), 1 consumptie bij aankomst en 3 bij de BBQ
Extra consumpties op nacalculatie
Uiteraard is het arrangement uit te breiden met een bierproeverij/ rondleiding of outdooractiviteiten/spelshow.
Reserveren via events@fortwestoever.nl of 0223-669359
Prijs op aanvraag.

Terras is open in het weekend! Abcoude »

06-06-20 - 31-12-22
Verscholen in het groen ligt Fort bij Nigtevecht aan een rustig weggetje bij het Amsterdam-Rijnkanaal midden in de natuur. 
Ervaar de Stelling van Amsterdam en wandel van Fort bij Abcoude naar Fort bij Nigtevecht over de Liniedijk. 

In het weekend is het terras geopend van 10.30 tot 17.00 uur voor koffie en zelfgemaakte taarten of voor een speciaal KEK-biertje.

Dinner Tour IJmuiden »

29-09-20 - 31-12-22
Eindejaarsafsluiting nieuwe stijl
Als er n jaar vraagt om een propere afsluiting, is het 2020 wel. Het is het jaar waarin er van alles van ons werd gevraagd. Op privvlak, maar zeker ook zakelijk gezien. Massaal kropen we thuis achter de computer, gingen we van offline meetings naar online vergaderingen en moesten we onszelf (maar ook zeker elkaar) gemotiveerd zien te houden. Werken in het nieuwe normaal verdient dan ook een eindejaarsdiner 2.0. Trakteer je team op een trip naar Forteiland IJmuiden. Waar ruimte genoeg is om afstand te houden, terwijl je tot elkaar komt.

Walking Dinner maar dan anders
Het begint allemaal met een overtocht vanaf IJmuiden. Aan boord laat je het voorafgaande jaar van je afwaaien. Aangekomen op het Forteiland is er alle ruimte om het UNESCO Werelderfgoed te verkennen. In kleine groepjes verken je het fort. Onderweg kom je steeds andere collegas tegen. Elke ruimte biedt een andere ervaring. Je combineert een historische rondleiding met de nodige culinaire hoogtepunten. En altijd inclusief bijpassende dranken. Private dining dus. Zeker omdat je het hele eiland voor jezelf hebt.

Forteiland Dinner Tour
Een dinner expeditie door het historische Fort
Met smaken uit de zee, bos & duin en het verleden
Culinaire lekkernijen ter plaatse bereid door onze chef-kok, Dick Bos
Altijd met bijpassende dranken
Inclusief leuke intermezzos tegen
Perfect voor groepen tot 120 personen
Een avond je eigen eiland vlakbij Amsterdam

Meer dan alleen een diner
De Forteiland Dinner Tour is meer dan alleen maar eten. Tijdens de Dinner Tour zijn er ook enkele ludieke intermezzos zoals wijn-expeditie, historisch fortkennisspel, proefexpeditie en curling. Allemaal leuk om te doen en maken het diner tot een ware Fort experience.

Wat kost een Forteiland Dinner Tour?
Bootovertocht en bootsupport 9,50 p.p.
Warm welkom aan boord, glhwein, warme chocolademelk, gevulde speculaas 6,50 p.p.
Entree eiland 17,50 p.p.
5 gangen dinner tour + sweet finale 64,50,- p.p.
Intermezzo's 29,50 p.p.
Uitkoop alle consumpties (wijn, bier, fris, koffie, thee) 15,- p.p.
Bijdrage herstel Unesco wereld erfgoed 3,50 .p.p
Vraag vrijblijvend offerte aan, prijzen excl. btw

Historische rondleiding op publieksdag IJmuiden »

04-04-21 - 31-12-22 07-03-21 02-05-21 Een bezoekje aan Forteiland IJmuiden begint met een korte overtocht met de MS Koningin Emma. Hoe dichter je in de buurt van het eiland komt, des te groter de spanning wordt om de boot te verlaten en het eiland te verkennen.

Bij het betreden van het eiland staan onze gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Het Forteiland is eind 19e eeuw gebouwd in opdracht van koning Willlem III, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Daarnaast is het in de 2e wereldoorlog gebruikt als onderdeel van de Atlantikwall.

Herinneringen aan deze beide periodes zijn nog duidelijk zichtbaar op het eiland. Zo is er een ziekenboeg, zijn er ingerichte bunkers en geven de muurschilderingen een goed beeld van de tijd waarin ze gemaakt zijn.

Ontdekt u het fort liever zelf, zonder gids, dat kan ook. Overal in en om het fort bevinden zich QR codes. Scan de code en u krijgt op de smartphone of eigen meegebrachte tablet alle informatie over de ruimte waar u zicht bevindt, in zowel beeld als geluid.

Kosten en vaartijden
Voor 14,50 is inclusief:
-De overtocht van en naar het eiland
- Toegang tot de QR codes
* Kinderen tot 4 jaar zijn gratis welkom

De vaartijden op zondag zijn: Heenvaart: 10:45 / 12:45 / 15:10 Retourvaart: 13:00 / 15:15 / 17:15

De vaartijden op de woensdag zijn: Heenvaart: 12:45 Retourvaart: 15:15

Boek vooraf je tickets online.

Online escapegame Markenbinnen »

16-02-21 - 31-12-22
Wie gaat deze FORTtreffelijke online puzzeltocht / escape game tot een goed einde brengen? Een missie waarbij je hersens op volle toeren zullen draaien. Gezellig met zn tweetjes, met je gezin of lekker rustig in je eentje.

LET OP: Je betaald per game, niet per persoon.

Foto speurtocht in Hellevoetsluis Hellevoetsluis »

Hellevoetsluis Hellevoetsluis Fotospeurtocht vanaf Kazerne Haerlem Hellevoetsluis
Speciaal voor gezinnen met kinderen maakten wij deze leuke en Coronaproof fotospeurtocht over de wallen achter fort Haerlem in Hellevoetsluis. Een ideaal uitje voor jong en oud in de meivakantie. Onze bezoekersruimte zal fungeren als een soort loket. Je kan dus niet naar binnen, maar bij deur de materialen voor de speurtocht afhalen.

Hoe werkt het?
Kinderen gaan in groepjes met hun ouders of begeleiders op zoek naar diverse objecten aan de hand van fotos verstopt met een letter. Als alle letters gevonden zijn komt men terug naar de kazerne waar ze de gevonden letters in een puzzel kunnen verwerken.

Coronaregels
De speurtocht is dus bedoeld voor mensen/gezinnen die allen op hetzelfde adres wonen en dus prima met elkaar op pad kunnen.
Door de Corona maatregelen dient er vooraf te worden ingeschreven. Elk half uur kunnen er groepjes starten. Voor data, tijden, reserveren en meer informatie neemt u contact op via de website www.fronttaal.info. Deelnemen kan pas als u daarvoor de bevestiging van ons ontvangen heeft.

De kosten bedragen 2,00 per kind. De kosten dienen vooraf te worden betaald. Wij informeren u daarover als wij uw deelname kunnen bevestigen. Naast de speurtocht krijgen de deelnemende kinderen ook nog iets lekkers! Voor ouders/begeleiders is er koffie of thee to go te koop.

Open Monumentendag Hoofddorp »

11-09-21 - 31-12-22
In september staan de deuren van het Fort van Hoofddorp open en bieden wij een divers programma, zo ook op Open Monumentendag op 11 september. Met als thema erfgoed in beweging zijn er dansoptredens te zien in het prachtige decor van het forteiland. Behalve optredens in het Openluchttheater, organiseren we ook rondleidingen, waarbij tevens de foto-expositie Eigentijds Erfgoed en de video-documentaire over de renovatie van Fort van Hoofddorp kan worden bekeken. Uiteraard kan je bij Vis aan de Linie borrelen en dineren, binnen of in de Wilde Tuin.

Zaterdag 11 september - OpenMonumentenDag

13.00/ 14.00/ 15.00 uur - Rondleiding (binnen- en buitenterrein).
14.00 en 15.30 - Wendys Dance Company, optreden in het Openluchttheater
14.00/ 14.30/ 16.00 - Corpus Acrobatics met De Bubbel van Vrijheid (voorplein)

Een rondleiding kan enkel op reservering, kosten bedragen in deze septembermaand: 5,- pp voor een rondleiding incl. bezoek expositie. Reserveren kan tot twee dagen voor de betreffende activiteit.
De buitenoptredens zijn gratis te bezoeken, wel vragen we je te registreren op het voorplein en bij gezondheidsklachten een ander moment langs te komen.

Meer informatie, aanmelden & reserveren: femme@fortvanhoofddorp.nl

https://www.forten.nl


De City GPS tour Tiel »

13-01-22 - 31-12-22 De City GPS tocht laat je op spelende wijze Tiel van een geheel andere kant zien. Je gaat in groepen met een GPS op pad. City GPS tocht (Citygame) is in het bijzonder geschikt voor groepen die op een ontspannen wijze een groepsactiviteit willen doen.
Hoog Kellenseweg 7,
4004 JB Tiel
T. 0344 63 60 30

arrangement toevoegen