Overnachten op Fort Vuren 2 november 2020 - 31 december 2022 Vuren, Gelderland

Arrangementen Fort Vuren, gezelligste fort van de Waterlinie

Bekijk de activiteiten van Fort Vuren, gezelligste fort van de Waterlinie. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Overnachten bij Fort Uitermeer! Weesp »

23-12-19 - 31-12-22 Het baken van de Vecht: Fort Uitermeer. Vlakbij Naardermeer, gelegen aan de Vecht. Vanaf 1 september 2018 kun op het water bij Fort Uitermeer overnachten!

In een prachtige floating lodge, trekkreshut. De lodge is een houten hut op een vlotconstructie van 19,5 m2 en heeft een binnenoppervlak van 13m2, geschikt voor 2-4 personen. De inrichting is eenvoudig met aandacht voor duurzaamheid, maar biedt alles voor een zelfstandig verblijf. Er is een toilet en je kunt je eigen potje koken in de eenvoudige keuken. Meer weten? Kijk snel op de website.

Kinderen met zwemdiploma zijn meer dan welkom.

Stadswandelingen Groenlo Groenlo »

16-12-21 - 31-12-22 Rondleidingen door Groenlo
Wandel vanaf de VVV mee met een bevlogen gids en mis niets van Groenlo. Het vestingstadje, dat ook wel Grolle wordt genoemd, was in de zestiende eeuw een belangrijke handelsplaats in het moeras bij de Duitse grens. Het centrum heeft nog prachtige bouwwerken en andere elementen uit die tijd. Het is niet voor niets dat de Grollenaren trots zijn op hun stad.

Dinsdag: 13.30u Historische instapwandeling met gids in historische kleding: 6,50 per persoon vanaf 13 jaar.
Woensdag: 13.30u en 14.30u film en rondleiding door historische kerkers: 4,50 per persoon vanaf 13 jaar.
Donderdag: 13.30 Rondleiding door Groenlo: 5,00 per persoon vanaf 13 jaar.
Voor kinderen gelden aangepaste tarieven.

Een rondleiding met privgids kan dagelijks (ook op zaterdag en zondag) op afspraak gereserveerd worden.

Neem gerust contact op voor meer informatie: 0544-461247 / info@vvvgroenlo.nl / www.groenlo.nl

Lunch of koffie met taart in de Fortwachterij Vuren »

01-06-20 - 31-12-22 Fort Vuren is een echte trekpleister aan de rivier de Waal. Gastvrijheid staat bij ons voorop. De Fortwachterij heeft een knusse huiskamer-ambiance waar iedereen in ontspannen, ongedwongen sfeer kan genieten van een drankje, een forttreffelijke lunch of een groepsarrangement op maat. In de avonduren kunt, voor bijvoorbeeld een drie-gangenmenu, een gezellige BBQ of een bourgondisch buffet, reserveren vanaf 10 personen. De toren van Fort Vuren is in de zomermaanden vrij te bezichtigen. Het museum van EGVL is van woensdag t/m zondag te bezoeken tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

De Fortwachterij Vuren »

19-01-21 - 31-12-22
Fort Vuren is een echte trekpleister aan de rivier de Waal. Gastvrijheid staat bij ons voorop. De Fortwachterij heeft een knusse huiskamer-ambiance waar iedereen in ontspannen, ongedwongen sfeer kan genieten van een drankje, een forttreffelijke lunch of een groepsarrangement op maat. De toren van Fort Vuren is in de zomermaanden vrij te bezichtigen.

De Fortwachterij is gebouwd in 2016 en heeft ondanks haar prille leeftijd nu al de sfeer van een bruin etablissement. Een brandende open haard in de winter, een oude leren bank om heerlijk in weg te zinken en de vele accessoires stralen rust en gemak uit.

Het is gebouwd deels gebouwd op de oude fundamenten van de oude fortwachterswoning met de in 2005 aangebouwde serre.

De Fortwachterswoning stamde uit 1954 en is lange tijd bewoond geweest door de fam. Smallegange.

In de Fortwachterij is veel mogelijk. En als u het wilt, kan voor u een passend arrangement gemaakt worden.

Kamperen op het fort Vuren »

01-03-22 - 30-09-22
Ze hebben voor kleine tentjes een mooie rustige plaats met uitzicht op de Uiterwaarden van de Hondswaard (SBB) en de rivier de Waal.
De kampeerplekken zijn heel vrij en met veel privacy.

Mooi plekje om een tentje op te zetten. Geheel vrij en toch gelegen op het forteneiland.  Water en electra in de buurt en sanitair is te gebruiken door naar de contrescarp te lopen via de Poterne.
Een luxe douchecabine staat hier tot je beschikking.

Kosten:  tent + 1 persoon  17,00
extra persoon  +    2,50              


Italiaanse wijn, olijfolie en balsamico Haarlemmerliede »

23-01-21 - 31-12-22

Voor de lekkerste Italiaanse wijnen, olijfolie en aceto balsamico ga je naar Casa Fortezza op Fort bij de Liebrug in Haarlemmerliede.

Op het fort bij Liebrug in Haarlemmerliede zit Casa Fortezza die met zijn Italiaanse wijnen, olijfolie en balsamico producten aan het La Vita Bella gevoel bijdragen.

Proef de (bio)Olijfolies en Balsamico van kleine ambachtelijke boeren. Uit diverse regio's zo van het land naar de tapvaten. 

Eigen import wijnen per fles te koop of tegen voordelige doosprijzen. En...in het Fort kunt u vanaf 12 flessen mengen tegen die doos

Openingstijden:
Vrijdag    van 15 tot 17 uur
Zaterdag van 13 tot 17 uur

Gemaal, museum Haastrecht Haastrecht »

01-09-20 - 31-12-22
In september en oktober is het Gemaal in Haastrecht op de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen geopend. Verdeeld over twee tijdslots, van 13.30-14.30 uur en van 15.00-16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom.
We vinden het fijn als u vooraf reserveert voor een datum met n van deze tijdslots. Dat kan per mail of telefonisch via info@gemaalhaastrecht.nl of 06 - 1374 9168.
Het verhaal van het Gemaal wordt verteld: waarom we kunnen wonen, werken en op stap kunnen in een bijzonder stuk Nederland. De paradepaardjes, vloerkaart en de poldermaquette zijn ook toegankelijk met de noodzakelijke hygine-maatregelen. Voor meer informatie raadpleeg www.gemaalhaastrecht.nl.

Overnachten op Fort Vuren Vuren »

02-11-20 - 31-12-22 Ook in de herfst is het hier prachtig! Het Fort is momenteel alleen toegankelijk voor mensen die hier overnachten ivm de Corona-maatregelen. Dus boek snel een kamer op www.fortvuren.nl en geniet!

Overnachten in een cht Fort
Zoekt u een mooie locatie om te overnachten in eigen land? Dan bent u bij Fort Vuren aan het juiste adres! Ons historische torenfort uit 1845 is namelijk voorzien van verschillende soorten accommodaties waar u kunt verblijven, van hotelkamers tot kampeerplaatsen, er is voor ieder wat wils!

Of u nu een week of een weekend er tussenuit wilt, verblijven op Fort Vuren is een speciale gelegenheid die u niet snel meer zal vergeten! Het forteneiland bestaat dan ook uit veel vrije ruimte, zo kunt u heerlijk genieten van uw verblijf aan de rivier de Waal!

Kortom, wilt u graag overnachten aan de Waal, op een historisch torenfort uit 1845 met voldoende activiteiten in de omgeving? Kom dan slapen op Fort Vuren

NU TIJDELIJK VOOR MENSEN DIE OP FORT VUREN OVERNACHTEN:

op vrijdag en zaterdag

kunt u tussen 17 uur en 20 uur gebruik maken van

EEN DRIE-GANGEN-KEUZE-MENU VOOR 25 EURO.

Reserveren is verplicht, minimaal een dag van tevoren. Reserveren kan via info@fortvuren.nl.

Take away met mooi wandel en fietsweer Vuren »

07-02-21 - 31-12-22 Take Away bij Fort Vuren! 

Op zondagen kun je tijdens je wandeling of fietstocht tussen 11.00 en 17.00 bij Fort Vuren terecht voor een soepje, sapje, kopje koffie of een broodje.

Fort Vuren is een echte trekpleister aan de rivier de Waal. Fort Vuren is gebouwd in 1844. Met het aan de overzijde van de Waal gelegen Slot Loevestein moest het fort de vijand beletten via deze rivier door te stoten naar het Westen. Na 30 jaar vond de eerste grote verbouwing plaats en werd aan de oostzijde van de toren een gebouw geplaatst, de Contrescarp, om de toren te beschermen tegen de steeds zwaarder wordende munitie.

Voor de fietsers en wandelaars zijn er heel veel mogelijkheden om de omgeving te verkennen.


Zomeryoga in de buitenlucht Vuren »

06-07-21 - 31-12-22
Een unieke en nostalgische ervaring: Zomeryoga op Fort Vuren in samenwerking met Yoga Spijk / Yogatrainingscentrum EvA.

Elke dinsdag en zaterdag van 09:30 tot 10:45

Prijs : 11 euro per les

Lesdata juli: 6,10,13,17,20,24,27 en 31
Lesdata augustus: 3,7,10,14,17,21,24 en 28

Belevingscentrum en Theeschenkerij Uitgeest »

11-09-21 - 31-12-22
In Belevingscentrum Fort K'IJK komen natuur en het strategische landschap in de Stelling van Amsterdam tot leven. Beleef hier hoe de Stelling eerst de mens en later het landschap beschermde.

Stemmen van de boswachter en de fortwachter nemen u via de audiotour mee op reis. Verbeelding, projecties, licht en donker laten de unieke architectuur van het fort tot zijn recht komen.

Binnen in de Theeschenkerij staat de koffie voor u klaar. Kom genieten van deze mooie plek!

Rondom het fort liggen uitgestrekte weilanden, broedgebied en leefgebied van allerlei diersoorten

Openingstijden Theeschenkerij
Zaterdag en zondag 10.00-16.00 uur.

Tarieven audiotour
Volwassenen 4,- | op vertoon Natuurpas 3,-
Kinderen (va. 12 jaar) 4,- | op vertoon Natuurpas 3,-
Familietarief (max 4 pers) 12,- | op vertoon Natuurpas 10,-

Adres
Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest. Dit is vlakbij Krommeniedijk

Vliegeniersmuseum Vuren »

01-04-22 - 30-09-22 Het museum vormt samen met een herinneringsroute een eerbetoon aan de bemanning van zes geallieerde vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort op grondgebied van de  gemeente Lingewaal.

In het Sky of Hope WO2 en Vliegeniersmuseum dat voor het publiek tijdens de openingsuren van Fort Vuren gratis te bezichtigen is, is gericht op de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in het Rivierenland. Naast vliegtuigonderdelen zijn er ook persoonlijke spullen van geallieerde vliegeniers te zien. Bijvoorbeeld het logboek en medailles van de Britse piloot Basil Scarff die zijn zoon Peter en vrouw Sue Scarff persoonlijk samen met andere persoonlijke spullen bij de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers op fort Vuren kwamen brengen. Basi Scarff werd op 15 september 1944 boven Herwijnen geraakt, zijn vliegtuig stortte neer, maar hij wist zich met zijn parachute te redden. Basil kwam neer nabij de Hellouwse molen. Op 5 mei 2015 was Peter Scarff ook al in Nederland en heeft op de plaats nabij de molen waar zijn vader gevangen werd genomen gesproken met de ooggetuige, Martijn van Steenis uit Herwijnen.

Het Sky of Hope WO2 en Vliegeniersmuseum is gerealiseerd door de stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal (EVGL), een particulier initiatief van vertegenwoordigers van vier historische- en geschiedkundige verenigingen uit Lingewaal. De stichting heeft tot doel de geschiedenis door te geven aan volgende generaties en heeft daarvoor een digitaal lesprogramma voor basisscholen en een historische fietsroute ontwikkeld. Via een app op de smartphone voert deze route langs meer dan twintig locaties met herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, waaronder de neergestorte vliegtuigen.

In het vliegeniersmuseum zijn naast de persoonlijke spullen van de vliegeniers ook vliegtuigonderdelen, fotos, documenten, audiofragmenten en filmbeelden te zien.

Bezoekersinformatie
Het Sky of Hope WO2 en Vliegeniersmuseum is geopend op de volgende dagen:

April, Mei, Juni en September
Vrijdag, Zaterdag en Zondag van 13:00 tot 17:00

Juli en Augustus
Alle dagen van 13:00 tot 17:00
Het museum is gratis toegankelijk in de toren van Fort Vuren.

Adres Sky of Hope Fort Vuren
Fort Vuren ligt aan de Waal tegenover Slot Loevestein.

Waaldijk 29a 4214 LB Vuren

Overnachten in een echt fort Vuren »

Vuren
OVERNACHTEN IN EEN ECHT FORT
Zoekt u een mooie locatie om te overnachten in eigen land? Dan bent u bij Fort Vuren aan het juiste adres! Ons historische torenfort uit 1845 is namelijk voorzien van verschillende soorten accommodaties waar u kunt verblijven, van hotelkamers tot kampeerplaatsen, er is voor ieder wat wils!
Of u nu een week of een weekend er tussenuit wilt, verblijven op Fort Vuren is een speciale gelegenheid die u niet snel meer zal vergeten! Het forteneiland bestaat dan ook uit veel vrije ruimte, zo kunt u heerlijk genieten van uw verblijf aan de rivier de Waal! 
Kortom, wilt u graag overnachten aan de Waal, op een historisch torenfort uit 1845 met voldoende activiteiten in de omgeving? Kom dan slapen op Fort Vuren!
De accommodaties
Bij de Bed & Breakfast kamers die u via onze website boekt zit een ontbijt inbegrepen. Bij de overige kamers kunt u ook een ontbijt bijboeken voor 12,50 euro p.p.! Het ontbijt bestaat uit verschillende broodjes, een croissantje, ham, kaas, jam, hagelslag, boter, vers gekookt eitje, een yoghurtje, jus d orange, koffie en thee. 
Zoals gezegd beschikt Fort Vuren over verschillende soorten accommodaties waarin u kunt verblijven. 
Binnen ons hotel en bed & breakfast bieden wij verschillende soorten kamers voor u aan. Zo kunt u kiezen uit de kruitkamer en de onderofficierskamer.
De Kruitkamer en de Onderofficierskamer zijn voorzien van eigen sanitair en een mini-keuken.
Ook als u met 4 of 6 personen wilt overnachten in ons hotel of bed & breakfast kunt u bij ons terecht! De kruitkamer is namelijk uit te breiden met de aanliggende gedeelde kamer. Zo kunt u ook met een wat groter gezelschap komen overnachten in het historische Fort Vuren!

Fortlodges appartementen Vuren »

17-02-22 - 31-12-22

Deze onder architectuur gebouwde zeer ruime lodges bieden u wel heel bijzondere mogelijkheden om in luxe en stilte te overnachten. Onze unieke lodge appartementen ademen n en al luxe. U waant zich even in een andere wereld, met de stoere elementen van het oude fort krijgt u in deze lodge een veilig gevoel. Gedachtes komen in u op hoe het hier vroeger geweest moet zijn! 
Fortlodge 1 en 3 zijn zeer ruim en beschikken over een ruime woonkamer, een spectaculaire eetkamer en een volledig uitgeruste moderne keuken ( Poggenpohl ). Twee slaapkamers bevinden zich op de 1e verdieping evenals een luxe badkamer met uitzicht op de uiterwaarden en via de slaapkamerdeuren komt u buiten bij de hout-gestookte hottub (stookhout is inclusief). De derde slaapkamer bevindt zich op de begane grond en is beschikbaar indien u met 5 of 6 personen komt.
Deze unieke locaties zijn bijzonder geschikt voor vakantie of Long Stay.
Fortlodge 1,2 en 3 zijn ook koppelbaar!
Onze fortlodges zijn ook koppelbaar, hierdoor enorm geschikt als familie- of groepsverblijf.
De Fortlodges zijn instap-klaar! De bedjes zijn gedekt en voor iedereen ligt er 1 handdoek klaar. Keukengerei, bestek en servies zijn aanwezig. s Ochtends kunt u genieten van een heerlijk bakje Nespresso, de cups liggen klaar! En de wasser voor de vaat staat gereed met een tablet.
 

Het verhaal van de Pagadders Hulst »

30-03-22 - 31-12-22 Duik in de rijke geschiedenis van Hulst met de Pagadders. Deze Spaanse soldaatjes staan verspreid in de binnenstad en vertellen je alles over een spannende periode in de geschiedenis van onze mooie Vestingstad. Het verhaal van de Pagadders begint hier!

Nieuw: de Pagadder app. Verzamel digitale munten en win daarmee een leuke verrassing.

Silencio en Piedra kun je nu thuis een hele dag door bewonderen. Kleine versies zijn te koop bij het infopunt #inhulst 27,50

Download de plattegrond om de route te lopen of haal deze bij het infopunt #inulst. Voor 1,75 koop je de route met een heel aantal Pagadder vragen. Als je deze vragen goed heb opgelost krijg je een Pagaddermunt als beloning!

arrangement toevoegen