Nieuwsbrieven DagjeWeg.NL

Win 2 vrijkaarten voor Avonturenpark Metelen
image
Drouwenerzand is eindeloos leuk
Onbeperkt eten en drinken en onbeperkt plezier in Drouwenerzand
DROUWEN - Het is opvallend rustig in de rij voor de gratis frikadellen. Zouden alle kinderen hun buik al vol hebben? De 'snackafgifte' is binnen, buiten is het heerlijk zonnig. Meer dan duizend kinderen lopen en rennen door het attractiepark. Het plezier in Drouwenerzand Attractiepark is, net als het eten en drinken, onbeperkt.

Speelstad Oranje kent geen regen
Overdekt speelplezier voor kinderen
image
ORANJE - Buiten regent het pijpenstelen, maar binnen is daar niets van te merken. Boven ieders hoofd fietsen kinderen langs in bakjes aan een monorail, terwijl andere kinderen een eindje verderop enthousiast uit de achtbaan komen en zich meteen weer achteraan in de rij aansluiten. De regen klettert tegen de ramen en aan de muur hangt een grote oranje vlag, waarop staat 'Speelstad Oranje kent geen regen'.

image
Betaalbaar plezier in Sprookjeshof
Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren is geweldig voor jonge kinderen
ZUIDLAREN -Eenvoudig, betaalbaar en vooral heel leuk: attractiepark Sprookjeshof probeert andere parken niet te imiteren, maar heeft zijn eigen stijl. Dat is te merken aan de speeltoestellen, aan de sprookjes en aan het vriendelijke personeel

Win een ICI Paris XL-bon
Ter waarde van 500 euro
image
PRIJSVRAAG -Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een parfum dragen dat goed bij hen past, zich vrolijker en zelfverzekerder voelen. Wat is uw lievelingsgeur? Met de Health & Beauty enquê maakt u nu kans op een ICI PARIS XL-bon ter waarde van maar liefst 500 Euro. Wat anders winnen? Doe dan mee voor de Canon EOS 400D spiegelreflexcamera.

Dagjes Weg met korting!
Print zelf uw kortingsbon uit via DagjeWeg.NLKortingsbon
Met vakantie in Drenthe
image
TYNAARLO - Ga heerlijk naar Vakantiepark Akenveen in de Drentsche Aa. Middenin het park ligt een grote recreatieplas van zes hectare. Hier kan u heerlijk zwemmen en in een apart gedeelte mag u ook vissen. In het park staan vrijstaande en comfortabele villa's. Dit luxe vakantiepark is een goede uitvalsbasis voor prachtige wandelingen door de Drentse natuur.

Weekendje dierentuin Emmen
image
EMMEN - Dierenpark Emmen is zeker het bezoeken waard. Maar het ligt helemaal in Drenthe! Peter Langhout biedt daarom een driedaags arrangement aan voor het verblijven in Emmen en het bezoek aan de prachtige dierentuin. Bezoek ook meteen het overdekte speelparadijs Yucatá een unieke, speelse uitdaging voor kinderen van alle leeftijden.

Fietsen door Drentsche Aa
image
ZEEGSE - DRENTSCHE AA - Geniet al fietsend van het mooiste landschap van Nederland. Het Golden Tulip hotel Drenthe ligt middenin de Drentse Aa en is omgeven door heidevelden en zandverstuivingen. Het beekdal van de Drentse Aa is een en al historie. De fietstochten voeren langs hunebedden, grafheuvels, celtic fields, mooie esdorpen en oude boerderijen. Na de fietstocht kunt u heerlijk uitrusten in de sauna van hotel en wordt u culinair verwend. Pak snel die fiets en ga naar Drenthe!
image
Slapen bij de boer: Melkveehouderij de Lange Weide
Slaap in een boerderij in het prachtige Drenthe
ZUIDWOLDE - Slaap in een boerderij in het prachtige Drenthe. Rik en Marian van den Brandhof ontvangen u met open armen in melkveehouderij de Lange Weide. Een onvergetelijke ervaring. De boerderij van de familie Van den Brandhof ligt naast het prachtige 3500 ha. grote Nationale Park het Dwingelderveld, é van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Verder bevinden het Leggelerveld en het Blauwe Meer zich op fietsafstand.
image
Culinair in Drenthe
Herberg de Rustende Jager
EEXT - Hotel Restaurant de Rustende Jager is de ideale basis voor een heerlijk culinair weekend in Drenthe. De herberg is in 2009 verbouwd en is nu nog mooier dan eerst. Het restaurant, de gelagkamer en de hotelkamers ademen de rustieke sfeer, die zo typerend is voor deze omgeving.
image
Beauty- en Kuurinstituut Het Nolderwoud
Genieten met en zonder badkleding
ZUIDWOLDE - Verscholen in de Drentse bossen ligt het Nolderwoud, waar het heerlijk ontspannen is. Het beautycenter maakt deel uit van bungalowpark Het Nolderwoud. Een lang kuurweekend behoort zo ook tot de mogelijkheden. Doordat het beauty- en kuurinstituut onderdeel is van een bungalowpark is overnachten geen probleem. Er zijn bungalows voor twee tot tien personen. Met de kortingsbon kunt u doordeweeks nog voordeliger genieten van het schoonheidsoord!
image
Drents Museum
Duik de Drentse geschiedenis in
ASSEN - Het Drents Museum is het museum van de Nederlandse kunst rond 1900. Een tijd waarin kunstenaar zich lieten leiden door het idee dat kunst nauwer verbonden moest zijn met de maatschappij. Kunst voor allen dus. In de prachtige afdeling .Vernieuwing of bezinning. vind je uit de periode schilderijen, beelden, meubilair, glaswerk, keramiek, lampen, klokken, prenten, textiel en nog veel meer.
image
Verkeerspark Assen
Ga snel je rijbewijs halen!
ASSEN - Je rijbewijs halen voor je achttiende. Dat kan in Verkeerspark Assen. Sinds 1957 laat het park kinderen op speelse wijze kennis maken met het verkeer. Kinderen kunnen plaatsnemen in een trapauto, jeep of trein. Sinds 1988 is het verkeerspark te vinden aan de huidige locatie aan De Haar.
image
Gevangenismuseum
Stap in de oude boevenbus
VEENHUIZEN - Bijzonder aan het Gevangenismuseum is dat er in een oude boevenbus door Veenhuizen gereden kan worden. Een gids legt uit wat het dorp met gevangenen en gevangenissen te maken heeft. Veel in ieder geval. Het museum in het Drentse dorp zelf toont de geschiedenis van het gevangeniswezen van 1600 tot nu.
image
Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Om nooit te vergeten
HOOGHALEN - Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.
image
Draaiorgelmuseum Assen
Vrolijke muziekinstrumenten
ASSEN - Draaiorgels, wie kent deze vrolijke muziekinstrumenten niet? In het Draaiorgelmuseum in Assen staan draaiorgels in allerlei soorten en maten. Liefhebbers zullen zeker opgaan in de orgels van merken als Wellershaus, Voigt en Ruth. Soms zijn ze in werking te zien. Met de regelmaat van de klok worden er zelfs speciale concerten gegeven!
image
Naar de molen!
Naar de molen!
ZUIDLAREN Koren- en oliemolen De Wachter is gebouwd in 1851, en in 1989 overgedragen aan een stichting. Deze stichting werkt met ruim honderd vrijwilligers om de cultuurhistorie en de ambachtelijkheid van De Wachter te bewaren. De molen is toegankelijk voor publiek en heeft naast de korenmolen en olieslagerij een specerijenmaalderij, stoommachines, een bakkerij met winkel, een kruidenierswinkel, een smederij en een souvenirswinkeltje.
Doe mee, win een half jaar lang boodschappen bij de Albert Heijn.

Colofon en disclaimer:
De DagjeWeg.Nl E-Krant is een uitgave van DagjeWeg.NL. U ontvangt deze E-Krant omdat u zich heeft ingeschreven via onze website, omdat iemand deze E-Krant heeft doorgestuurd aan u, of omdat u als contactpersoon bij een uitstapje staat geregistreerd of DagjeWeg.NL informeert over uw activiteiten. De redactie stelt zo zorgvuldig mogelijk, doch geheel vrijblijvend, de gegevens samen. DagjeWeg.NL kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele foutieve informatie noch voor het gebruik van deze informatie en eventuele nadelige gevolgen daarvan.
© 2009 DagjeWeg.NL | Alle rechten voorbehouden, overname zonder toestemming is verboden.