1

Bezoek dit weekend een kinderboerderij

Bestudeer het gedrag van dieren in het Nationale Kinderboerderijen Weekend

Kinderboerderijen Redactioneel door

archief oud artikel 22 mei 2008 Waarom verstopt een cavia zichzelf onder het hooi en hoe reageert een paard als je er tegen praat? Deze en andere vragen staan zaterdag en zondag centraal tijdens de 15e editie van het Nationale Kinderboerderijen Weekend.

'Waarom doet-ie zo?' is een veelgehoorde vraag op de kinderboerderij. Het centrale thema van dit jaar is daarom 'Gedrag'. Niet alleen het gedrag van dier naar mens komt aan bod, ook de interactie tussen de dieren staat in de schijnwerpers. Rondom het thema worden op veel kinderboerderijen activiteiten georganiseerd, waarbij aan elke leeftijd is gedacht.

Pony rijden

Zo staat er bij een aantal kinderboerderijen schaapscheren, pony rijden en schminken op het programma. Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen en knutselactiviteiten. Er is ook een speurtocht uitgezet om het gedrag van dieren beter te leren kennen en te begrijpen. Verder zijn in veel kinderboerderijen pasgeboren dieren te bewonderen.

Het Nationale Kinderboerderijen Weekend is een initiatief van Stichting Kinderboerderijen Nederland. De stichting wil door middel van het weekend de sociale, educatieve en recreatieve functie van een kinderboerderij benadrukken. Iedereen die dus wil weten hoe melk wordt gemaakt of waarom een konijn schrikt als hij wordt opgetild kan komend weekend terecht bij de kinderboerderij.

Het Kinderboerderijen Weekend vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 mei. De activiteiten verschillen per kinderboerderij. Kijk voor alle deelnemers en activiteiten op de website van het Nationale Kinderboerderijen Weekend.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 mei 2008 - 368