1

Utrecht wil ook culturele hoofdstad worden

"Utrecht is een broedplaats voor kunstenaars"

Gemeente Utrecht Nieuws door

archief oud artikel 12 oktober 2007 Utrecht, Utrecht Ook Utrecht mengt zich in de strijd om Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 te worden. Eerder maakte Maastricht al bekend die ambitie eveneens te hebben.

Het Utrechts college maakte dat deze week bekend in het zogenoemde cultuurconvenant 2009 – 2012, waarin de culturele plannen voor die periode bekend worden gemaakt. De stichting Vrede van Utrecht maakt een plan van aanpak hoe de gemeente haar ambitieuze plannen kan verwezenlijken.

Broedplaats

Utrecht betitelt zichzelf als ‘een broedplaats voor kunstenaars, theatergezelschappen en muziekensembles'. Bovendien maakte de gemeente bekend flink in de cultuur en culturele activiteiten te gaan investeren. “De gemeente streeft onder meer naar vorming van een stadsgezelschap en een jeugdtheatergezelschap gelieerd aan de Stadsschouwburg. Ook wordt gewerkt aan nieuwe cultuurgebouwen zoals het Muziekpaleis en de bibliotheek annex filmtheater voor de kunstzinnige film in het Stationsgebied”, zo laat de gemeente weten in een persbericht. Ook wil de gemeente haar imago opvijzelen en de stad internationaal profileren.

Vrede

In september maakte Maastricht al bekend dat ze ook de titel in de wacht wil slepen. Beide steden zullen nog even moeten wachten: in 2012 wordt bekend welke stad in 2018 de Culturele Hoofdstad wordt. Utrecht kan alvast oefenen in 2013. Dan viert de stad de 300e verjaardag van de Vrede van Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 oktober 2007 - 1671