1

Wassen Gordon beveiligd

Beeld Madame Tussauds krijgt bewaking bedreiging jurylid Idols

Madame Tussauds Nieuws door

archief oud artikel 9 november 2007 Amsterdam, Noord-Holland Madame Tussauds bewaakt vanaf donderdag het beeld van zanger en Idols-jurylid Gordon. Aanleiding zijn de bedreigingen die de BN'er deze week heeft ontvangen, vanwege zijn kritische uitlatingen over deelnemers van het tv-programma.

Een persoonsbeveiliger bewaakt sinds donderdagochtend het beeld van Gordon in Madame Tussauds, meldt het Amsterdamse museum. Of het beeld ook moedwillig beschadigd is naar aanleiding van de kritiek, is niet bekend. Madame Tussauds heeft (nog) niet gezegd of bezoekers zich bij het beeld misdragen hebben.

Afgevinkt

De Telegraaf meldde onlangs dat de 39-jarige Amsterdamse zanger bedreigd werd vanwege zijn uitlatingen tegen Idols-kandidaten. Tegen de krant zei het jurylid van het tv-programma dat hij kritisch was omdat kandidaten tegen zichzelf wil beschermen. "Ik ben niet hard, maar wel recht voor zijn raap. Ik wil zorgen dat mensen die zichzelf belachelijk maken definitief worden afgevinkt om ook nog maar één voet op het podium te zetten."

Liggend

Sinds december 2005 is het wassen beeld van Gordon in Madame Tussauds te bezichtigen. Het beeld is het eerste liggende beeld in de geschiedenis van het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 november 2007 - 1218