1

Foto's uit het Media Park

Fototentoonstelling van Sacha de Boer en Stefan Heijdendael

Instituut voor Beeld en Geluid Redactioneel door

archief oud artikel 14 november 2007 Hilversum, Noord-Holland "Het Media Park is als een bijenkorf; van buiten kalm en imposant, van binnen zoemend van activiteit en drukte", zeggen nieuwspresentatrice Sacha de Boer en onderzoeksjournalist Stefan Heijdendael. In Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid laten ze bezoekers een kijkje nemen achter de gesloten deuren van de Nederlandse omroepwereld. De fototentoonstelling 'Achter het kijkglas' is van 14 december tot 24 maart te zien.

Voor de meeste mensen is het Media Park in Hilversum een grote verzameling betonnen gebouwen en lelijke parkeerplaatsen. Toch worden er programma's gemaakt, waar Nederlanders 's avonds voor thuisblijven. De meeste radio- en tv-programma's en heel veel internetpagina's worden in het Hilversumse Media Park gemaakt. Wie op er rondloopt, ziet geheid veel bekende mensen. Maar het Media Park is streng beveiligd en niet iedereen mag er zomaar rondlopen. Sacha de Boer en Stefan Heijdendael werken al jaren op het Media Park en kennen het als hun broekzak. Zij zijn niet alleen serieuze journalisten, maar ook professionele fotografen.

Mooiste plekken

De twee fotografen hebben met hun camera's de meest fascinerende plekken van het Media Park vastgelegd. De tentoonstelling 'Achter het kijkglas' bestaat uit drie fotoseries: 'portretten', 'architectuur' en 'achter de schermen'. De tentoonstelling is tot 24 maart te zien als onderdeel van de Beeld en Geluid experience in het Instituut voor Beeld en Geluid. Bij de start van de tentoonstelling verschijnt ook een boek met 180 foto's van Sacha de Boer en Stefan Heijdendael. De opbrengst van het fotoproject gaat naar stichting Free Voice, die zich inzet voor vrije media in de Derde Wereld.

Een voorproefje van de tentoosntelling is hier hier te zien.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 13:00:08 · Gepubliceerd: 14 november 2007 - 5123