Vorstelijke zandsculpturen in Apeldoorn

Voor meer informatie over de tentoonstelling. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

15 juli 2004 Voor de eerste keer worden in Apeldoorn zandsculpturen tentoongesteld. Hiervoor zijn naar eigen zeggen de beste sculptuur-kunstenaars van de wereld aangesteld. Het thema is het Koningshuis. De overdekte tentoonstelling is van 17 juli tot en met 31 augustus te zien in een grote tent in park Berg en Bos.

Voor het eerst komen naar eigen zeggen de beste zandsculptuur-kunstenaars, ook wel carvers genoemd, naar Nederland. Deze reizen over de hele wereld en ACCRES Apeldoorn heeft ze weten te bereiken voor deze tentoonstelling. Een zandsculptuur is een bouwwerk dat bestaat uit zand en water. De techniek wordt al sinds 4000 jaar voor Christus door de Egyptenaren gebruikt. In principe kan elke soort zand gebruikt worden voor het bouwen van een sculptuur, maar de vorm en de hoogte van de uiteindelijke sculptuur bepaalt welk soort zand wordt gebruikt. Het meest ideale zand komt uit de Belgische Ardennen.

De reden voor het gekozen thema is omdat in Apeldoorn Paleis Het Loo staat en Apeldoorn mede daardoor een sterke band heeft met het koningshuis. Daarnaast leent dit thema zich goed om in zand uitgebeeld te worden. De tentoonstelling is, in een overdekte tent van ongeveer duizend vierkante meter, te zien in park Berg en Bos in Apeldoorn en loopt van 17 juli tot en met 31 augustus.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-05-23 12:16:19 - 3895