1

Anne Frankboom blijft staan

Rechter stelt bezwaarmakers in het gelijk

Anne Frank Huis Nieuws door

archief oud artikel 21 november 2007 Amsterdam, Noord-Holland De inmiddels nâg beroemdere Anne Frankboom in Amsterdam mag voorlopig blijven staan. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank dinsdag bepaald tijdens het kort geding dat buurtbewoners en de Bomenstichting tegen de gemeente aanspanden.

De Amsterdamse rechtbank stelde dinsdagmiddag de bezwaarmakers in het gelijk. Enkele buurtbewoners en de Bomenstichting vinden dat de historische boom achter het Anne Frank Huis niet gevaarlijk is. Wat ook bleek na een trekproef die maandag plaats vond. Stadsdeel Amsterdam Centrum mag de boom niet kappen. De planning was om dat woensdag te doen.

Schimmel

De rechter heeft - na een 'live'-bezoek aan de boom - de kap nu tegengehouden. Volgend jaar januari moeten de bezwaarmakers met een plan van aanpak komen hoe de boom te behouden. De situatie moet veilig zijn voor omwonenden en omliggende panden. De Anne Frankboom kampt al jaren met een schimmel die de boom bedreigt. De Bomenstichting noemt het winnen van het kort geding een 'geweldig resultaat'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 november 2007 - 474