1

Opvarenden MS Explorer weer thuis

Zeventien reizigers dinsdagochtend geland op Schiphol

Nieuws door

archief oud artikel 27 november 2007 Schiphol, Noord-Holland De Nederlandse passagiers van het gezonken cruiseschip MS Explorer zijn sinds dinsdagochtend weer terug in Nederland. Vrijdag ontsnapten de reizigers aan de dood toen het schip zonk voor de kust van Antarctica.

Dinsdagochtend arriveerden de zeventien reizigers op Schiphol. Daar zijn zij herenigd met hun familie. De groep reizigers nam met reisorganisatie Djoser deel aan een rondreis naar de Zuidpool, Zuid-Georgië en de Falklandeilanden. Afgelopen vrijdag zonk cruiseschip MS Explorer waarmee zij op weg waren naar het Antarctica.

Vrieskou

Dagblad Het Parool interviewde maandag Pieter Jannenga. De 60-jarige Nederlander noemt het een wonder dat alle 154 opvarenden de scheepsramp overleefd hebben, aldus de Amsterdamse krant. "Ik kan je niet uitleggen hoe blij we waren toen we dat Noorse schip zagen opdagen dat ons aan boord nam. We dreven namelijk al bijna zes uur in de snijdende vrieskou rond, tussen de ijsbrokken. Het was verschrikkelijk."

Gezond

Djoser meldde eerder al dat de Nederlandse opvarenden gezond en wel het schip hadden verlaten. "Ondanks de zware uren die de passagiers vooral na het verlaten van het MS Explorer hebben doorgemaakt, gaat het hun op dit moment goed", aldus Djoser maandag.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 november 2007 - 623

Dit past bij 'Opvarenden MS Explorer weer thuis'