Monnickendam beter bereikbaar per boot

Vaargeul verder uitgebaggerd

Nieuws door

archief oud artikel 29 november 2007 Monnickendam, Noord-Holland Watersporters kunnen Monnickendam in de nabije toekomst beter bereiken. Rijkswaterstaat gaat de vaargeul verdiepen. "Rijkswaterstaat onderhoudt de geul, maar niet altijd op tijd."

Dit voorjaar werd geconstateerd dat de vaargeul bij de Noord-Hollandse havenstadje niet diep genoeg is. Watersporters kunnen momenteel moeilijk door de vaargeul, die 2.45 meter diep hoort te zijn. "Op dit moment is er een aantal ondieptes, waarschijnlijk rond de 1.90 meter", licht Gerdina Krijger van watersportvereninging HISWA toe. "Het betreft niet de hele geul, maar een aantal plekken."

Last

Watersporters hebben nu veel last van de ondiepe vaargeul, zegt Krijger. "Watersporters lopen vast met hun boot. Dat is vervelend en leidt bovendien tot onveilige situaties. Monnickendam is een prachtige plek om met de boot te liggen, maar als de toegangsgeul niet voldoende diep is en onvoldoende wordt onderhouden, gaat de watersporter een andere ligplaats buiten Monnickendam zoeken."

Last

"Rijkswaterstaat onderhoudt de geul, maar niet altijd op tijd. In de zomer werd de helft van het werk gedaan", aldus Krijger. HISWA heeft toegezegd gekregen dat Rijkswaterstaat gaat de vaargeul nu verder uitbaggeren. Daarmee komt de overheidsorganisatie een oude afspraak na. In een overeenkomst uit 1932 beloofde Rijkswaterstaat de vaargeul op diepte te houden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-11-29 09:45:51 - 594

Dit past bij 'Monnickendam beter bereikbaar per boot'