"Moeders sturen hun zonen op singlereis"

Dochters hebben hulp moeder niet nodig

Vakantie boeken Nieuws door

archief oud artikel 18 januari 2008 Moeders helpen hun zonen graag aan een nieuwe partner. Ze gaan zelfs zo ver dat ze hen zelfs op singlereis sturen. Dat blijkt uit een onderzoek op de Vakantiebeurs van het online magazine Singlesite.nl.

Dat moeders hun zoon graag via een singlereis aan een vrouw helpt, is volgens Singlesite.nl zo klaar als een klontje. Op de beurs liepen volgens het online magazine een onbekend aantal moeders op zoek naar een geschikte reis voor hun mannelijk kroost. Volgens verschillende reisaanbieders werd er niet eerder zo opvallend en geregeld geïnformeerd naar vakantiemogelijkheden voor zoonlief, zegt Singlesite.nl. Opmerkelijk is dat dochters de hulp van hun moeder niet nodig hebben.

Volwassen

Het online magazine komt ook met een verklaring. "Moeders willen van oudsher het beste voor hun kind, ook al zijn ze lang en breed volwassen. Ook zien ze hun kinderen op de lange termijn liever niet alleen, maar bij voorkeur samen met een partner. Zonen ondernemen op dit gebied, in tegenstelling tot de dochters, blijkbaar te weinig naar de zin van hun moeder", zegt Monique Johann van Singlesite.nl.

Geaccepteerd

Dat romances niet het doel zijn van de reizen maakt de moeders niet uit, aldus Johann."De mogelijkheid op een bijzondere ontmoeting is in potentie aanwezig. Dat is voor hen wat telt. Dat het fenomeen singlereizen, evenals online dating, inmiddels breed maatschappelijk wordt geaccepteerd als een volwaardige, laagdrempelige en vrijblijvende manier om andere singles te ontmoeten is ook deze moeders niet ontgaan en zal dus beslist een rol spelen in deze ontwikkeling."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 januari 2008 - 500