Scheepvaartmuseum langer gesloten

Vertraging heeft geen financiële gevolgen

Nederlands Scheepvaartmuseum Nieuws door

archief oud artikel 21 januari 2008 Amsterdam, Noord-Holland Het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam blijft langer gesloten. De heropening van het museum is uitgesteld naar 2010.

Reden voor de vertraging is de inspectie van de tweeduizend extra houten palen waarop het Amsterdamse museum rust. "Amsterdam die grote stad op palen...Dat liedje kennen we allemaal wel", licht een woordvoerder van het Scheepvaartmuseum al zingend toe. "Naar die houten palen komt een extra onderzoek. Zoals wel vaker bij verbouwingen gebeurt, loopt het uit." Volgens haar heeft de vertraging geen financiële gevolgen.

Open

De bedoeling was eerder dat het museum in 2009 weer open zou gaan. Nu wordt dat pas in 2010. Wanneer in dat jaar bezoekers het Scheepvaartmuseum weer kunnen bezoeken, weet de woordvoerder niet.

Bezoekers

Begin 2007 sloot het museum haar deuren voor een tweeëneenhalf jaar durende verbouwing. Het uit 1656 daterende gebouw is toe aan een opknapbeurt. Nooit eerder onderging het pand zo'n grondige renovatie. Het Amsterdamse museum richt momenteel de tentoonstelling opnieuw in om meer bezoekers te ontvangen. Het museum houdt rekening met een groei tot 300.000 bezoekers per jaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 januari 2008 - 930