Agenten op de fiets naar Peking

Nederlandse politiemensen fietsen 12.000 kilometer voor goed doel

Nieuws door

archief oud artikel 22 januari 2008 Amsterdam, Noord-Holland Veertien Nederlandse politiemensen stappen op 13 april op de fiets, om twaalfduizend kilometer te fietsen. Ze fietsen van Amsterdam naar Peking om geld in te zamelen voor een goed doel.

De sportieve agenten maken hun plannen bekend op de Fiets en Wandelbeurs, die op 2 en 3 februari wordt gehouden in de Amsterdamse RAI. De reis begint op 13 april in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tachtig jaar geleden werden daar de Olympische Spelen gehouden. Op 6 augustus hoopt het gezelschap aan te komen in Peking, waar dit jaar de Olympische Spelen worden georganiseerd. Ze komen onderweg langs Berlijn, Moskou, langs de Transsiberische Spoorweg, het Baikalmeer en door de steppen van Mongolië. De veertien politiemensen gaan niet onvoorbereid op stap. De groep heeft maanden getraind en enkele groepsleden hebben al eerder enorme afstanden afgelegd op de fiets.

Goed doel

Met hun fietstocht willen de agenten geld inzamelen voor een project in Cambodja van Right to Play. Deze stichting wil kinderen wereldwijd door sport en spel helpen. De fietsende agenten zijn op de Fiets en Wandelbeurs te vinden in de Hollandhal van RAI. Bij hun stand staat ook een collectebus, waarin beursbezoekers een bijdrage kunnen leveren aan het project 'Bike2play'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-01-22 14:28:29 - 447

Dit past bij 'Agenten op de fiets naar Peking'