1

Vinomio wil Nederland veroveren

Twee extra locaties in Amsterdam

Proeflokaal Vinomio Nieuws door

archief oud artikel 29 januari 2008 Amsterdam, Noord-Holland Vinomio wil gaan uitbreiden. De Amsterdamse wijnbar voor dummies krijgt in de toekomst nog twee locaties in de hoofdstad. "Mogelijk openen we ook vestigingen in andere steden."

Het gaat zo goed met het in oktober geopende Vinomio dat  nog meer vestigingen geopend gaan worden. In ieder geval komen er twee locaties bij in Amsterdam. "De Nederlandse hoofdstad is uitermate geschikt voor onze wijnbar. Die vraagt om een jong publiek", zegt de Italiaanse eigenaar Andrea Carbonara. "Hier wonen genoeg yuppen en studenten die 's avonds eens een lekker wijntje willen drinken" Mogelijk komen er ook vestigingen in andere delen van het land, zegt hij. "Rotterdam of Alkmaar zijn bijvoorbeeld ook opties."

Scandinavië

De uitbreidingsplannen blijven niet tot Nederland beperkt. Volgens Carbonara behoren ook Vinomio's in andere West-Europese landen tot de mogelijkheden. De Italiaan noemt landen als Denemarken en Polen. "We denken ook aan Scandinavië. Daar is het alleen veel moeilijker om wijnlokalen te openen vanwege de accijns op alcohol."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 januari 2008 - 603