1

Draaiorgelmuseum lonkt naar allochtoon

Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen moeten naar Museum Speelklok

Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement Nieuws door

archief oud artikel 5 februari 2008 Utrecht, Utrecht Museum Speelklok wil meer allochtone bezoekers lokken. Speciale rondleidingen en bijzondere museumstukken uit herkomstlanden moeten hen het Utrechtse museum in krijgen.

Hoeveel allochtonen vorig jaar het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement is niet precies bekend, zegt Brechje Manschot van het Utrechtse museum. Tijdens twee projecten met allochtonen telde het museum vorig jaar er zo'n 2500. "Sinds deze twee succesvolle projecten ziet het museum ook een toename in de allochtone bezoekers die individueel naar het museum komen", zegt Manschot. "In 2007 was in het museum duidelijk waarneembaar dat de mix van de bezoekers kleurrijker was dan de jaren daarvoor."

Korting

Die toename is koren op de molen van het museum. Met een speciale campagne wil Museum Speelklok het aantal allochtone bezoekers zien groeien. De allochtonen worden naar het museum gelokt met speciale rondleidingen en bijzondere museumstukken uit de herkomstlanden. Ook kortingsbonnen moeten meer allochtonen het Utrechtse museum trekken. Voorlopig richt het museum zich vooral op Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen. "Juist deze groepen hebben de grootste vertegenwoordiging in de regio Utrecht", licht Manschot die keuze toe.

Positief

Museum Speelklok en Foquz Etnomarketing, het bureau waar het museum mee samenwerkt, zijn er van overtuigd dat veel allochtonen het museum zullen willen bezoeken. "We hebben beiden gezien hoe overweldigend positief de reacties van de allochtone bezoekers zijn op de collectie, de verhalen en de muziek."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 februari 2008 - 950