Weg dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 14 februari 2008 Valentijnsdag mag dan vooral de commercie dienen, de liefde kunnen we nooit genoeg vieren. Daarom krijgt dit weekend een roze randje. Ideeën om even tijd samen door te brengen. Bijvoorbeeld zwaardvechten in Slot Loevestein, het ballet Coppelia of een romantische wandeling.

Vechten om het hart van de jonkvrouw…

Wat is nu romantischer dan een echte ridder die het voor je opneemt? Of proberen de gunst van een schone vrouw te winnen met je vechtkwaliteiten? Leden van de V.M.L.H. demonstreren dit weekend hoe het zwaardvechten er in de 15e eeuw aan toeging. Met als passende achtergrond de Zael van Slot Loevestein. De deskundigen tonen technieken uit die tijd aan publiek en geven hier toelichting bij. Op zondag 17 februari tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunt u net zo lang blijven kijken tot u denkt het net zo goed te kunnen. Die jonkvrouw zal in de 21ste eeuw alleen wel op een andere manier veroverd moeten worden…

Kulturama

Voel je wat? Zo heet de Valentijnswandeling door de stad Leuven. Twee uur lang wandel je samen langs de intiemste plekjes van deze gezellige studentenstad in Vlaanderen. ‘Met meeslepende verhalen over springlevende passie en eeuwenoude liefde.' Het is een van de onderdelen van Kulturama, het festival dat vertelt waar Leuven . Muziek, strips, boeken, nieuwe media én veel talent, dat is wat de stad typeert volgens de organisatie. De helft van de 17 voorstellingen is gratis en meer dan een tientje betaal je sowieso niet.

Boek een hotel in Leuven.

Schone schijn en echte liefde

Op Valentijnsdag gaat de nieuwste productie van Het Nationaal Ballet in première. Het is een bewerking van het negentiende eeuwse sprookje Coppelia gericht op deze tijd. Zwaantje is van plan te trouwen met Frans, de leukste jongen van de stad. Dr. Coppelius opent daar een van zijn klinieken voor plastische chirurgie en make-overs. Frans valt als een blok voor één van zijn ‘producties' Coppelia. Zwaantje ontdekt ondertussen de ware praktijken van Dr. Coppelius...

Op zondag 10 februari waren Ted Brandsen (choreograaf) en Sieb Posthuma (decorontwerp en concept kostuums) te gast in het tv-programma De Kunst van de NPS. Bekijk de uitzending.

Whiskykenners

's Werelds beroemdste whiskykenner Jim Murray, komt op 16 en 17 februari naar Gent. Tijdens het Malt Whiskey Festival in ICC Ghent kunt u bij de auteur van de Whiskey Bible een masterclass volgen. Maar ook zelf de verschillende soorten proeven, ruiken en kopen of wat eten en de Ierse sfeer proeven in de Pub van Patrick Foleys. Met uw toegangsbewijs voor het Whiskey Festival kunt u gratis de Schotse Beurs bezoeken dat gelijkertijd in hetzelfde pand plaats vindt. De romantisch aangelegde drinkers kunnen hun lief met een speciale uitnodiging meevragen.

Boek een hotel in Gent.

Trouwen voor 1 dag!

Nog op zoek naar een originele invulling voor Valentijnsdag? Doe eens gek en voel hoe het is om getrouwd te zijn. Gelukkig... na een nachtje slapen is het weer voorbij. Wed and Walk biedt je in onze hoofdstad de mogelijkheid om te ervaren hoe dat voelt die grote dag. Het is allemaal geregeld: de ringen, het boeket, zijn pak, de rijst, foto's en natuurlijk de jurk. Knal de champagne na de ceremonie en vier een avond lang je eigen feestje als man en vrouw. Na de huwelijksnacht is het allemaal weer voorbij. Mocht de dag erna de spijt overheersen is 1 ding duidelijk... overweeg eens echt te trouwen! Wel vooraf reserveren. Je kan trouwen tussen 18.00 uur en 22.00 uur (alleen met reservering).

Blijven slapen in Amsterdam?

Naar buiten
De hele week was de zon veelvuldig te zien. De eerste glimpen van het voorjaar! Dagjeweg.NL heeft gelijk alle leuke buitenactiviteiten van ons land bij elkaar gezet. Kunt u ook niet meer binnen blijven zitten? Kijk snel.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 februari 2008 - 2002

Dit past bij 'Weg dit weekend'