Foto's Sacha de Boer online te koop

Beelden moeten voor minimaal 150 euro per stuk van de hand gaan

Instituut voor Beeld en Geluid Nieuws door

archief oud artikel 26 februari 2008 Hilversum, Noord-Holland Wie graag een foto gemaakt door journaliste Sacha de Boer aan de muur wil, krijgt daar begin maart de kans voor. Enkele foto's van de tentoonstelling 'Achter het Kijkglas; het Mediapark in beeld' worden dan geveild via veilingsite eBay.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verkoopt de eerste tien dagen van maart twaalf portretten gefotografeerd door tv-presentatrice en journaliste Sacha de Boer en onderzoeksjournalist Stefan Heijendal. Het is een selectie van de beelden die nu nog te zien zijn op de expositie 'Achter het Kijkglas; het Mediapark in beeld' in het Hilversumse mediamuseum.

Free Voice

Liefhebbers kunnen op veilingsite eBay op de foto's bieden. Het startbod op de foto's, waaronder portretten van Carlo Boszhard met Irene Moors en Giel Beelen, begint bij 150 euro. Het instituut wil dus minimaal 1800 euro voor de foto's krijgen. De uiteindelijke opbrengst gaat naar stichting Free Voice, een stichting die zich wereldwijd inzet voor persvrijheid.

Persoonlijk

Kopers kunnen hun koopwaar op Tweede Paasdag ophalen tijdens een speciale veilingmiddag bij het instituut voor Beeld en Geluid. Sacha de Boer en Stefan Heijendal zullen daar de foto's persoonlijk aan hen overhandigen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 februari 2008 - 2837