1

Huis Sonneveld viert verjaardag

Rotterdamse museumwoning bestaat 75 jaar

Nieuws door

archief oud artikel 29 februari 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Huis Sonneveld bestaat 75 jaar. Met het aansnijden van een verjaardagstaart opent burgemeester Ivo Opstelten zaterdag het jubileumjaar.

Architectuurinsituut NAi maakt van de Rotterdamse museumnacht gebruik door het 75-jarig jubileum van museumwoning Huis Sonneveld officieel van start te laten gaan. Bezoekers krijgen zaterdagavond koffie en gebak. De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten snijdt 's avonds de eerste taart aan.

Jubileumweek

De verjaardag van de Rotterdamse modernistische witte villa aan het Museumpark wordt ook later in het jaar nog gevierd. Het NAi organiseert in mei een speciale jubileumweek. Dat gebeurt met onder meer de presentatie van een kinderprentenboek, een lezing door een kleinzoon van de voormalige bewoners en een huiskamerconcert.

Volkskracht

Huis Sonneveld werd op 17 mei 1933 opgeleverd. De architecten ontwierpen niet alleen het exterieur en interieur maar zelfs ook de tuin. De luxueuze villa werd gebouwd voor Albertus Sonneveld – vandaar de naam. Hij was één van de drie directeuren van de Van Nelle-fabriek. Na jarenlang gebruikt te zijn door de Franse ambassade, kocht Stichting Volkskracht begin jaren negentig de woning. In 2001 werd, in samenwerking met het NAi, de museumwoning opengesteld voor publiek. Jaarlijks bezoeken minimaal 20.000 bezoekers het Rotterdamse huis.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 februari 2008 - 1519

Dit past bij 'Huis Sonneveld viert verjaardag'