1

Brussel krijgt tweede Magrittemuseum

Nieuw museum wordt gevestigd in hotel Altenloh

René Magritte Museum Nieuws door

archief oud artikel 3 maart 2008 In Brussel komt een tweede museum ter ere van de Belgische kunstschilder René Magritte. Het nieuwe Magrittemuseum krijgt een plekje in hotel Altenloh.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten gaan op het Koningsgplein in Brussel een museum inrichten dat geheel gewijd wordt aan schilder René Magritte. In het nieuwe museum worden 170 schilderijen van de  in 1967 overleden kunstenaar opgehangen. Daarmee wordt het de grootste Magritte-collectie ter wereld. Naast de tentoonstellingsruimtes zal ook een museum- en boekwinkel komen. Het museum moet in de lente van 2009 opengaan.

Definitief

Afgelopen vrijdag ondertekenden de Belgische staat, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, de Magritte-stichting en industriebedrijf Suez een overeenkomst waarmee het project definitief doorgaat. Suez steunt het initiatief met 4,5 miljoen euro.

Leven

Opmerkelijk is dat er in Brussel al een museum over René Magritte bestaat. In het huis waar de surrealist 24 jaar leefde, ligt de nadruk op het leven van de kunstenaar. Het nieuwe museum toont voornamelijk het schilderwerk van Magritte. Bovendien hebben beide musea andere initiatiefnemers.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 maart 2008 - 888