Weg dit weekend

 deel via WhatsApp | door

13 maart 2008 Van Sesamstraat tot Introdans... Jong, oud, natuur- kunst- en dansliefhebbers komen weer aan hun trekken dit weekend. Lees snel verder voor de tips van DagjeWeg.NL.

Sesamstraat in Madurodam

Bert, Ernie en Elmo zijn de nieuwe bewoners van Madurodam. Het Haagse miniatuurpark biedt tot en met 26 oktober onderdak aan 'Sesamstraat in Madurodam'. Samen met de hoofdrolspelers uit het favoriete tv-programma kun je tekenen en knutselen, spelen in het Broccolibos, rekenen bij Graaf Tel en luisteren naar verhalen in de duinen. Alle bezoekers krijgen een Sesamstraatpaspoort met allerlei leuke en leerzame opdrachten.

Extra tips

Bezoek dit weekend nog een verhuizende tentoonstelling, ga naar een festival of koop alvast kaartjes voor een van de grootste culturele feestjes van het jaar:
  • Natuurhistorisch Museum Leer nog dit weekend in Rotterdam over het circusleven en de relatie tussen leeuw en temmer met 'Hoe tem je een leeuw?'. Na 16 maart verhuist de tentoonstelling naar Natuurmuseum Fryslân.
  • Festival Cement Een jong en dynamisch festival waar jonge makers zichzelf presenteren aan een breed publiek. Van 11 tot en met 16 maart in 's-Hertogenbosch.
  • Holland Festival Vrijdag 14 maart om 14.00 uur start de kaartverkoop voor het Holland Festival. Van 31 mei tot en met 22 juni kun je in de hotspots van onze hoofdstad terecht voor theater, muziek, dans, opera, film en beeldende kunst van hoge kwaliteit.
  • Babelfestival Het Babelfestival is een bomvol programma met cabaret, toneel, muziek, film en lezingen. Met dit jaar als centrale thema het overbruggen van (religieuze) culturele verschillen. In het Ostadetheater kunt ook terecht voor een exotische warme hap.

Passie

Eind vorig jaar trad Mgr. M.P.M. Muskens af als bisschop van Breda. Het Breda's Museum eert deze sympathieke man met een expositie: 'Passie - afscheid van bisschop Muskens'. Heel toepasselijk gaat deze tentoonstelling over afscheid nemen en loslaten. Een bezoek is tevens een moment bezinning in de tijd rond Pasen. De kruiswegstaties uit de voormalige Sint Barbara Kathedraal van Breda vormen de imposante blikvangers van deze expositie. Andere hoogtepunten zijn de vele vormen van volkskunst zoals devotieprenten, het monumentale passiekruis met de Arma Christi (de wapenen van Christus) en de passiekazuifel waaraan de zusters te Simpelveld vijf jaar werkten. De tentoonstelling Passie geeft zo een beeld van de meest wonderlijke vormen van verering rondom het lijdensverhaal van Christus.

What's in a name?

Vlinderorchidee, Miltonia of Vanille-orchidee, de exotische plant kan vele namen hebben. De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest organiseert nog tot en met zondag 16 maart de tentoonstelling 'Orchideeën en hun bijzondere namen'. In combinatie met activiteiten zoals een diapresentatie, verpotdemonstratie, gratis rondleidingen door deskundigen en een plantendokter. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen of een orchideeschilderij maken.

Ballet achter de schermen

Modern balletgezelschap Introdans uit Arnhem nodigt iedereen uit voor een kijkje achter de schermen op de Open Dag op zaterdag 15 maart. Bezoekers kunnen de klassieke trainingsles en de repetities van de voorstellingen VUUR & VLAM en FAST FOOD bijwonen. Workshops, een doe-mee-les en een Intro-dance-in laten jong en oud ervaren hoe deze wereld in elkaar steekt. In Studio 3 is de registratie van de verjaardagsvoorstelling van het dansgezeldschap voor H.K.H. Prinses Margriet te zien. Toegang en deelname zijn vrij. Inschrijven voor de activiteiten is nodig en kan alleen tijdens de Open Dag zelf.

Das leben der anderen

De veelbekroonde film Das leben der anderen liet ons Duitsland zien ten tijde van de beruchte geheime dienst Stasi. Foam_Fotografiemuseum Amsterdam presenteert van 14 maart tot en met 4 juni 'STASI – Secret Rooms' van het Duitse kunstenaarsduo Daniel & Geo Fuchs. In een groot aantal monumentale fotowerken tonen zij de geheime ruimtes, volledig in originele staat. Kantoren, cellencomplexen, bunkers, woon- en verhoorruimtes, alles ziet er nog exact zo uit als voor de val van de muur.

Ontdek de lente

Op zaterdag 15 maart kunt u samen met een gids uitgebreid van het voorjaar genieten in natuurgebied Mariëndal. Voorjaarsbloemen steken overal hun kopjes op en de vogels laten al volop van zich horen. Zijn de kieviten, kluten en tureluurs al terug uit het zuiden? Om 09.30 uur vertrekt de groep om op ontdekking te gaan in Mariëndal. Deze uitnodiging geldt voor zaterdag 15 maart in het natuurgebied bij Den Helder. Laarzen en een verrekijker zijn aan bevolen. Aanmelden kan bij de InformatieWinkel.

Cafétheater

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zijn Utrechtse kroegen het decor van theatervoorstellingen. Het Café Theater Festival versiert dit jaar daarom de bezoekers en de locaties. Volg op 14, 15 of 16 maart een van de vier routes voor een afwisselende tocht langs toneel, cabaret, dans en muziektheater. Geniet mee van de confrontatie die dans in een rockcafé oplevert, lach je suf bij cabaretduo Olaf & Jasper, doe mee met een bijzondere pubquiz of verbaas je over de kunsten van het theatercircus duo Hartmunt & Müller.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-10 15:15:18 - 4278