Vernieuwd BMW-museum eind juni open

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Museum vijf keer zo groot

18 maart 2008 Na een verbouwingsperiode van tweeënhalf jaar opent eind juni het vernieuwde BMW Museum haar deuren. Het museum in München is vijf keer zo groot als het oude museum.

Twee dagen na de openingsceremonie op 19 juni gaat het museum in de Duitse stad München open voor het publiek. De datum voor de opening is opmerkelijk: het is precies 25 jaar nadat het door de Weense architect Karl Schwanzer ontworpen gebouw geopend werd. Het nieuwe BMW-museum is vijf keer zo groot dan het oude museum.

Passie

De autofabrikant toont op vijfduizend vierkante meter de historie van BMW. Op de nieuwe expositie staan 120 historische modellen van het roemruchte Duitse automerk. Daaronder zijn iconen van de BMW-geschiedenis als BMW R32, de BMW 507 en de legendarische BMW 2002. Bezoekers moeten een BMW-beleving krijgen, zo blijkt uit de woorden van directeur Karl Baumer. "Opnieuw zet BMW een trend en betreedt onbekende paden om de historie op een verrassende manier te laten zien. Heel simpel: het draait om passie en fascinatie."

Aerodynamica

Kleine exposities belichten ook andere zaken uit de historie van het in 1913 opgerichte automerk. In speciale themagebieden kunnen bezoekers van alles leren over motortechniek, aerodynamica, marketing en autosport.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-18 10:02:34 - 919