1

Boudewijn Hansen geeft muzikale rondleidingen door Wijk bij Duurstede

Zingende stadsgids Boudewijn Hansen   Redactioneel door

archief oud artikel 28 maart 2008 Wijk bij Duurstede, Utrecht Een stadsgids is meestal een vrouw met een parapluutje. In Wijk bij Duurstede volgt iedereen Boudewijn Hansen met zijn gitaar. De troubadour is door zijn warme stem, bijzondere kleding en charmante rondleidingen een begrip in 'Wijk'.

"Of mensen op straat me raar aankijken als ik in mijn kostuum en gitaar over straat loop? Iedereen in Wijk kent me; 'Ah, daar heb je de troubadour weer', denken ze." Boudewijn Hansen treedt al jaren op bij bruiloften en feesten. Dat hij met zijn optreden een indruk op het bruidspaar en de gasten achterlaat, blijkt wel op het gastenboek van zijn website. "We zullen niet snel vergeten hoe jij binnen stapte met jouw gitaar nadat we de ringen hadden omgedaan", schrijft een echtpaar. Een ander stel schrijft: "Oh lieve Boudewijn wat heb je ons een plezier gebracht vanmiddag tijdens ons huwelijk en op het terras. Jouw warme klanken raken je van binnen als een echte minstreel..."
De 'Lieve Boudewijn...' berichten in het gastenboek gaan echter niet alleen over zijn optreden op bruiloften. Hansen leidt al jaren groepen rond door Wijk bij Duurstede, 'mijn stad'.

Muzikale wandeling

Een muzikale rondleiding door een stad, dat is weer eens iets heel anders. "Volgens mij ben ik de enige in Nederland die het op deze manier doet", zegt Hansen. Bezoekers weten dan ook niet wat ze er precies van moeten verwachten. Een muzikale rondleiding door Wijk bij Duurstede moet vooraf met Hansen worden afgesproken. "De groep - bijvoorbeeld een stel vriendinnen - gaat dan naar een cafeetje of restaurant, waar ik hen ontmoet", legt de troubadour uit. "Dan lopen we door heel Wijk en vertel ik ze over de historie van de stad en de gebouwen." Deze rondleiding is niet alleen leerzaam, maar ook leuk. Hansen zingt namelijk voortdurend liedjes, soms grappig, soms ook ontroerend. De nummers van Herman van Veen, Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot krijgen van de troubadour een heel nieuw jasje. "Ik pas mijn repertoire meestal aan op mijn publiek. Als ik met een groep ouderen loop, zing ik bijvoorbeeld meer liedjes uit de oude doos." De liedjes wisselt Hansen af met zijn sneldicht-act. "Ik vraag uit het publiek een woord of een naam en maak daar ter plekke een versje van."

Een zingende gids is niet alleen voor de bezoekers leuk, maar voor de troubadour zelf ook. Hansen geniet van het zingen en het entertainen, dat is te merken. "Bruiloften en feesten doe ik ook graag hoor, maar mijn act als zingende stadsgids vind ik helemaal geweldig om te doen."

De troubadour boeken? Dat kan via zijn website of telefonisch via 0343-575189. Boudewijn Hansen leidt groepen van maximaal dertig personen. Een muzikale rondleiding door Wijk bij Duurstede duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 295,-.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-28 10:02:34 - 3256