1

Westfries Museum langer geopend

Museum speelt in op veranderend bezoekpatroon

Westfries Museum Nieuws door

archief oud artikel 4 april 2008 Hoorn, Noord-Holland Het Westfries Museum is sinds april langer geopend. Het museum in Hoorn wil zo tegemoet komen aan bezoekers. Voortaan gaan in het weekend de deuren een uur eerder open.

In plaats van 14.00 uur opent het Westfries Museum in Hoorn op zaterdag en zondag al om 13.00 uur haar deuren. Daarmee hoopt het museum in te spelen op het veranderende bezoekpatroon van haar bezoekers. "Veel mensen gaan graag in het weekend naar een museum. Vooral de zondagmiddag is populair. Als je dan maar drie uur open bent, doe je jezelf en de bezoekers te kort", zegt museumdirecteur Ad Geerdink. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe openingstijden beter aansluiten bij andere Hoornse musea.

Programma

Tijdens het toeristenseizoen - van 1 april tot en met 30 oktober - is museum in het vervolg de hele week open, ook op maandag. Geerdink: "De cultuurtoeristen die Hoorn bezoeken, komen net zo makkelijk op maandag als op vrijdag. Zij passen hun programma echt niet aan de openingstijden van het Westfries Museum aan. Wil je hen goed bedienen, dan moet je gewoon zeven dagen per week open zijn."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 april 2008 - 548