Speelgoedmuseum Kinderwereld

Meer info over de tentoonstelling en het museum kunt u vinden op deze site. door

archief oud artikel 11 februari 2005 Roden, Drenthe Vanaf februari is er in dit speelgoedmuseum in Roden (Drenthe) een thematentoonstelling, genaamd 'Onder constructie'. Over bouw- en constructiespeelgoed als Meccano en Duplo. Het gehele jaar door kun je er herinneringen ophalen, de kinderen kunnen vrijuit spelen en zijn er verschillende andere tentoonstellingen.

Knippen, plakken en kliederen

Het speelgoedmuseum Kinderwereld is één van de weinige museums in Nederland waar je met de tentoongestelde stukken mag spelen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar het museum is erop gericht dat de kinderen heerlijk kunnen spelen, terwijl de ouders alle ruimte hebben om te genieten. Zo is er een knutselkamer, een authentieke buitenspeelplaats en een oud kruidenierswinkeltje.

'Onder Constructie'

Deze tentoonstelling is te bezichtigen van 5 februari 2005 tot en met januari 2006. De bekendste merken zijn vertegenwoordigt; Meccano, Duplo, Matador, Motaco en K’Nex. De kinderen kunnen ook hier hun hart ophalen; alles mag aangeraakt worden en mee geknutseld worden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 februari 2005 - 4447