1

Middeleeuws landleven in Oldebroek

Vijfde editie Lifestyle Parc & Country Fair

Redactioneel door

archief oud artikel 30 april 2008 Oldebroek, Gelderland Lifestyle Parc & Country Fair viert dit jaar een jubileum. Voor de vijfde keer kunt u de Country Fair 'Boven het maaiveld' in Oldebroek bezoeken. Het thema is Koninklijk Genieten, met een knipoog naar Koninginnedag.

De fair begint op 30 april en duurt tot 3 mei. Behalve een gevarieerd aanbod van wonen, tuin, decoratie en delicatessen zijn er verschillende workshops voor het hele gezin. Elke dag heeft weer een ander programma. Op woensdag kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop kaarsen maken. Kinderen en volwassenen kunnen deelnemen aan het boogschieten en zwaardvechten. Nieuw op de fair is het whitewashen van meubels. Bezoekers kunnen hier leren om hun meubels een authentieke look te geven.

Middeleeuws kampement

Op Campement Puttenstein wordt u samen met uw kinderen meegenomen naar de Middeleeuwen. Omringd door jonkvrouwen en ridders kunt u proeven van soep die boven het kampvuur hangt te pruttelen. De kinderen kunnen broodjes roosteren boven het vuur, terwijl u zich in een harnas laat hijsen. Maar ook zonder zelf actief te zijn, is er genoeg te doen. Toekijken terwijl ridders strijden om de hand van de jonkvrouw of luisteren naar de zang van Aye de Lichtekooi.

Kroonluchters

Voor het grootste aanbod in kroonluchters kunt u terecht in Toontuin Rond de Beuk. Behalve prachtige vijvers vindt u hier landelijke producten aangeboden door verschillende produdenten. In het midden van deze tuin staat de Rode Hoeve. Hier is de grootste kroonluchtersatelier van Nederland gevestigd. De collectie is de moeite van een bezoekje zeker waard.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 april 2008 - 1049

Dit past bij 'Middeleeuws landleven in Oldebroek'