1

Buitenkansje

Redactioneel door

archief oud artikel 14 mei 2008 Enschede, Overijssel Artiesten vanuit de hele wereld komen naar straattheaterfestival Buitenkans in Enschede. Op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei overspoelen de kunstenaars met 50 acts de straten en pleinen van de stad. Jong talent en nieuwe acts van gevestigde namen tonen hun kunsten voor het publiek, vakmensen en een deskundige jury.

Buitenkans wil een ontmoetingsplek zijn voor meerdere partijen. Het publiek, de nieuwe en gevestigde artiesten, theatermakers, festivalorganisatoren en andere geïnteresseerden kunnen op deze manier met elkaar kennis maken. Ook internationale toppers weten de weg naar Enschede te vinden om hun kunsten te tonen. Naast vele Nederlandse kunstenaars komen de deelnemers uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België,de Verenigde Staten, Argentinië, Italië, Luxemburg en Mexico.

En de winnaar is...

Naast een festival en ontmoetingsplek is Buitenkans ook een talentenjacht. "Alle artiesten strijden om de hoofdprijs: betaalde opdrachten op festivals in Nederland, België en Duitsland", meldt de organisatie. "Daarnaast maken ze ook nog kans op een publieksprijs van € 500,-." De beoordeling vindt plaats door een jury met vele jaren ervaring op het gebied van straattheater.

Verhuizing

Na vier jaar in Nijverdal komt het festival dit jaar voor het eerst naar Enschede. Het straattheaterfestival heeft hier ambities voor de toekomst: "In een nieuwe, grotere stad met meer mogelijkheden wil Buitenkans uitgroeien tot de ontmoetingsplaats voor straattheater in Nederland." De organisatie van Buitenkans ligt in de handen van de Stichting KUNSTen Op Straat. In 2008 brengen ze voor de 16e keer het festival Overijssel op Straat in 17 verschillenden steden en plaatsen.

Buitenkans vindt plaats op:
Zaterdag 17 mei van 12.00 uur - 17.00 uur en een avond programma van 20.00 uur - 22.00 uur.
Zondag 18 mei van 12.00 uur - 17.00 uur, prijsuitreiking om 17.30 uur.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 mei 2008 - 468

Dit past bij 'Buitenkansje'