1

Tien dagen culturele en culinaire hoogstandjes in Utrecht

Festival aan de Werf   Redactioneel door

archief oud artikel 21 mei 2008 Utrecht, Utrecht Lekker eten en genieten van leuke en mooie voorstellingen. Wie wil dat nou niet? Gelukkig is er daarom weer het jaarlijkse 'Festival aan de Werf'! In Utrecht zijn er in de stad op verschillende locaties theater- en muziekstukken. U kunt zo niet alleen cultuur proeven, maar ook allerlei lekkernijen.

Het aanbod van verschillende soorten cultuur is ontzettend groot tijdens de 23e editie van 'Festival aan de Werf'. Maar liefst 56 voorstellingen zijn er te zien die variëren van rustige theaterstukken en beeldende kunst tot DJ's en speelfilms. Voor elk wat wils! Van 22 mei t/m 31 mei, kunt u het meemaken in hartje Utrecht.

SlowFood-SlowCity-SlowMotion

Om alles een beetje overzichtelijk te houden, is 'Festival aan de Werf' opgedeeld in verschillende clusters. In het cluster 'SlowFood-SlowCity-SlowMotion', vindt de diverse onderdelen in alle rust plaats. De voorstellingen bij dit cluster hebben allemaal een relatie met de stad Utrecht in al haar verschijningsvormen. Je moet echt de tijd nemen om de voorstellingen en dingen te bekijken en proeven om alles volledig te ontdekken. In de stadsschouwburg vindt bijvoorbeeld een dansvoorstelling plaats van Kris Verdonck, die doet denken aan zowel het klassiek esthetische Zwanenmeer als aan hangende, dierlijke karkassen in de moderne bio-industrie. Maar ook kleinere theatergezelschappen zoals ervaringstheater 'Wij' of 'Niemandsland' en straattheater 'The Vegetable Nannies' komen hier aan de orde. Na bijna alle zintuigen bij deze voorstellingen gebruikt te hebben, kunt u ook nog proeven hoe zoet Utrecht eigenlijk is. Bij ontmoetingshuis 'De Zoete Inval', staan elke dag de deuren voor u open. U kunt bezige bijen van dichtbij bekijken en deelnemen aan één van de vier debatten van Tumult. Fijnproevers kunnen er vijf avonden genieten van een exquis vijfgangen honingdiner. Met de honing van elke wijk maakt de chef-kok van het Utrechtse restaurant Luce een apart gerecht.

Tell Me

Het cluster 'Those are not oranges you found' staat eigenlijk helemaal in het teken van Guy de Cointet. Deze Frans-Amerikaanse kunstenaar was actief in beeldende kunst, literatuur en theater. Bij 'Festival aan de Werf' gaan voorstellingen en tentoonstellingen in op zijn oeuvre en het belang daarvan voor kunstenaars vandaag. Naast zijn beroemde voorstelling 'Tell Me', zijn er onder andere filmcompilaties en andere theaterstukken van zijn hand te zien.

Go Ahead Utrecht

De rijke kunstenaarswereld van Utrecht komt in het cluster 'Go Ahead Utrecht' aan bod. De jonge en steeds terugkerende kunstenaars op dit festival, veroveren de laatste jaren steeds meer harten en zijn ook dit jaar weer te zien op het 'Festival aan de Werf'. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (faculteit theater en KMT), het werk van prille makers bij Het Lab, geziene gasten als Growing up in Public en het Filiaal en jonge gezelschappen als Cowboy bij Nacht en het NUT zijn hier te zien. Daarnaast worden er zes korte speelfilms vertoond, die zijn gemaakt door tweedejaars studenten van de opleiding Writing for Performances en Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Muziek

Bij de twee laatste clusters 'A/V Maria' en 'Neude verleidt' draait het eigenlijk allemaal om muziek en beeld en geluid. Op het menu staan 's lands meest belovende artiesten en bands en is de muziek gevarieerd van pop tot rock. Verder vertellen kunstenaars hun verhaal met alle middelen die ze tot hun beschikking hebben en die ook maar iets met beeld of geluid te maken hebben. Dit alles aangevuld met extra's als de popquiz, een openbare kunstveiling en het beste van de Kunstbende. Tast toe!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-05-20 23:50:06 - 854