1

E-krant: Samen op pad

Redactioneel door

archief oud artikel 29 mei 2008 Ook last van lentekriebels? Met of zonder partner, op z'n tijd houden we allemaal van een beetje romantiek. Deze E-krant geeft een aantal leuke ideeën om het leven een beetje roze te kleuren. Maak snel een afspraak met die ene persoon en ga samen op pad. Maar...ook met familie en vrienden is een dierentuin, gondeltocht, film, CountryFair of strandovernachting natuurlijk erg leuk.

Burgers Rimba

Een dierentuin staat garant voor een gezellige dag uit. Burgers' Zoo in Arnhem heeft sinds kort een nieuw atttractie: Burgers' Rimba. In dit nagebouwde tropische regenwoud wonen tijgers, beren, apen, herten, runderen, slangen en varanen. Zo waant u zich voor even in Maleisië. Dwaal hand in hand door de verschillende werelden van de Zoo zoals de Bush, de Safari, de Dessert en de Ocean. Vergeet ook het dierenpark niet.

Slapen vlak bij de tijgers in Arnhem.

Jong geleerd...

Verliefd zijn begint al op jonge leeftijd. Kinderstelletjes kunnen elkaar op woensdag 9 juli voor een dag het jawoord geven op het dak van NEMO. Gekleed in een prinsessenjurk of jacquet staan ze dan in de mobiele trouwkapel van Wed en Walk. De Kinderfeestwinkel stelt haar mooiste trouwjurken beschikbaar. Verder zorgt de organisatie voor het pak voor de gom, de bloemen, de ringetjes en bruisende bubbels na afloop. Als aandenken wordt er een polaroidfoto gemaakt. Trouwen kan alleen met reservering.

Hotels in Amsterdam.

Samen in de gondel

Samen in de gondel is natuurlijk het toppunt van romantiek. De Gondelier van Utrecht heeft vele mogelijkheden om een geliefde te verrassen. Ook zonder partner is het mogelijk om de grachten van de stad bevaren. De gondelier brengt vrijgezelle mannen en vrouwen graag met elkaar in contact tijdens de Gondola di Cupido. In Venetiaanse stijl, in pak en galajurk en met een masker vindt de kennismaking plaats. Natuurlijk inclusief een gondeltocht. Elke derde zondag van de maand op een prachtige locatie in het hart van Utrecht.

Bijkomen van de avond in Utrecht?

Slapen op het strand

Ontwaken met de zilte zeelucht en het ruisen van de zee op de achtergrond. Kies eens niet voor een hotel maar ga samen overnachten op het strand van Walcheren. Bij Dishoek en Domburg staan hiervoor comfortabele slaapstrandhuisjes. Ontbijt onderaan de duinen op het terras voor de woning en zie 's avonds samen de zon in de zee zakken. De slaapstrandhuisjes in Zeeland zijn te huur vanaf mei tot en met eind september. Meer informatie is verkrijgbaar bij de Vakantie Reservingscentrale Zeeland, 0118-582910 of kijk op vvvzeeland.nl.

Andere overnachtingsmogelijkheden op Walcheren.

Theater in het park

Liggend op een kleedje en met een glaasje wijn elkaar beter leren kennen. Dat kan in het Amsterdamse Vondelpark. Kom van 1 juni tot en met 24 augustus in de buitenlucht genieten van allerlei soorten muziek, dans en cabaret. Vanaf het knusse podium klinkt onder andere Portugese Fado en Braziliaanse latin-jazzmuziek. De toegang van het Vondelpark Openluchttheater is gratis.

Nog langer uitrusten in Amsterdam.

In het hooi

Op 20, 21 en 22 juni strijkt de jaarlijkse Farm & Country Fair neer in het Gelderse Aalten. Struin samen over de tien hectare grasland en bekijk de nieuwste landleventrends. Van slowfood tot paardenzadels, van wandelschoenen tot schapenvachten en kunstzinnige kleding. Er is ook actie: in zes showringen zijn onder andere frisbeewedstrijden voor honden, de presentatie van antieke auto's, een roofvogelshow en een show met echte krokodillen en slangen. De schapenrace met jockeys is heel erg populair in Engeland. Aalten heeft de Nederlandse primeur.

Nog een dag langer naar de Country Fair?

Film vanuit de loveseat

Samen naar de film is ongetwijfeld een van de meest gekozen invullingen voor een date. Maak het extra romantisch door naar het prachtige oude Tuschinski Theater te gaan in Amsterdam. Hier kunt u een Loveseat arrangement boeken met wijn of champagne. Knus in een tweezitter genieten van een hapje, drankje, een mooie film en de ander.

Blijven slapen in Amsterdam.

In de dagen rond het EK Voetbal zijn we nationalistischer dan anders. Nederland is natuurlijk ook mooi, zeker voor een DagjeWeg. Daarom krijgt u in de volgende e-krant bijzondere Hollandse uittips. Om het voetbal even te ontvluchten of om de jongens daarna nog harder aan te moedigen. De E-krant verschijnt rond 12 juni.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 mei 2008 - 4243

Dit past bij 'E-krant: Samen op pad'