Helft Nederlanders wil weg uit Oranjegekte

Vooral senioren vluchten naar vakantieparken

Nieuws door

archief oud artikel 28 mei 2008 Het zal niemand ontgaan zijn: over anderhalve week begint het Europees Kampioenschap voetbal. Traditiegetrouw horen onder meer versierde straten, oranje prullaria en verkoopacties in supermarkten bij de steeds verder oplopende Oranjekoorts.

Voor de helft van de Nederlanders hoeft het allemaal niet zo. Met name senioren geven aan weg te willen uit de Oranjegekte. Van die groep blijft 46% het liefst thuis. Dat blijkt uit de Buiten Barometer, een onderzoek onder 1800 mensen in opdracht van Landal Greenparks.

Een derde van de Nederlanders boven de 18 jaar geeft aan wél deel te zullen nemen aan de Oranjegekte. Vooral de groep tussen de 30 en 44 jaar heeft er zin in. Mensen die de wedstrijden van het Nederlands Elftal volgen, doen dit bij voorkeur thuis of met vrienden.

Boekingen

Het aantal boekingen bij Landal Greenparks ligt tijdens het EK overigens ruim twee keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. "We zien dat vooral senioren en mensen met kleine kinderen kiezen voor een verblijf bij Landal. In dat opzicht hebben we zeker voordeel van het EK", aldus commercieel directeur Bas Hoogland. Supporters die de Oranjegekte toejuichen en nog naar het EK willen, kunnen in de vrije handel nog een ticket boeken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 mei 2008 - 268

Dit past bij 'Helft Nederlanders wil weg uit Oranjegekte'