1

Houden van Holland

Papaweekend - Korting bij 40 parken - Houden van Holland Redactioneel door

archief oud artikel 12 juni 2008 In de dagen rond het EK Voetbal zijn we nationalistischer dan anders. Nederland is natuurlijk ook mooi, zeker voor een dagje weg. Daarom krijgt u in deze E-krant bijzondere Hollandse uittips. Om het voetbal even te ontvluchten of om de jongens juist daarna nog harder aan te moedigen.

Relaxen in het park

Terug naar de sfeer van de '70. Met de blote benen in het gras, omringd door kletsende mensen en lachende, spelende kinderen. Het werk lijkt heel ver weg, het enige dat telt is de relaxte, zomerse zondagmiddag. Dat is wat Peace in the Park wil bereiken. Op een mooie open plek liggen de zitkussens en picknickkleden klaar, terwijl Ben &Jerry's gratis ijsjes uitdeelt. Jong Rotterdam en Amsterdam kan de drukte van de stad even ontvluchten op verschillende zondagmiddagen deze zomer. Dat data worden bekend gemaakt door persoonlijke uitnodigingen. Inschrijven hiervoor kan op de website.

Nog langer relaxen in Rivierenland.

Nederlands zijn of worden?

Het Van Abbemuseum is al twee jaar bezig om te ontdekken wat het betekent om Nederlands te zijn of te worden in de eenentwintigste eeuw. Thema's als identiteit, nationaliteit en burgerschap spelen hierbij natuurlijk mee. Wie zijn we en hoe willen we door anderen worden gezien? Vele kunstenaars namen deel aan het proces van Be(com)ing Dutch en hebben dit uitgewerkt. De expositie is tot en met 14 september te zien, in het museum en in de binnenstad van Eindhoven.

Blijven slapen in Eindhoven.

Culinair uit je dak

Jong en dol op lekker eten? Ga dan 'Culinair uit je dak' bij onder andere De Librije en Oud Sluis. Meer dan twintig toprestaurants zetten voor het tweede jaar hun deuren wijd open voor jonge lekkerbekken. In de week van 23 juni tot en met 29 juni betalen jongeren van 18 t/m 23 jaar slechts € 41,- voor een exclusief viergangendiner, inclusief champagneaperitief, wijn en koffie. De restaurants vertegenwoordigen samen 32 Michelin-sterren, dus succes verzekerd. Reserveringen kunnen rechtstreeks bij het Alliance-restaurant worden gemaakt.

De avond afsluiten met een overnachting in een hotel?

Oer-Hollands

Wat is nu typisch Nederlands? Atlas van Stolk zocht een antwoord op deze vraag. Uit hun beeldbank toverden ze dubbelzinnige plaatjes over tulpen, klompen en het drugsbeleid. Ook spotprenten zijn te zien in de tentoonstelling 'Typisch Nederlands'. De aanleiding is de toespraak van Prinses Máxima over de ontbrekende Nederlandse identiteit. Atlas van Stolk laat zien dat ons land wel typerende eigenschappen heeft zoals het Oranjegevoel, de koopmansgeest en de strijd tegen het water. De expositie is tot 28 september te bezoeken.

Hotels in Amsterdam?

De ontdekking van Nederland

"Gouden duinen, strand met schepen, grazige weiden, molens onder een wolkenlucht. Nederlandse schilders ontdekten, als eersten in Europa, de schoonheid van hun eigen landschap... Al spelend met licht, kleur en compositie maakten ze onze alledaagse omgeving tot iets bijzonders." Dat is de omschrijving van de tentoonstelling 'De ontdekking van Nederland' die het CODA Museum in Apeldoorn zelf geeft. Ruim veertig landschappen van bekende Hollandse meesters uit de afgelopen vier eeuwen zijn hiervoor verzameld uit nationale en internationale collectie. Deze ode aan Nederland is tot en met 28 september 2008 te zien en maakt onderdeel uit van de Internationale Triënnale Apeldoorn.

Logeren in Apeldoorn.

Uw volk, mijn volk

De liefde voor het Joodse volk werkt Yanneke Wijngaarden in haar schilderijen. Ooit bekend als toneelspeelster Jip Wijngaarden, heeft ze zich de laatste jaren toegelegd op haar groei als kunstenaar. Ter gelegenheid van de opening van Sjoel Elburg exposeert ze tot en met 29 augustus in de vestingstad. Schilderijen, ertsen, schetsen en ruimtelijke objecten laten de liefde zien voor de Joodse Messias en Zijn volk. Yanneke Wijngaarden legt de nadruk op de innerlijke mens, altijd met een onmiskenbare joodse sfeer.

Lees het artikel over deze tentoonstelling op DagjeWeg.NL.

Verblijf nog een dag in Elburg.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 juni 2008 - 2619