Weg dit weekend

Rocken, swingen of op de klassieke toer

Redactioneel door

archief oud artikel 19 juni 2008 Dit weekend klinkt als muziek in de oren. Zowel jong als oud kan rocken op het stoere festival Kids 'n Billies, genieten van klassieke muziek in de Utrechtse Domtoren of swingen op de interculturele klanken tijdens de eerste editie van West III Festival.

Vrouwen 'in the picture'

Op zaterdag 21 juni presenteert Women Inc. Midzomernacht in de Kunsthal in Rotterdam. De nacht is vol muziek, talkshow, expo en feest. De aanleiding van dit feest is La City: de hoofdstad van Zuid-Holland belicht een maand lang de vrouwelijke kant van de stad. Daarnaast presenteert Women Inc. haar tweede doel van dit jaar: hoe krijgen we een grotere diversiteit aan vrouwen in de publiciteit? Rolmodellen in de media zijn vaak sleutelfiguren in het doorbreken van stereotypen. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende vrouwen in beeld te hebben, waaraan zowel vrouwen als mannen zich kunnen identificeren.

Blazen in de Domtoren

Aanstaande zondag geeft het Domstad Blazersensemble in de Michaëlskerk van de Utrechtse Domtoren een uitvoering. Het ensemble bestaat uit twee fluiten, twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. De avond wordt geopend met 'De Barbier van Sevilla' van G. Rossini. Arie van Hoek is hoornist in het blazersensemble en schreef liederen op de Vlaamse gedichten van Guido Gezelle. De teksten worden gezongen door sopraan Marjoleine Schaap. Tot slot wordt de serenade van Dvorák opgevoerd.

Feestje voor Salvador Allende

De Latijns-Amerikaanse gemeenschap in Nederland viert deze zondag in Paradiso, Amsterdam de honderdste geboortedag van Salvador Allende. Dans, poëzie en muziek van onder andere Sol y Lluvia (Chili) passeren de revue. Allende werd in 1970 tot de eerste socialistische president van Chili gekozen. De manier waarop hij Chili korte tijd regeerde, sprak miljoenen mensen over de hele wereld aan. Allende werd gezien als symbool van de hervormingen die als noodzaak werden gezien in veel derdewereldlanden.

Klassieke Vriendenmiddag

Op zaterdag 21 juni organiseert de stichting Vrienden Nederlandse Muziek de jaarlijkse vriendenmiddag. Van 13u tot 15u spelen jonge muzikanten stukken van bekende componisten als Willem Pijper en Louis Andriessen in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. De Vrienden Nederlandse Muziek is opgericht om ruchtbaarheid te geven aan onbekende klassieke muziek van Nederlandse bodem.

Rock 'n roll

Het stoerste rock 'n roll festival voor het hele gezin, Kids 'n Billies, beleeft op zaterdag alweer zijn 6e editie. In het Openluchttheater De Goffert in Nijmegen kunnen ouders en hun kinderen al ruig springend en swingend genieten van een biertje, suikerspin, motoren, kuiven en de zweefmolen. Bijzondere bands en acts maken het festival tot een stoer feest.

Avondje swingen

Op zondag is de Heineken Music Hall in Amsterdam de locatie voor de eerste editie van West III Festival. Het is een swingende mix van oude tradities en moderne trends in muziek, dans en kleding uit drie culturen: West-Afrika, West-Indië en West-Europa. Doel van het festival is om een veelzijdig beeld te laten zien van de creativiteit van Caribische, West-Afrikaanse en West-Europese artiesten die elk vanuit hun eigen tradities openstaan voor de invloeden van Nederland en West-Europa.






Een aantal leuke tentoonstellingen en evenementen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze activeiten te bezoeken:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 juni 2008 - 1566