1

Molenrestauratie Kinderdijk al begonnen

In 2010 malen alle negentien molens weer als vanouds

Elf miljoen voor molenrestauratie Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2008 Kinderdijk, Zuid-Holland Vandaag beginnen de restauratiewerkzaamheden van de molens in Kinderdijk. Vorige week ontvingen de eigenaren en beheerders van 11 van de 19 molens van het Werelderfgoed Kinderdijk 2,5 miljoen euro subsidie om de historische plekken op te knappen. Dit geld zetten ze direct in.

De subsidie kwam net op tijd. Het had niet veel gescheeld of diverse molens moesten op korte termijn gesloten worden. Directeur Hans Broekmeulen van de stichting Werelderfgoed Kinderdijk hoopt eind 2010 klaar te zijn met de restauraties. Dan kunnen alle 19 molens weer malen.

Meer molens gered

De molens in Kinderdijk waren niet de enige gemalen die een financiële opsteker verwierven. In totaal kregen 85 molens een gezamenlijk bedrag van elf miljoen euro. Dit geld komt van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM). Minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) hoopt dat het aantal molens met achterstallig onderhoud in 2010 daalt naar tien procent. Nu is dat nog zeventien procent.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 juli 2008 - 1094