1

Weerman: juli blijft wisselvallig

'Misschien kan augustus de zomer nog redden'

Nieuws door

archief oud artikel 9 juli 2008 Monnickendam, Noord-Holland Het weer in juli blijft matig, zegt Jan Visser, weerman van DagjeWeg.NL. Waarschijnlijk krijgen we in augustus nog een beetje zomer, verwacht de weerman. Visser vindt dat Nederlanders zich niet moeten laten ontmoedigen eropuit te gaan deze zomer. "Zelfs met kwakkelend weer is een dagje uit leuk."

"Ik noem zulk weer altijd museumweer", zegt DagjeWeg.NL-weerman Jan Visser. Hoewel het weer zich op de lange termijn moeilijk laat voorspellen, durft hij toch een voorzichtige voorspelling te geven van de komende weken. "In juli hoeven we geen mooi weer meer te verwachten, daarna kunnen we nog een paar weken zomer krijgen."

Museumweer

"Het is vooral een mooie zomer voor mensen die moeten werken", grapt de weerman. "In juli blijft het grauw en wisselvallig." Wie dit jaar laat vakantie krijgt, heeft meer geluk. "Als juli matig is, brengt augustus meestal aardig mooi weer." Klagen over het huidige weer vindt Visser een beetje overdreven: "zo heel slecht is het niet. Af en toe valt er eens een buitje, dus je kunt nog prima een dagje ergens heen."

Heel Europa

Voor de bewolkte zomer vluchten naar het buitenland heeft ook geen zin, zegt Jan Visser. "Overal in West-Europa is het zoals hier. In Duitsland, Scandinavië, België, Frankrijk, in het Verenigde Koninkrijk... overal." De weerman is net terug van een vakantie in Spanje. "Daar was het ook bewolkt, maar in ieder geval wel lekker warm."

Voorspellingen

"We kunnen ongeveer tien dagen vooruit het weer voorspellen. Toch durf ik best te zeggen dat het weer tot eind juli ongeveer zo blijft: er verandert namelijk weinig aan de trend van de komende tien dagen. Daarom kun je veronderstellen dat het nog een aantal dagen zo blijft. Wat augustus brengt is niet met zekerheid te voorspellen, maar we zouden zomaar nog een aantal mooie zomerse weken kunnen krijgen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 juli 2008 - 1259

Dit past bij 'Weerman: juli blijft wisselvallig'