1

Eindelijk schaatsen bij FlevOnice

Op eerste dag 2500 bezoekers voor 's werelds grootste natuurijsbaan

FlevOnice Nieuws door

archief oud artikel 17 december 2007 Biddinghuizen, Flevoland Voor het eerst kon er dit weekend geschaatst worden op de kilometerslange schaatsbaan van FlevOnice. 's Werelds grootste natuurijsbaan bij Biddinghuizen is populair. "Het loopt storm."

Afgelopen weekend was het druk op de nieuwe natuurijsbaan. "Het loopt storm. Zaterdag hebben er zo'n 2500 mensen geschaatst, misschien wel iets meer", zegt Marjolein van Zanten van FlevOnice. Ze schat dat dit weekend in totaal 5000 tot 6000 mensen de schaatsbaan bezochten. Eigenlijk was het de bedoeling dat de baan op 1 december open zou gaan. De stevige storm van dat weekend voorkwam dat. Wind zorgde ervoor dat het ijs niet genoeg bevroren was.

Leuker

De bezoekers zijn enthousiast over de nieuwe schaatsbaan, zegt Van Zanten. Volgens haar is er behoefte aan de natuurijsbaan. "Mensen vinden dit leuker dan een binnenijsbaan waar je telkens hetzelfde rondje schaatst. Bij ons schaats je temidden van de natuur op een gevarieerde baan. Dan weer eens een bochtje naar links, dan weer naar rechts."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 december 2007 - 3451