1

Zand blaast molens nieuw leven in

Zandsculpturen Kinderdijk vestigen aandacht op molens.

Redactioneel door

archief oud artikel 18 augustus 2008 Kinderdijk, Zuid-Holland Een verzameling van kunst, figuren, dieren, gebouwen en andere objecten gemaakt van zand zijn komende tijd te zien in Kinderdijk. Hiermee wil Stichting Werelderfgoed Kinderdijk de aandacht opnieuw vestigen op de molens.

Kunst en historie in het zand

Op 13 augustus legden de kunstenaars de laatste hand aan de zandsculpturen in het Hollandse landschap. De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk noemt de zandsculpturen bij de bezoekmolen een experiment. Dat komt omdat de combinatie van zandsculpturen met een historisch erfgoed niet vaak voorkomt. Toch passen de twee heel goed bij elkaar. De kunstwerken in het zand beelden namelijk de legende van Kinderdijk uit: het verhaal van de aangespoelde wieg met een kat erin, tijdens de Sint Elisabethsvloed in 1421.

Aandacht voor de molens

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk hoopt met deze tentoonstelling de aandacht opnieuw op de molens te vestigen. Directeur Hans Broekmeulen van de erfgoedstichting haalt alles uit de kast om binnen- en buitenland bewust te maken van het mooie Nederlandse molenlandschap.

Molenweek

De figuren zijn nog tot 12 september te bewonderen, en de eerste week van september is er een speciale Molenweek. De molens en zandkastelen zijn dan 's avonds mooi verlicht en op vrijdagavond is er een grote markt in het centrum van het dorp.

Kijk hier voor meer informatie over Kinderdijk.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 augustus 2008 - 916

Dit past bij 'Zand blaast molens nieuw leven in'