1

Actief nazomeren

Redactioneel door

archief oud artikel 4 september 2008 Na de drukte van de zomervakantie is september voor veel actieve senioren een maand om er op uit te trekken. Ga wandelen tussen de bloemen, naar het fruitcorso in Tiel, smikkelen op Texel of rondvaren op de Maas. Vergeet ook de Open Monumentendag 2008 niet. In deze E-krant staan deze en nog meer leuke nazomertips voor oud en jong.

Nazomeren in Belgisch Limburg

Belgisch Limburg is letterlijk het warmste plekje van Vlaanderen. Een mooie bestemming dus om te genieten van de laatste zomerse zonnestralen. Dankzij 42 speciale wandelarrangementen komt u op de mooiste plekjes met onder meer de typische oogstfeesten. In Haspengouw is het in de oogsttijd mogelijk om te picknicken met een fruitig gevulde rugzak, zelf fruit te plukken bij een fruitboer of te proeven. Of ga op zoek naar het jeneververleden van Hasselt.

Boek een vakantie in Belgisch Limburg.

Monumentendag

Ga mee op zoek naar de sporen van het verleden. Tijdens de Open Monumentendag op 13 en 14 september openen duizenden monumentale gebouwen gratis hun deuren. Aan bod komen onder andere sporen in het landschap zoals hunebedden, grafheuvels en terpen. Maar ook kerkenpaden, stratenpatronen, muurreclames of gevelstenen getuigen van voorgaande gebeurtenissen.

Overnachten in een hotel.

Smullen op de Wadden

Lekkerbekken zullen zich tijdens Texel Culinair uitstekend vermaken. Van vrijdag 12 september tot en met zondag 14 september is de Dorpsstraat van badplaats De Koog wederom het hart van smakelijke activiteiten. Met het betaalmiddel Kôgertjes kunnen de lokale culinaire verrassingen van 30 restaurants, eetcafé's en ambachtelijke bedrijven worden geproefd. Acts van mimespelers, straatartiesten, muziek en muziek zorgen voor bijpassend vermaak. De gehele Dorpsstraat en het Dorpsplein zijn sfeervol gericht naar het thema op Texel en de Zee.

Blijf nog een paar dagen langer op Texel.

Uitwaaien op de Maas

Maak een rondvaart met rondvaartboot Wiljo over de Maas. Tot eind september gaat de tocht vanuit vesting Heusden richting het Heusdens Kanaal en langs dorpjes Wijk en Aalburg. Dit stukje beschermd natuurgebied gaat verder langs de Nederhemert-Noord en -Zuid en het dorpje Wellseind. Aan boord geniet u van wat lekkers naar keuze en hoort u meer over de historie van dit eeuwenoude gebied. Ook is het mogelijk om de rondvaart te combineren met een rondleiding.

Reserveer een hotel in de omgeving van Heusden.

Royaal wandelen

Park Berg en Bos in Apeldoorn is een van de favoriete wandelroutes van diverse generaties van ons koningshuis: The Royal Mile. Tot en met 28 september zijn de bloemrijke borders te bewonderen. Loop een koninklijke route en doe ideeën op voor uw eigen tuin of leef u uit met de camera. Lelies, gladiolen, dahlia's en Calla's laten hun kleuren zien. Iedere border heeft een eigen ontwerp, sfeer en beleving aangebracht door ontwerpers uit heel Europa.

Overnachten in Apeldoorn.

Fruitige optocht

Op 13, 14 en 15 september is de 48e editie van het Fruitcorso. Groente, fruit en zaden verwerkt in prachtige kunstwerken trekken door de straten van Tiel. Ook dit jaar hebben vele dorpen en steden uit het Rivierenland gewerkt aan de mooie praalwagens. Kinderen van verschillende basisscholen hebben hun fiets, skelter of poppewagen versierd voor de kindercorso. Alle deelnemende wagens zijn van dichtbij te bewonderen in de tentoonstelling in de Evenementenhal. Ook deze wagentjes zijn in de tentoonstelling te bezichtigen.

Geen zin meer om terug te rijden?

Kastelen aan de Maas

De provincies Luik, Namen, Belgisch en Nederlands Limburg zijn in het bezit van meer dan 80 mooie kastelen. Op de site 'Kastelen aan de Maas' komen ze allemaal aan bod inclusief informatie over openstelling voor bezoek, restaurants en overnachtingsmogelijkheden in de omgeving. In september staan vele speciale activiteiten op het programma zoals een themaweekend over Oorlog en Geschiedenis, exposities, feesten en de Monumentendagen. Het hele jaar is het mogelijk in de Maasvallei prachtige fiets- en wandeltochten te maken.

Ontdek nog meer kastelen langs de Maas.

De komende maanden zijn overal in het land leuke tentoonstellingen en evenementen over mode, wonen, eten en kunst. Laat u inspireren door de tips van Dagjeweg.NL. De volgende E-krant verschijnt rond 18 september.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 september 2008 - 1078

Dit past bij 'Actief nazomeren'