1

Jonge beestenboel

Nieuw dierengeluk in Nederlandse en Belgische dierentuinen

Nieuws door

archief oud artikel 4 oktober 2008 Overloon, Noord-Brabant Iedere zaterdag begint DagjeWeg.NL het weekend met jong geluk in de dierentuinen. Ook deze week zijn er weer een aantal nieuwe gezichten te ontdekken.

Zoo Parc Overloon uit Noord-Brabant is drie jonge bewoners rijker! Afgelopen week werd een witgezichtoeistitie-drieling geboren. Een leuk woord voor Lingo, ja, maar wat is het nou eigenlijk voor een dier? Een witgezichtoeistitie is een dwergapensoort, die voornamelijk leeft in de Braziliaanse tropische regenwouden. De drie jongen verblijven samen met hun familie in het buitenverblijf. Binnenkort wordt onderzocht of de jonge dieren jongens of meisjes zijn.

De spreekwoordelijke ooievaar is deze week weer langs geweest

Het dierengeluk bleef niet alleen in Brabant. Ook in de Zoo van Antwerpen kwam de spreekwoordelijke ooievaar langs. Antwerpen werd verrast met de geboorte van een okapi. De okapi - met de naam Jabari - weegt twintig kilo en is heel gezond. De afgelopen week werd de dierentuin overladen met bezoekers die het jongste lid van de bedreigde diersoort met eigen ogen wilden zien.

Komende zaterdag weer een overzicht van alle geboortes in dierentuinen. Alleen op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 oktober 2008 - 326

Dit past bij 'Jonge beestenboel'