Laat je Groene Hart zien

Nieuw bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen geopend

Nieuws door

archief oud artikel 4 oktober 2008 Nieuwkoop, Zuid-Holland Het Groene Hart? Bestaat dat nog? Jazeker, het nieuwe bezoekerscentrum in Nieuwkoop laat zien dat de prachtige groene strook leeft. Maar voor hoe lang?

Eén van de hoogtepunten van het Groene Hart zijn de Nieuwkoopse Plassen. In het gebied met een grootte van meer dan 1.400 hectare leven verschillende dieren en planten. De Vereniging Natuurmonumenten vindt het van belang dat dit gebied blijft bestaan en start daarom met een nieuwe publiekscampagne: 'Laat je Groene Hart zien'.

Het Groene Hart? Bestaat dat nog?

"Voor 2018 moet 5.000 hectare natuur worden gerealiseerd. Het tempo waarin dit nu gebeurt is 50 hectare per jaar", vertelt Teo Wams, directeur Natuurbeheer bij de Vereniging Natuurmonumenten, in het Leidsch Dagblad. "Dat is dus tien keer te traag."

Toch houdt het nieuwe bezoekerscentrum het redelijk luchtig. Geen apocalyps-verhalen; wel interactieve technieken om de bezoekers bij het natuurgebied te betrekken. Voor de échte ervaring moeten bezoekers de laarzen aantrekken en de Nieuwkoopse Plassen verkennen. Niets voelt realistischer aan dan zelf vastzitten in een moeras. Heerlijk toch?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-10-04 14:32:37 - 467

Dit past bij 'Laat je Groene Hart zien'