‘Toerisme is prostitutie'

Prins Philip laat van zich spreken

Nieuws door

archief oud artikel 27 oktober 2008 De Britse prins Philip heeft zich weer eens laten horen. De echtgenoot van Queen Elizabeth II vergeleek toerisme met prostitutie tijdens een staatsbezoek aan Slovenië vorige week. Dit weet de krant Mail on Sunday.

De 87-jarige prins deed de opmerkelijke uitspraak in een gesprek met Sloveens toerismedeskundige Maja Uran. Uran: "Toen ik vertelde dat ik een netwerk voor toeristen wilde opzetten, lachte hij en zei: 'toerisme is nationale prostitutie'".

'Verlegenheid'

Verder wist de prins ook wel te vertellen hoe Slovenië met zijn toeristen om moet gaan: "We hebben geen toeristen meer nodig, omdat ze onze steden ruïneren", zei de prins. "Ik kan niet geloven dat hij deze woorden gebruikte. We voelen ons zeer in verlegenheid gebracht", aldus een aangeslagen Uran.

Het is niet de eerste keer dat prins Philip blunderende opmerkingen maakt. Britse studenten die in China studeerden, waarschuwde hij ooit dat ze spleetogen kregen als ze nog langer bleven. Australische Aboriginals vroeg hij in 2002 heel belangstellend: "gooien jullie nog steeds speren naar elkaar?"

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 oktober 2008 - 491

Dit past bij '‘Toerisme is prostitutie''