Weg dit weekend

'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht'

Alle Sinterklaasactiviteiten op een rijtje! Redactioneel door

archief oud artikel 14 november 2008 Sinterklaas is bijna binnen. Alles moet wijken voor de komst van de goedheiligman. Maar er zijn dit weekend nog andere activiteiten die de moeite van het bezoeken waard zijn. DagjeWeg.NL geeft een overzicht!

Chocoladefestival Choca

‘Wie zoet is krijgt lekkers…’ Al in de snoeperige Sinterklaassfeer? Het Chocoladefestival Choca brengt ons vanaf 1 november al in de stemming. Zondag 16 november loopt het Amsterdamse festival ten einde. Het programma staat boordevol culinaire activiteiten. Verder zijn er lezingen, workshops en filmvoorstellingen. Aanrader: het Amsterdamse Hilton hotel heeft een kamer helemaal aangepast op het thema 'Choca'. Alle zintuigen worden geprikkeld.

Sinterklaas komt zaterdag aan in Almere Haven. Samen met zijn Zwarte Pieten verovert hij vervolgens Nederland. Vindt hier alle Sinterklaasactiviteiten!

Amsterdam India Festival

Niemand minder dan onze eigen prinses Máxima opent woensdag 12 november het Amsterdam India Festival, een spectaculair festival dat helemaal gewijd is aan India. Tot 30 november zijn er tientallen evenementen op het gebied van muziek, dans, mode, film, fotografie, theater, beeldende kunst, architectuur en multimedia. Thema van het festival is 'Blended Cultures', verwijzend naar de enorme verscheidenheid aan culturen die in India naast elkaar bestaan.

Margriet Winter Fair

Brrrr…, wat een guur weer. Het is hoog tijd voor een winters evenement. De Margriet Winter Fair trapt 14 november af in de Jaarbeurs in Utrecht. Doe mee aan workshops en proeverijen en breng een bezoek aan modeshows en kookdemonstraties. Vergeet niet om inspiratie op te doen in het Wellness Plaza en te genieten van de talloze bekende artiesten.

International Whisky Festival

Lekker nippen aan een glaasje whisky? Het kan op het International Whisky Festival / Whisky Live Leiden. De Pieterskerk in Leiden is van 14 tot en met 16 november de thuishaven van whiskyminnend Nederland. Liefhebbers van de ‘warme' drank kunnen weer terecht bij de vele stands voor de zogenaamde ‘nosings & tastings'. Gezien de capaciteit van de locatie worden er dit jaar maximaal 1100 bezoekers per sessie toegelaten. De toegangsprijs: 40 euro!

Night of the Proms

Kom naar Rotterdam en Arnhem en beleef The Night of the Proms. Van 14 tot en met 16 november spelen grote artiesten uit de pop- en rockwereld muziek onder begeleiding van een klassiek orkest. Dit evenement is zo bijzonder, omdat het een unieke mix is van bekende klassieke melodieën, pop en evergreens. Onder andere LIVE, Simple Minds, Sinéad O'Connor, Igudesman & Joo en Angels In Harlem Gospel Choir schitteren op dit grensverleggende festival.

Langweiligkeit 2008

Wie gaat zich vervelen dit weekend? Langweiligkeit 2008, het grootste Europese underground festival, biedt uitkomst. 250 underground artiesten en kunstenaars vertonen live hun kunsten in een driedaags feest op en rond de Grote Markt in Den Haag. Geluidskunstenaars, muzikanten, obscure thuisproducers, lichtkunstenaars, straatacteurs, visuele kunstenaars, dichters en legendes zullen hun visie weergeven over hoe Den Haag ook kan zijn. Het gehele festival is gratis!

Smartlappenfestival 2008

'Zij gelooft in mij…' Klinkt dit als muziek in de oren? Kom dan naar het Smartlappenfestival 2008 in Utrecht. Van 14 tot en met 16 november deint de binnenstad mee op Hollandse ballades. Op het programma staan klinkende namen als De Anitaas, Sjonnie Wiener & De Schnietsels, Big Billy & the Baby's en De Triesto's. Neem genoeg zakdoeken mee!

ACTIE! Het internationale jongerenfestival Breakin' Walls sluit 15 november af met ‘la grande finale'. Het Frascati theater in Amsterdam is omgetoverd tot een echt club. Reken op VJ's, DJ's en veel goede muziek van onder andere Nobody Beats The Drum en Boemklatsch.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 november 2008 - 1537