Weg dit weekend

Ga lekker op stap!

De leukste Sinterklaasactiviteiten op een rijtje! Redactioneel door

archief oud artikel 21 november 2008 Ga dit weekend op pad! DagjeWeg.NL weet precies waar u de mooiste winteraccessoires, de beste hengel en ontroerendste documentaire kan bekijken. En natuurlijk staan er nog verschillende Sinterklaasactiviteiten op het programma.

Sinterklaas op het Muiderslot

Het Muiderslot in Muiden heeft wel een heel bijzondere gast. Niemand minder dan Sinterklaas logeert vanaf 16 november op het kasteel. Samen met zijn Zwarte Piet bereidt hij zich voor op Pakjesavond. De Sint is helaas zelf niet te zien. Overdag slaapt hij, omdat hij ’s nachts de daken op gaat van huizen waar lieve en stoute kinderen wonen. Hij is wel te horen! Wie luistert bij de deur van zijn slaapkamer kan hem horen snurken. Nieuwsgierige Aagjes brengen op 22 en 23 november een bezoek aan het Muiderslot.

De laatste twee dagen van de Margriet Winter Fair zijn ingegaan. Geniet nog tot en met donderdag van wervelende modeshows, boeiende demonstraties en creatieve workshops in de Jaarbeurs Utrecht. Vergeet ook niet het Margriet Theater te bezoeken. Hier worden bezoekers getrakteerd op optredens van onder anderen Nick & Simon, Re-Play en Karin Bloemen.

Verzamelbeurs

Het is druk in de Jaarbeurs Utrecht. Dit weekend komen ook de verzamelaars aan hun trekken. Op 22 en 23 november wordt namelijk de najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs gehouden. 40.000 bezoekers struinen langs de duizenden stands waar antiquairs, verzamelaars en echte liefhebbers het meest waardevolle uit hun collecties presenteren. Honderdduizenden collectoritems en verzamelbare objecten kunnen gekocht of geruild worden tijdens het grootste verzamelevenement van Europa.

Spirit of Winter

De geest van winter zweeft al een aantal weken over de Lage Landen en heeft nu Apeldoorn bereikt. Van 20 tot en met 23 november staat Paleis het Loo in het teken van Spirit of Winter, een sfeervol evenement met koninklijke allure. Honderd bedrijven tonen hun producten. Er zijn stands met meubels, woonaccessoires, bloemen, glaswerk en serviezen. Modeshows brengen warme winterkleding. Daarnaast zijn er kookdemonstraties. Doe inspiratie op voor de winter tijdens dit unieke evenement.

Jonge Harten Festival

Jonge mensen... Kom van 21 tot en met 28 november naar het Jonge Harten Festival in Groningen! Geen Xbox of Playstation dus, maar theater, muziek, dans en crossovers door zowel internationale als regionale groepen. Jonge Harten is een festival door jonge mensen vââr jonge mensen. Om alle bezoekers een plekje te geven zijn er acht theaterspots waar de voorstellingen plaatsvinden, zoals het Grand Theatre, de Stadsschouwburg, de Puddingfabriek en het Groninger Museum.

Internationaal Documentaire Festival Amsterdam

Goede documentaires zijn zo goed als verdwenen van de beeldbuis. Voor liefhebbers is er gelukkig nog het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Hier wordt uitgebreid aandacht besteed aan het bijzondere filmgenre. Diverse theaters in de hoofdstad staan van 20 tot en met 30 november in het teken van het IDFA. Klik hier voor het volledige programma.

Hengelsport- en Visbotenbeurs

Zijn er nog mensen die vissen? Jazeker! Van 21 tot 23 november zit vissend Nederland in de Veemarkthallen in Utrecht, waar ze drie dagen lang de mooiste en leukste aspecten van de hengelsport krijgen voorgeschoteld. De Hengelsport- en Visbotenbeurs biedt een grote variatie aan producten als hengels en molens, visboten, buitenboordmotoren, visreizen en elektronica. De vele demonstraties en lezingen mogen ook niet vergeten worden. Wie een betere visser wil worden, moet dit weekend echt naar Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 november 2008 - 795